به گزارش جام جم آنلاین از اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، آیت الله جنتی طی سخنانی در همایش فصلی روسای دفاتر نظارت بر انتخابات استانها، ضمن گرامیداشت ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا علیه السلام به آیاتی از قران کریم درباره آفرینش انسان اشاره کرد و گفت: خداوند در وجود انسان روح خود را دمید و انسانیّت او به سبب همان روحی است که حضرت حق در او دمیده است.
وی با اشاره به روایتی از حضرت ختمی مرتبت (ص) گفت: دنیا، مثل کاروانسرایی است که انسان اقامت موقتی در آن دارد و زندگی دنیوی او مثل یک ساعت است در برابر زندگی اخروی، که ابدی و جاودانی است.
دبیر شورای نگهبان افزود: انسان به اندازه یک ذرّه کار خیر یا شرّ که در این دنیا، انجام دهد را در آخرت پیش چشم میبیند. بنابراین باید ببیند در این دنیا چه میکند و برای فردای قیامت چه پیش میفرستد.
وی با اشاره به اهمیت دقت در اعمال و رفتار، گفت: انسان در قیامت اگر هیچ عذابی جز تجسّم اعمال خود نداشته باشد با عذاب بزرگی مواجه است. زیرا هنگامی که سیمای اعمال بد خود را میبیند، دچار وحشت میشود.
آیت الله جنتی افزود: انسان در قیامت سیمای واقعی دروغ، ناسزا، تهمت و تقلّب را میبیند و آرزو میکند کاش بین خودش و اعمالش از مشرق تا مغرب فاصله باشد. در دوزخم بیفکن و نام گناه مبر / آتش به گرمی عرق انفعال نیست (صائب)
دبیر شورای نگهبان با اشاره به فرازهای دعای کمیل گفت: در این دنیا با افشای اعمال بد، نزد چند نفر آبروی انسان میرود. اما افشای اعمال در قیامت نزد همگان و در «رئوس الاشهاد» و موجب «افتضاح» است.
وی تصریح کرد: انسان غیر از اعمال که به قیامت میفرستد، در آخرت با آثار آن اعمال هم مواجه میشود. باید ببینیم چه درختی کاشتیم و از آن درخت، چه ثمراتی باقی میماند. اگر ظلم به اهل بیت (س) رخ نمیداد؛ آیا واقعه کربلا رخ میداد؟ آیا بشریت این قدر دچار انحراف و فساد میشد؟ این فسادها که در طول قرنها در جهان پدید آمده است، نتیجه ظلم به اهل بیت (س) است.
دبیر شورای نگهبان افزود: آثار خیر هم همینطور باقی میماند. ساخت یک مسجد یا نوشتن یک کتاب یا کاشتن یک درخت، آثار با برکتی دارد. چنانکه مثلاً شیخ عباس قمی، سالهاست از دنیا رفته است. اما مردم بسیاری با کتاب مفاتیح الجنان او مأنوس شدهاند و با خواندن دعاهای آن، شیخ عباس قمی را در برکات دعاهای خود، بهرهمند میکنند.
آیت الله جنتی افزود: همین طور است اگر فرزندی بد تربیت شود، یا معلمی دانش آموزی را با آموزش بد، منحرف کند، پدر و معلّم باید پاسخگوی آثار اعمال آن کودک باشند.
وی در ادامه به اهمیت امر نظارت بر انتخابات اشاره کرد و افزود: حال ببینیم اگر با بیدقتی در اجرای قانون، فردی ناباب و فاقد صلاحیت وارد ارکان کشور شود، همه کسانی که در ورود او به قدرت مؤثر بودهاند در اعمال او شریک هستند و باید پاسخگو باشند حتی کسانی که رأی میدهند، اگر بدون تحقیق، فرد دارای صلاحیت کمتر را برگزینند، در اعمال بد او شریک هستند.
دبیر شورای نگهبان با اشاره به برخی آیات و روایت درباره شفاعت، گفت: شفاعت اهل بیت (س) هم شامل همه نمیشود. زیرا برخی اعمال قابل جبران نیست. بنابراین برای هر عملی نمیتوان به شفاعت امیدوار بود.
وی با خواندن فرازهایی از زیارت جامعه کبیره، گفت: ائمه هدی (س) به احسان و کرم عادت دارند، آنها صدای ما را میشنوند. بنابراین، از آنها بخواهیم تا زنده هستیم به ما کمک کنند تا در اعمال نادرست خود تجدید نظر کنیم و برای انجام هر عملی دقت داشته باشیم.
آیت الله جنتی گفت: عدم شناخت ما تنها به مکتب اهل بیت (س) منحصر نمیماند. زیرا متأسفانه ما حتی امام راحل را خوب نشناختیم.
وی ضمن اشاره به چند فراز از وصیتنامه الهی، سیاسی حضرت امام خمینی (ره) گفت: من بین علما و صلحاء سراغ ندارم کسی چنین وصیتنامه پر محتوایی داشته باشد که اگر به محتوای همین وصیتنامه عمل کنیم به دامن اهل بیت (س) خواهیم پیوست و سعادتمند خواهیم شد.
دبیر شورای نگهبان افزود: چه بسا در روز قیامت حضرت امام (ره) از ما بپرسد بعد از من با این انقلاب اسلامی که حاصل زحمات بسیار و هزاران شهید و ایثارگر است، چه کردید؟
رئیس مجلس خبرگان رهبری افزود: متأسفانه برخی باورشان شده است باید در برابر دشمن ذلیل و تسلیم بشویم و اسم سازش و تسلیم را تعامل میگذارند. اگر بنا بر سازش و تسلیم بود، پس چرا «بهشتی»ها، «قدوسی»ها و این همه جوان، شهید شدند.
وی ضمن تجلیل از مجاهدتهای شهدا و ایثارگران در طول دفاع مقدس و نیز شوق جوانان برای دفاع از حرم اهل بیت (س) تصریح کرد: آیا با این همه جوان آماده شهادت، باید تسلیم آمریکا شویم؟ در حالی که حضرت امام (ره) از کمی عِده و عُدِّه نمینالید.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به پایداری هوشمندانه حضرت امام خامنهای در برابر دشمنان افزود: باید هر چه میتوانیم برای مقام معظم رهبری دعا کنیم که اینطور در برابر استکبار جهانی ایستاده است و به حفظ آرمانهای امام خمینی (ره) اصرار دارند و الحمدلله جوانان انقلابی و ملت همیشه در صحنه نیز در همین مسیر حرکت میکنند.
دبیر شورای نگهبان در ادامه به ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در این ابلاغیه رهنمودهای خوبی آمده است از جمله اینکه در آن بر روشنتر شدن اصل ۱۱۵ درباره شرایط ریاست جمهوری تاکید شده است. باید شورای نگهبان تعریف روشنی از شرایطی چون مدیر و مدبر، شجاعت و تقوی ارائه دهد.
وی یادآور شد: یکی از شرایط مصرح در اصل ۱۱۵ «تقوی» است. شاید بتوان گفت این شرط، مهمترین شرط است و اگر تقوی، مافوق عدالت نباشد مادون عدالت نیست. یعنی داوطلب ریاست جمهوری اگر فاقد عدالت باشد تقوی هم ندارد و اگر تقوی نداشته باشد نمیتواند امانتی که ملت به او سپرده است را به خوبی حفظ کند.
آیت الله جنتی همچنین به تأکید سیاستهای کلی انتخابات بر نظارت بر نمایندگان در طول دوره نمایندگی گفت: مجلس مصوبهای برای نظارت بر نمایندگان داشت اما آیا طی سالهای پس از تصویب آن، تا کنون اقدامی صورت گرفته است؟!
وی افزود: نظارت بر نمایندگان نباید تشریفاتی باشد. اگر نمایندهای وارد مجلس شد بعد مشخص شد فاقد شرایط بوده است یا اینکه در طول دوره، این شرایط را از دست داد و از موقعیت و قدرت خود سوء استفاده کرد، آیا نباید اقدامی شود تا دوره نمایندگی او به پایان برسد؟!
دبیر شورای نگهبان گفت: امیدوارم با تأکید بر سیاستهای کلی انتخابات بر این امر، شاهد نظارت بهتری بر نمایندگان باشیم و سازوکارهای آن مهیا گردد.
آیت الله جنتی در پایان ابراز امیدواری کرد با اهتمام بیشتر شورای نگهبان، مجلس و دولت، سیاستهای کلی انتخابات با تصویب قوانین و مقرارت مناسب، به نتایج خوبی برسد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم