خالی کردن‌ حساب بانکی‌ با اسکیمر

بارها درباره وقوع جرایم اینترنتی بویژه سرقت از طریق برداشت از حساب‌های بانکی توصیه و هشدار داده شده است، اما باز هم هستند افرادی که بدون توجه به هشدارها در دام کلاهبرداران نامرئی گرفتار می‌شوند.
کد خبر: ۹۰۶۱۳۴
خالی کردن‌ حساب بانکی‌ با اسکیمر

مجرمان اینترنتی برای رسیدن به مقاصد خود هر روز از یک روش جدید استفاده می‌کنند تا علاوه‌بر دستگیر نشدن از سوی پلیس بتوانند از افراد بیشتری سرقت کنند. بتازگی مجرمان نامرئی با استفاده از روش اسکیمر دست به سرقت از حساب افراد می‌زنند. در این روش که مفصل در گزارش‌های قبلی به آن پرداخته شده مجرمان با استفاده از دستگاه اسکیمر تمام اطلاعات کارت شما را هنگام خرید ذخیره کرده و سپس با ساخت کارت جعلی از حسابتان برداشت می‌کنند. هفته گذشته در برنامه مستند «بیراهه» نیز به موضوع سرقت‌های دو برادر میوه‌فروش در استان یزد به روش اسکیمر پرداخته شده بود.

یکی از این متهمان چهار سال قبل در شهر بندرعباس مرتکب قتل شده و از آن زمان تحت تعقیب پلیس بود.

ابتدای این برنامه سردار کاکاوند، فرمانده انتظامی استان یزد در این باره گفت: بهمن 94 باندی که از حساب شهروندان یزدی به روش اسکیمر کلاهبرداری می‌کردند توسط پلیس فتا شناسایی شدند. با دستگیری این افراد مشخص شدآنها دو برادر و یک زندانی دیگر هستند که به همین روش در چند استان دیگر نیز دست به کلاهبرداری زده‌اند.

وی ادامه داد: دستگاه‌های کارتخوان باید در دسترس و جلوی چشم مشتری باشد تا عملیات پرداخت را خودش انجام دهد. اگر به هر دلیلی امکان در دسترس بودن دستگاه نبود، باید دستگاه در معرض دید باشد تا مشتری بداند چگونه از حسابش پول برداشت می‌شود و رمز باید توسط مشتری وارد شود، هرجا مشکلی پیش آمده ناشی از افشای رمز توسط مشتری بوده است.

به گفته رئیس پلیس یزد این مجرمان از حساب افراد 30 فقره برداشت غیرمجاز کرده و علاوه بر آن در بازجویی‌ها سردسته باند اعتراف کرد سال 91 در بندرعباس زن جوانی را به قتل رسانده است.

سرقت در پوشش میوه‌فروشی

یکی از متهمان در ادامه برنامه گفت: اهل شهر یزد نبودیم اما با اجاره یک مغازه میوه فروشی در این شهر با استفاده از روش اسکیمر کلاهبرداری می‌کردیم. در این روش وقتی مشتری برای پرداخت پول میوه‌ها کارت را به ما می‌داد در یک لحظه در دستگاه اسکیمر که داخل صندوقی جاسازی کرده بودیم اطلاعات کارت بانکی را تخلیه و خیلی زود اقدام به ساخت و کپی کارت می‌کردیم.

این متهم ادامه داد: ما طی چهار روز در شهر یزد 24 میلیون تومان کلاهبرداری کردیم. البته دو مشتری پولدار به پست ما خورده و توانستیم از آن دو نفر حدود 20 میلیون تومان کلاهبرداری کنیم. بعد از یزد به شهرستان لار رفتیم، اما موفق نشدیم در این شهر کلاهبرداری کنیم. ما 24 شاکی داریم که بجز دو نفر از آنها که گفتم از مابقی کمتر از 200 هزار تومان سرقت کرده‌ایم.

این متهم اضافه کرد:من سابقه سرقت اینترنتی نداشتم تا این‌که در زندان با همدستم آشنا شدم و تصمیم گرفتم این کار را انجام دهم. او در اتاقکی پشت مغازه می‌نشست و من به بهانه این‌که کارتخوان جلو مغازه خراب است، از مشتریان کارت را گرفته و خودم کارت می‌کشیدم. همان لحظه نیز همدستم چون کارش را بلد بود یک کارت جعلی می‌ساخت.

قتل زن جوان

متهم میانسال در مورد قتل گفت: مقتول که زن جوانی بود با من بسیار راحت بود که همین موضوع باعث شد با همسرم درگیر شود.قرار شد با زن جوان صحبت کنم، به همین دلیل به خانه او رفتم. خواهر مقتول نیز در جریان رابطه ما بود به همین خاطر از من خواست دو مدرکی را دست خواهرش دارد برایش بگیرم. وقتی از او درخواست مدارک خواهرش را کردم شروع به داد و فریاد کرد به همین دلیل او را با روسری خفه کردم.

وی افزود: من عذاب وجدان داشتم و هیچ کس به اندازه من سر خاک مقتول نمی‌رفت. از آن روز به بعد زندگی من خراب شد.

سرقت در پایان هفته

سرهنگ رضایی، رئیس پلیس فتای استان یزد نیز در این باره گفت: از چند ماه قبل افراد مختلفی به پلیس فتا مراجعه و مدعی شدند در حالیکه کارت عابربانک در اختیار خودشان است از حسابشان پول برداشت شده است. با بررسی‌های پلیس مشخص شد تمام این کارت‌ها از طریق یک دستگاه کارتخوان خالی و همه موجودی آنها برداشت شده است. با دستور قاضی پرونده، کارآگاهان بررسی‌های لازم را انجام دادند و مشخص شد ازکارتخوان، موجودی حساب نیز اخذ شده و سپس سارقان اقدام به برداشت از حساب کرده‌اند.

در ادامه برنامه یکی از شاکیان این متهمان در مورد نحوه سرقت از حسابش گفت: چند ماه قبل برای خرید به مغازه میوه فروشی متهم و برادرش رفتم. من متوجه نشدم آنها از کارتم کپی تهیه کرده اند تا این‌که ساعتی بعد متوجه برداشت پول از حسابم در چند مرحله شدم. چون این برداشت‌ها عصر پنجشنبه رخ داد تا شنبه نتوانستم کاری انجام دهم و متهم 12 میلیون تومان از حسابم برداشت کرده بود. من نمی‌دانستم می‌شود اینگونه از حساب برداشت کرد. بانک باید آموزش‌های لازم را بدهد و بگوید که هنگام خرید نباید کارت را در اختیار فروشنده قرار داد.

سرقت برای ربا

در پایان محمد نعیمی‌نژاد، بازپرس دادسرای یزد در مورد این جرم گفت: مردم برای این‌که در دام این کلاهبرداران گرفتار نشوند نباید اطلاعات حسابشان را در اختیار دیگران قرار دهند. در این پرونده رفتار متهمان علاوه بر این‌که مشمول ماده 13 قانون جرایم رایانه‌ای می‌شود، مشمول ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبان ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری نیز می‌شود.

بازپرس پرونده متهمان افزود: متهم اصلی اعتراف کرده سال 87 برای کارش در بازار مجبور به گرفتن 40 میلیون تومان ربا شده که همین ربا به 200 میلیون تومان رسیده و او برای این‌که بتواند آنها را پس دهد دست به سرقت زده است.

کپی در کمتر از یک ثانیه

در این برنامه یکی از متهمان گفت:همدستم فرد خطرناکی بود که و در زندان با او آشنا شدم.او مجبورم کرد اینکار را انجام دهم. متهم قصد داشت پسرم را گروگان بگیرد تا مجبور به همکاری با او شوم. دوبار خانه‌ام را عوض کردم، اما فایده‌ای نداشت و به همین دلیل مجبور به همکاری با او شدم.

این متهم ادامه داد: کپی کارت‌های بانکی کمتر از یک ثانیه طول می‌کشد و رمز را هم که مشتری می‌گوید. بعد از کپی اطلاعات کارت داخل اسکیمر، بلافاصله کارت جعلی را می‌ساختم.

این سارق نامرئی با بیان این‌که سیستم الکترونیک بانک‌ها ضعف دارد، گفت: ضعیف‌‌ترین موضوع کارت‌های بانکی، مغناطیسی است که براحتی می‌توان آن را هک، کپی یا جعل کرد. من به عنوان یک سارق اینترنتی نمی‌دانم چرا بانک‌ها دوست ندارند امنیت کارت‌ها را افزایش دهند. من پیشنهاد ارتقای کارت‌های بانکی را داده‌ام. علاوه بر کارت‌ها، دستگاه‌های کارتخوان نیز مشکلاتی دارد. این دستگاه متعلق به مشتری است، نه فروشنده و همیشه باید در دسترس مشتری قرار گیرد.

متهم برای جلوگیری از گرفتار شدن در دام سارقان اینترنتی در توصیه‌ای به مردم گفت: بهترین شرایط این است که کارت بانکی را در اختیار کسی قرار ندهند. کسی که کارتش را به دیگری دهد بدون شک رمز را نیز می‌دهد. من درست است که ضعف‌های تمام بانک‌ها را می‌دانم اما به عنوان یک آدم کلاهبردار چرا باید در قالب توصیه این ضعف‌ها را بگویم و نتوانم بیرون کار کنم. من آزاد شوم باز هم کلاهبرداری می‌کنم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها