محبوبه شفیعی، کارشناس بهداشت و پیشگیری از بیماریها با بیان مطالب فوق به جامجم گفت: پنیر تازه نیز باید به مدت حداقل دو ماه در آب نمک نگهداری (عموما مدت زمان سه ماهه برای نگهداری پنیر در نظر گرفته شده است) و سپس مصرف شود. کشاورزان، کارگران کشتارگاهها و کارخانجات بستهبندی گوشت نیز باید جوانب احتیاط را در برخورد با لاشه یا محصولات دامی تهیه شده از حیوانات مشکوک به بیماری رعایت کنند.
وی تاکید کرد: افرادی که با پوست حیوانات سروکار دارند نیز باید از پوشش برای محافظت دستها و بدن استفاده کنند. بعلاوه در انتقال خونهای آلوده و در آزمایشگاهها شرط احتیاط، ضروری است. حیوانات وحشی نیز ممکن است با تب مالت آلوده شده و منشا بالقوه انتقال عفونت به حیوانات اهلی (گاو، گوسفند و بز) باشند.
این کارشناس هشدار میدهد: دورههای کوتاه درمان با داروهای ضد تب مالت ممکن است به محو شدن موقتی نشانههای بیماری منجر شوند، اما برای درمان کافی نیستند. این بیماری به صورت تب مداوم و منظم با دورههای متناوب یا منظم، تعریق فراوان بخصوص در شب، خستگی، بیاشتهایی و کاهش وزن، سردرد، درد عضلانی و درد عمومی بدن تظاهر میکند. ناگفته نماند تب مالت میتواند در کبد، طحال، استخوانها و برخی اندامهای دیگر، عفونت چرکی موضعی ایجاد کند.
این بیماری در تمام فصول وجود دارد، اما در فصل بهار و تابستان همزمان با فصل زایش و شیردهی دامها بیشتر دیده میشود. بیماری در منطقه روستایی (80 درصد) بیشتر از منطقه شهری (20درصد) است که مردمش با دام آلوده در ارتباط هستند و از فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه در مناطق روستایی استفاده میکنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد