شبکه خبری سومریه نیوز عراق به نقل از منابع محلی در استان کرکوک گفته است: تعدادی از سرکردههای داعش روز یکشنبه در مناطق جنوبی این استان گردهم آمده و تصمیم گرفتند علیه ابوبکر البغدادی، رهبر داعش کودتا و با ایمن الظواهری رهبر القاعده بیعت کنند.
به گفته این منبع، این اقدام یک تحول چشمگیر و ضربه دردناکی به داعش است.
به نوشته این منبع، کودتای جدید نقشی جدی در ایجاد دودستگی در داعش خواهد داشت و نشان میدهد نیروهای داعش به دلیل شکستهای پیدرپی ابوبکر البغدادی در عراق و از دست دادن استانهای صلاحالدین و الانبار و بخشهای گستردهای از القیاره و الشرقاط از او رویگردان شدهاند. منبع مذکور احتمال میدهد که دودستگی در میان داعشیها تأثیر سریعی بر روند حوادث مربوط به این گروه تروریستی گذاشته و حتی ممکن است درگیریهای مسلحانهای میان جناح البغدادی و الظواهری رخ دهد.
داعش از ژوئن 2014 کنترل مناطقی در عراق از جمله استان نینوا و مناطق جنوب کرکوک و دیگر استانها را در دست گرفت. نیروهای عراقی تعدادی از این مناطق را پس گرفتند، اما شهر موصل، مرکز استان نینوا همچنان در اشغال داعش است. داعش بخشهایی از خاک سوریه بخصوص دو شهر مهم رقه و دیر الزور را هنوز در تصرف خود دارد.
شخص ابوبکر البغدادی جزو کسانی بود که برای نخستین بار کار خود را در پیروی از القاعده شروع کرد، اما بعدها زمانی که در زندان آمریکاییها بود، به توصیه آنها یا تشخیص خود از این گروه جدا شد و در ادامه با کمک ابومصعب الزرقاوی گروه توحید و جهاد را تشکیل داد که در ادامه به گروه «دولت اسلامی عراق و شام» یا همان داعش تغییر نام داد. داعش اکنون در سراشیبی سقوط قرار گرفته و نیروهای عراقی و سوری میروند که در آینده نزدیک بقیه متصرفات این گروه را هم آزاد کنند.
خبر مربوط به کودتای بخشی از نیروهای داعش علیه سرکرده این گروه درحالی منتشر میشود که مراکز مطالعاتی غربی آمارهای جدیدی را از تعداد و نحوه توزیع تروریستها در عراق و سوریه منتشر میکنند.
به گزارش یک مرکز مطالعاتی آلمان، از سال 2011 (آغاز بحران سوریه) تاکنون 360هزار عنصر خارجی برای حضور در جنگ سوریه وارد این کشور شدهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت