به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرآنلاین، سازمان مدیریت بحران در اطلاعیه ای اعلام کرد: براساس نقشه های پیش یابی سامانه جوی که هم اکنون در روی دریای خزر فعال است، طی دو روز آینده موجب تقویت نفوذ توده هوای سرد از عرض های شمالی به کشور میشود.
طی 48 ساعت گذشته ورود این سامانه موجب افت قابل توجه دما در شمال غرب، شمال کشور و افت نسبی دما در استانهای غربی، مرکزی و تهران شده است.
با توجه به الگوهای پیش یابی کاهش دما همچنان تا روز سه شنبه تداوم خواهد یافت و تا پایان هفته هوای سرد در غالب نقاط کشور به استثناء جنوب و جنوب غرب ماندگار خواهد بود.
انتظار می رود بیشینه افت دما در شمال شرق کشور، در خراسان شمالی، رضوی و جنوبی رخ دهد و کمینه دما در این مناطق به کمتر از منفی 10 درجه سلسیوس کاهش یابد.
طی دو روز آینده استان های ساحلی خزر و ارتفاعات البرز با بارش باران و برف خواهد بود که با توجه به کاهش شدید دمای هوا و بارش برف، لغزندگی جاده و اختلال در تردد جاده ای از پیامدهای آن می باشد.
از امروز تا دوشنبه بخش های شمالی استانهای تهران، البرز و سمنان گاهی با بارش باران پیش بینی می شود که به تدریج با کاهش دما بارش خفیف برف را اواخر یکشنبه تا دوشنبه در پیخواهد داشت.
طی روزهای یکشنبه تا سه شنبه دریای خزر مواج خواهد بود و ارتفاع موج در غرب سواحل گیلان به 1 تا 2 متر افزایش خواهد یافت.
از اینرو توصیه می شود طی این مدت موارد زیر در نظر گرفته شود و برای اجتناب یا کاهش خسارت اقدام لازم انجام گیرد:
1- بارش برف در ارتفاعات البرزو جاده های کوهستانی آن، لغزندگی و مه غلیظ کاهش دید افقی را در پی خواهد داشت. بنابراین ضمن توصیه به برنامه ریزی برای عبور از این مسیرها، همراه داشتن تجهیزات زمستانی مانند زنجیر چرخ و پوشاک گرم ضروری است.
2- کاهش شدید دما در کشور موجب افزایش مصرف سوخت و بویژه گاز شده و می تواند منجر به افت فشار در شبکه گاز رسانی شود.
3- با توجه به فصل صید در شمال کشور، احتیاط لازم در تردد شناورها در سواحل شمالی و اجتناب قایق های کوچک یا تفریحی از تردد در فواصل دور از ساحل توصیه میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت