در نیمه جولای ساکنان منطقه در اعتراض به کمبود آب برای چند روز متحصن شدند و در این میان بیم آن میرفت میان فلسطینیان با نیروهای اشغالگر تنش ایجاد شود. وضعیت به قدری سخت است که مردم این منطقه باید برای قطره قطره آب برنامهریزی کنند. آنها بسختی میتوانند برای آشامیدن، پخت غذا و استحمام کوتاهمدت به آب دست یابند و این وضعیت از نظر بهداشت و سلامت بسیار نامساعد است. این شرایط در حالی است که هزینه بسیار بالای قیمت آب که بیش از 30 درصد از درآمد خانوارهای فلسطینی را شامل میشود، فشار مضاعفی را بر آنها تحمیل میکند.
سیاست اسرائیلیها در هر تابستان کاهش عرضه آب است. اما امسال به اوج بیسابقهای رسیده است. به طوری که بیش از 50 درصد از ظرفیت این ماده حیاتی را کاهش دادهاند. مدیر بخش منابع سازمان آب فلسطین در این رابطه میگوید: «ما به طور مرتب با شرکت آب اسرائیلی در تماس هستیم و مشکلات را انعکاس میدهیم، اما آنها با بهانههای مختلف از جمله افزایش مصرف، افزایش درجه حرارت دما و ... از پاسخگویی صحیح طفره میروند.» وی در ادامه اضافه میکند: «اینکه گفته میشود منطقه با کمبود آب مواجه است، بیشتر یک افسانه است. در واقع چند دهه است ما با این مشکل رو به رو هستیم و دلیل اصلی آن هم تسلط اشغالگران بر منابع آب سرزمینهای فلسطینی است.»
هماهنگکننده دولت اسرائیل در سرزمینهای اشغالی معتقد است اسرائیل سالانه 64 میلیون متر مکعب آب فلسطینیان را تامین میکند در صورتی که در پیمان اسلو این مقدار 30 میلیون متر مکعب پیشبینی شده است و آب به طور مساوی میان فلسطینیان و اسرائیلیها تقسیم میشود. با وجود اظهارات فوق، با نگاه به باغهای سرسبز، پارکها و استخرهای شنا در شهرکهای غیر قانونی اسرائیلی واقعیت به صورت دیگری خودنمایی میکند. نکته کلیدی در این رابطه این است که روستاهای فلسطینی در کرانه باختری به شبکه ملی آب متصل نیستند که سهم مساوی در استفاده داشته باشند و همه مصرف روستاییان از منابع زیرزمینی و چاهها تامین میشود.
فلسطینیانی که در مناطق دوردست شهری زندگی میکنند وضعیت بحران آب را به شکل بسیار شدیدتری لمس میکنند. به این دلیل که علاوه بر پرداخت مبلغ گران آببها، باید هزینه سنگین طاقتفرسایی از جهت انتقال این مایع حیاتی را بپردازند.
در طول تابستان، رسانههای اسرائیلی گزارشهایی را از قطع مقطعی روزانه آب در شهرکهای غیرقانونی یهودینشین کرانه باختری پخش میکنند که باعث شده است چاههای عمیقی حفاری شود و مقدار 250متر مکعب آب را در هر ساعت تامین کند. در همین رابطه عبدالرحمن تمیمی، مدیر فلسطینی گروه آبشناسی که در جهت توسعه منابع محیط زیست و آب فعالیت میکند به شبکه خبری الجزیره میگوید: «چاههای عمیق آب در مناطقی که تقاضای بسیار بالایی وجود دارد، مانند شمال و جنوب جنین، جنوب هِبران (شهری فلسطینی در جنوب کرانه باختری) و شمال غرب دره اردن باید حفر شود. اما به عنوان یک متخصص تعجب میکنم که این حفاریها بدون توجه به نیاز حیاتی فلسطینیان در مناطق غیر ضروری انجام میشود.» اسرائیلیها اظهارات متناقض و دروغی مطرح میکنند، از یک سو تهمت تخریب لولههای آب را به فلسطینیان وارد میسازند از دیگر سو عنوان میکنند روزانه 5000 متر مکعب آب توسط آنها سرقت میشود.
لازم به ذکر است شبکههای آبرسانی در سرزمین فلسطین در سال 1967 تاسیس شده است، زمانی که اسرائیل کرانه باختری را به اشغال خود در آورد. اطلاعات منتشر شده توسط سازمان آب اسرائیل بخوبی نشان میدهد گسترش کشاورزی در مناطق شهرکهای غیرقانونی یهودینشین 20 تا 40 درصد به طور سالانه مصرف آب را در این منطقه افزایش داده است. به نظر میرسد کمبود آب فقط مختص فلسطینیان است و به عنوان اهرم فشاری علیه آنها استفاده میشود.
منبع: الجزیره
مترجم: محمد انیسیطهرانی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر همایون میگویدحقیقت امام فراتر از چیزی است که در انتظارش هستیم
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
مگر افغانیها آب را بر سیستان تشنه نبسته اند و یا تركها با سد مخوف آتاتورك آب دجله و فرات را قطع نخواهند كرد!!!