نخستین مزرعه بادی آبی جهان در آلمان ساخته می‌شود

آلمان بزودی میزبان نوعی مزرعه بادی پیشگامانه می‌شود که مشکل بزرگ انرژی باد را حل می‌کند؛ این مزرعه می‌تواند وقتی باد نمی‌وزد هم برق تولید کند. بخش انرژی‌های نوی شرکت جنرال الکتریک قرار است نخستین مزرعه بادی جهان را که با انرژی برق‌آبی یکپارچه شده است در آلمان احداث کند.
کد خبر: ۹۵۹۶۹۰
نخستین مزرعه بادی آبی جهان در آلمان ساخته می‌شود

انرژی باد از منابع تجدیدپذیر انرژی و یکی از روش‌های پاک تولید برق محسوب می‌شود. بسیاری از کشورهای جهان برنامه‌های گسترده‌ای برای تامین برق از این منبع انرژی دارند. با این وجود تولید برق به این روش یک مشکل اساسی دارد. وزش باد غیرقابل پیش‌بینی است و مشخص نیست چه زمانی باد می‌وزد یا وزش آن متوقف می‌شود. از طرفی در بعضی ساعات شبانه‌روز مثل ساعات ابتدایی شب مصرف برق بیشتر از زمان‌های دیگر روز است. حال اگر چنین ساعاتی وزش باد متوقف شود چه باید کرد؟ به نظر می‌رسد نیروگاه جدید این مشکل را حل خواهد کرد.

در این پروژه که «گیلدرف» (Gaildorf) نام دارد، چهار توربین بادی در اطراف تپه‌ای واقع در یکی از جنگل‌های آلمان نصب می‌شوند. این توربین‌ها به دو علت منحصربه‌فرد هستند. نخست این که ارتفاع آنها پس از ساخته شدن 178 متر است. دوم این که در بخش زیربنای هر توربین منبع آبی با گنجایش حدود شش هزار مترمکعب وجود دارد. آب ذخیره شده در منبع چهار توربین با کانالی به یک نیروگاه برق‌آبی منتقل می‌شود. این نیروگاه می‌تواند 16 مگاوات برق تولید کند و تجهیزات نصب شده در آن قادرند هم به صورت ژنراتور و هم به صورت پمپ کار کنند. در این مزرعه منبع آب دیگری با گنجایش حدود 34 هزار مترمکعب قرار دارد. توربین‌های بادی در مجموع می‌توانند 6/13 مگاوات برق تولید کنند.

نحوه کار مزرعه به طور ساده این گونه است: هنگامی که باد می‌وزد توربین‌های بادی برق تولید می‌کنند. از برق اضافی تولید شده برای پمپ کردن آب به منابع آب استفاده می‌شود. هنگامی که وزش باد متوقف می‌شود منبع آب به صورت باتری بزرگی عمل می‌کند. آب ذخیره شده به سمت نیروگاه برق‌آبی جاری می‌شود تا در آنجا برق تولید کند.

مزیت این مزرعه بادی این است که تولید برق با استفاده از آب ذخیره شده، غیرقابل پیش‌بینی بودن وزش باد و توقف تولید برق هنگام نوزیدن باد را خنثی می‌کند. این پروژه گامی رو به جلو برای متعادل و هماهنگ کردن نیاز برق مصرف‌کنندگان و تولید برق با انرژی‌های نو است. ترکیب نیروگاه‌های بادی و برق‌آبی پاسخگویی به نیازهای مصرف‌کنندگان در زمان‌های مختلف شبانه‌روز و تولید برق ارزان قیمت را امکان‌پذیر می‌کند. طبق زمان بندی، قرار است این پروژه تا پایان سال 1397/ 2018 به طور کامل عملیاتی شود و به بهره‌برداری برسد. به گفته شرکت جنرال الکتریک، این نیروگاه نوآورانه به دولت آلمان کمک می‌کند به هدف خود - که تولید دست کم 45 درصد انرژی خود با انرژی‌های نو تا سال 1409/ 2030 است - دست یابد.

منبع: اکوواچ

مترجم: احسان حاجیان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها