به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی رسانه ملی، فیلم مستند «صبحانه با طعم مرگ» از تولیدات انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس به کارگردانی محمدعلی شعبانی به زندگی خانوادهای میپردازد که در شهریور سال 1361 منافقان به قصد ترور پدر آن خانواده، به درب منزل آنها میآیند، اما به جای پدر خانواده، همسر (عشرت اسکندری)، فرزند خانواده و دو تن از اقوامی که در آن ساعت در خانه آنها مهمان بودهاند، به شهادت میرسانند.
محمدعلی شعبانی درباره انگیزه خود از ساخت این مستند توضیح داد: چند سال قبل، فیلمی درباره شهدای ترور ساخته بودم، اما وقتی قرار شد فیلم تازهای با این موضوع بسازم، شهیده عشرت اسکندری را پیشنهاد دادم. این شهیده همسر محسن اسکندری است که در سال 1361 منافقان برای ترور وی به منزل او میآیند، اما به جای او، همسر، فرزند و دو نفر از اقوام ایشان را بر سر سفره صبحانه به شکل دردناکی به شهادت میرسانند.
وی افزود: در مستندسازی الگویی وجود دارد که طی آن یک شهید به صورتی کلیشهای به تصویر کشیده میشود، اما در این مستند به دور از کلیشههایی مانند نمایش مداوم صحنههای نماز خواندن یک شهید، اثری ارائه کنیم که خود اثر پیامش را به مخاطب منتقل کند. اگر قرار است مستندی حرفی برای گفتن داشته باشد، باید پیامش را بدون شعار به مخاطب انتقال دهد در غیر این صورت مخاطب امروز این اثر را پس میزند.
این مستندساز افزود: البته قرار نیست در این مستند تاریخچه کلی سازمان مجاهدین خلق را مطرح کنیم، ما اطلاعاتی از این سازمان میدهیم تا مخاطب بیاطلاع، از این سازمان آگاهی پیدا کند که چرا آنها به این نقطه رسیدند که دست به ترور آدمهای عادی بزنند.
به گفته شعبانی، تصویربرداری این اثر 30 دقیقهای در کرج انجام شده و بخشهای عمدهای از فیلم بازسازی شده است.
در ساخت این فیلم مهدی آزادی به عنوان تصویربردار و حسین بیاتی در مقام صدابردار حضور داشتهاند. بهزاد زیبنده، حمید بهشتی، مهنوش محبی، حسانه فرقانی و محسن بیات هم در صحنههای بازسازی این فیلم حضور داشتهاند.
«صبحانه با طعم مرگ» چهارشنبه 24شهریور ساعت 22 از شبکه مستند سیما روی آنتن میرود و پنجشنبه 25 شهریور ساعت 15:30 بازپخش میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت