به گزارش جام جم آنلاین، منابع آگاه هندی خبر دادند که پالایشگاههای این کشور در آستانه سفر «نارندرا مودی» نخستوزیر هند به ایران، طی 2 روز گذشته 750 میلیون دلار از بدهی 6.4 میلیارد دلاری هند به ایران بابت خرید نفت را به یورو تسویه کردند.
منابع آگاه به این مسئله اعلام کردند که در دو روز گذشته، شرکت پالایش و پتروشمی منگلور (MRPL) حدود 500 میلیون دلار آمریکا پرداخت کرده است و شرکت نفت هند (IOC) مبلغ 250 میلیون دلار پرداخت کرده است.
طبق این گزارش، بخش خصوصی شرکت نفت «اسار»هند نیز قرار است 500 میلیون دلار پرداخت کند.
رسانههای هندی گزارش کردند که پالایشگاههای هند بخشی از معوقات نفت خامی که از ایران خریداری کرده بودند را از طریق بانک اتحادیه هند تسویه کردند که این بانک این مبلغ را از طریق «هالبانک» ترکیه به شرکت نفت ملی ایران (NIOC) منتقل میکند.
آنها دلارهای آمریکا را خریداری میکنند و در بانک اتحادیه هند به ودیعه میگذارند که این بانک انتقال پول را به صورت یورو پیش میبرد.
پایگاه «اوت لوک ایندیا» گزارش کرد که این اولین پرداختی پالایشگاههای هند با ارز از زمان لغو تحریمهای هستهای ایران در ژانویه سال جاری میلادی تاکنون است.
این پرداختی در آستانه دیدار مودی به تهران صورت گرفته که قرار است روز یکشنبه سفر خود را به ایران آغاز کند.
منابع آگاه اعلام کردند که باقیمانده معوقات به صورت اقساط تسویه میشود و بانک مرکزی هند قرار است در بازپرداخت این معوقات همکاری کند.
از آنجاییکه تحریمها، کانالهای بانکداری را بلوکه کرده بودند، پالایشگاههای هند از فوریه 2013، تقریباً نیمی از هزینه واردات نفتی خود را با روپیه پرداخت کردند و باقی پرداختیها را تا زمان بازشدن مسیرهای پرداختی، به حالت معلق درآوردند که به مبلغ آن 6.4 میلیارد دلار است.
شرکت پالایش و پتروشمی منگلور حدود 2.6 میلیارد دلار بدهکار است که هماکنون 500 میلیون دلار آن را پرداخت کرده است و شرکت نفت هند با پرداخت 250 میلیون دلار، هماکنون 310 میلیون دلار دیگر به ایران بدهکار است.
شرکت اسار هند نیز حدود 2.6 میلیارد دلار به ایران بدهکار است و شرکت میتال انرژی (HPCL) نیز میبایست 60 میلیون دلار بپردازد.
پالایشگاههای هند پیشتر در ماه اکتبر با استفاده از فرصت محدود آمریکا برای تسویه برخی از معوقات، مبلغ 700 میلیون دلار به ایران پرداخت کردند و این پرداخت با دلار صورت گرفت.
منبع: فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت