امروزه بهرغم رشد فزاینده رسانههای نوظهور نظیر شبکههای اجتماعی که عمدتا بر شهروند خبرنگار متکی هستند، این رسانههای مرجع همچون رادیو و تلویزیون هستند که با اتکا به نیروی انسانی ماهر که در بین آنها خبرنگاران نقشمحوری دارند همچنان مورد توجه مخاطبان بوده و محل رجوع شهروندان برای دریافت خبرهای دقیق و مبتنی بر اصول حرفهای میباشند.
در این رسانههای مرجع همچون رسانه ملی خبرنگار صرفا گردآورنده خبر نیست، بلکه به مثابه یک متخصص، عالم به کارش است چرا که خبرنگاری علم است، البته علمی که به هنر نیز آراسته شده، به عبارتی دقیقتر خبرنگار همچون هنرمندی زبردست گزارهها را با چیدمانی دقیق کنار هم چیده، گزارشی فاخر را برای ذائقه مخاطب آماده میسازد.
با این مقدمه و نظر به گرامیداشت زحمات خبرنگاران یعنی کسانی که راوی صادق بوده به حرمت قلم سعی در نگاشتن حقیقت دارند و در نگاهی تطبیقی بین رسانههای جمهوری اسلامی ایران بویژه رسانه ملی با رسانههای غربی و صهیونیستی بخوبی میتوان دریافت با دو طیف خبرنگار و رسانه در جهان مواجه هستیم.
رسانهها و خبرنگارانی که هدفشان را تولید، پردازش و انعکاس خبرها بدون رعایت ملاحظات انسانی و اخلاقی تعریف کردهاند و در مقابل رسانهها و خبرنگارانی که رسالت خود را پردازش و تولید ادبیات خبری مبتنی بر اخلاق و عدالت دانسته از انعکاس واقعیات با رعایت اصول حرفهای خبرنگاری تردیدی به خود راه نمیدهند.
طیف نخست همان رسانهها و خبرنگارانی هستند که یا متعلق به جبهه استکبار بوده و یا وابسته به آن هستند و طیف دوم رسانههای مستقل و پاکی هستند که با ماموریت دفاع از مظلومان هدفی جز انعکاس صدای ملل ستمدیده ندارند.
در چنین آوردگاهی که مصداق بارز جنگ نرم محسوب میشود خبرنگاران دارای مسئولیتی سنگین و حساس هستند زیرا آنها سربازان خطمقدم نبرد رسانهای در مصاف با رسانههای استکباری بهشمار میروند.
از این منظر خبرنگاران در ایران اسلامی دارای رسالتی مضاعف هستند، چرا که با توجه به جایگاه جمهوری اسلامی ایران به عنوان مدافع و پرچمدار فرهنگ مقاومت در برابر قدرتهای زورگو و زیاده خواه، خبرنگاران رزمندگان جنگ نرم در برابر دشمنان محسوب میشوند، دشمنانی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب با شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی و در زیر چتر نفوذ بهدنبال ضربه زدن به ایران اسلامی هستند.
علاوه بر این خبرنگاران در رسانههای ایران اسلامی امانتدارانی محسوب میشوند که با انعکاس منصفانه و مبتنی بر اخلاق اسلامی شاخصهای رسانهای پاک را به نمایش میگذارند رسانهای که در قیاس با سایر رسانهها در منطقه و جهان، راهبرد خود را دفاع از مظلومان و انعکاس آلام آنها در برابر متجاوزان و زیادهخواهان تعریف کرده است و مروج فرهنگ مقاومت بهشمار میرود.
در واقع در سایه چنین نگاه و آموزههایی است که خبرنگاران در رسانههای جمهوری اسلامی ایران در عرصههای مختلف از دوران دفاع مقدس گرفته تا ایستادگی در برابر تحریمهای ظالمانه غرب و اکنون در مقطع اقتصاد مقاومتی میکوشند در کنار مردم و مسئولان واقعیتها و تلاشهای ملت رشید ایران را منعکس سازند تا به عنوان فرازی از عزم و اراده ایرانیان مسلمان برای در نوردیدن قلههای پیشرفت و ایستادگی در برابر زورگویان الهامبخش ملل اسلامی و نسلهای آینده این مرزو بوم باشند.
در پایان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خبرنگار، بویژه شهدای خبرنگار رسانه ملی، یادآوری این مهم ضرورت دارد که جایگاه رفیع رسانه ملی در عرصه اطلاعرسانی نیز مرهون تلاش خبرنگاران عزیزی است که در شبکههای ملی و بینالمللی و در مقاطع حساس توانستهاند با جریان یکسویه رسانههای کشورهای سلطهگر مقابله کرده و حقایق را ا فشا نمایند.
دکتر علی عسکری - رئیس سازمان صداوسیما
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد