آنطور که از مواضع اخیر سخنگوی کاخ سفید و برخی منابع رسانهای آمریکا برمیآید امضای قانون تحریمها علیه ایران توسط رئیسجمهور آمریکا امری محتمل است؛ گر چه استفاده آقای اوباما از حق قانونی خود در توقف موقت اجرایی شدن آن نیز دور از انتظار نیست. در هر صورت، تصویب نهایی این قانون، نقض قطعی برجام است و عکسالعمل مسئولان ذیربط را در انتخاب گزینهای مبتنی بر اقتدار ملی و عزت اسلامی و البته متناسب با این اقدام مغرضانه و یکجانبه آمریکا در پی خواهد داشت.
تصویب نهایی قانون تحریمها در راستای سیاستهای ثابت استکباری و خصمانه واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران بوده و البته تضعیفکننده برجام و در مغایرت با آن قرار دارد. آمریکای اوباما - علیرغم برجام - روند بد عهدیها و کارشکنیها در اجرای برجام و همچنین افزایش فشار بر جمهوری اسلامی را با گستاخی ادامه داده و آن گونه که از آخرین اظهارات مقامات آن کشور بر میآید از اعمال تحریمهای بیشتر به بهانههای حقوق بشری و تروریسم ابایی ندارد.
جمهوری اسلامی ایران - همان گونه که در بیان مقامات عالیرتبه خود اعلام داشته – نقضکننده برجام و تعهدات خود نخواهد بود اما در قبال نقض آشکار برجام نیز ساکت نخواهد نشست و عکس العمل قاطع و متناسب با هر نقض عهدی را از خود نشان خواهد داد.
در این میان سایر کشورهای 1+5 -که اجرای برجام را به نفع همه کشورها میدانند - نیز دارای تعهدات و مسئولیتهایی هستند که ایجاب میکند در قبال نقض برجام و بدعهدیهای یکجانبه و مکرر آمریکا بی تفاوت نمانند و اقدامات مناسب و ضروری را در جهت بقای موثر برجام انجام دهند.
سید محمدعلی حسینی - سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: