شما هم می توانید آسم خود را کنترل کنید

شعار روز جهانی امسال همانند چند سال اخیر «شما هم می توانید آسم خود را کنترل کنید» است که این موضوع نشان دهنده اهمیت فراوان خودمراقبتی در همه مراحل تشخیص، درمان و پیشگیری این بیماری است.
کد خبر: ۹۰۰۶۷۵
شما هم می توانید آسم خود را کنترل کنید

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا،اولین سه ‌شنبه ماه می‌‌ هر سال میلادی به‌ عنوان «روز جهانی آسم» نامگذاری شده و دست‌ اندرکاران نظام سلامت به این مناسبت در تلاش برای شناختن این بیماری، درمان بهتر آن و آگاه‌ بخشی و دانش افزایی مردم هستند.

اولین روز جهانی آسم در سال ۱۹۹۸ در بیش از ۳۵ کشور دنیا مورد تکریم قرار گرفت که بتدریج بر مشارکت سایر کشورها افزوده شد بطوریکه این روز به عنوان یکی از رویدادهای مهم در افزایش آگاهی مردم در خصوص بیماری آسم بحساب می آید.

آسم بیماری مزمن ریوی‌ و سیستم تنفسی تلقی می ‌شود که باعث التهاب و انقباض راه‌ های هوایی می ‌شود که هوا را به ریه‌ها منتقل می‌کند و در نتیجه بروز این حالت، فرد توانایی تنفس به طور طبیعی را از دست داده و دچار مشکل تنفسی می شود.

موضوع خودمراقبتی در سال های اخیر در وزارت بهداشت پررنگ تر شاهد تا از طریق مراقبت مردم شاهد کاهش بیماری ها از جمله آسم در جامعه باشیم.

مسئولان و سیاستگذاران اگر به اهمیت بیماری واقف باشند هم با جدیت بیشتری به این بیماری می پردازند و هم سهم بیشتری از بودجه پیشگیری و کنترل بیماری ها را به این موضوع مهم اختصاص می دهند.

در صورتیکه بیماران و خانواده های آنان آموزش کافی را فرا گرفته باشند، با دادن اطلاعات دقیق از وضعیت بیماری، علائم و نشانه های آن به پزشک می توانند در تشخیص سریع تر و دقیق تر بیماری کمک کنند.

رییس انجمن آسم و الرژی کشور در این خصوص برلزوم گسترش آموزش عمومی و ترویج رفتارهای صحیح در این زمینه تاکید کرد و گفت: با ارتقا فرهنگ بهداشت، سلامت و پیشگیری می توان از بروز اولیه بیماری های مزمن از جمله آسم پیشگیری کرد.

دکتر مصطفی معین اظهار کرد: گسترش آموزش عمومی سبب آشنایی بیشتر مردم با عوامل خطرزای این بیماری می شود و در این صورت مردم با پرهیز از عوامل خطرزا، می توانند از بروز این عارضه جلوگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه ژنتیک، نقش اصلی در بروز این بیماری دارد اظهار کرد: مهمترین ریزفاکتور و عامل خطر بیماری آسم و آلرژی ها ژنتیک است.

معین افزود: در چند سال اخیر واژه جدیدی وارد ادبیات بیماری های مزمن از جمله آسم شده که اپی ژنتیک است. اپی ژنتیک یا فراوراثت شامل تغییرات محیطی از جمله آلودگی هوا، رژیم غذایی، استرس های روحی و هیجانات است که می تواند بر روی ساختار ژنتیک اثر بگذارد.

سبک زندگی جدید عاملی برای افزایش شیوه آسم و آلرژی

وی با اشاره به اینکه افزایش شیوع آلرژی ها و آسم و حتی بیماریهای غیرواگیر دیگری مانند بیماری قلب و عروق، سرطان ها، براثر سبک جدید زندگی است، افزود: محیط پاک، کاهش عوامل خطر مانند سیگار و دخانیات، تغذیه سالم، تحرک بدنی و ورزش می تواند از بروز آسم بکاهد.

معین امیدواری کرد که با اتخاذ سیاست های صحیح متولیان می توان شاهد پیشگیری اولیه همه بیماری ها از جمله آسم باشیم و نباید بیماری های مختلف دامن گیر جامعه شود، تازه با دارو و پزشک به فکر درمان آنها باشیم.
رییس انجمن آسم و آلزژی کشور تاکید کرد: با داشتن برنامه های جامع و با رویکرد جمعی و مشارکت دستگاه های مختلف با محوریت وزارت بهداشت می توانیم پیشگیری اولیه از بیماری ها را داشته باشیم.

وی به تعداد بیشتر افراد مبتلا به بیماری آسم در شهرها اشاره کرد و گفت: از لحاظ آماری تفاوت قابل توجهی بین شهر و روستا در مورد این بیماری وجود دارد. محیط روستا پاک تر و استرس کمتری در آن وجود دارد و غذا هم طبیعی تر و تازه تر است و به همین دلایل شاهد شیوع کمتر این بیماری در مناطق روستایی هستیم.

رییس اداره بیماری های مزمن تنفسی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی نیز به اهمیت پیشگیری و مقابله با بیماری آسم و انسداد مزمن ریه اشاره کرد و گفت: بیماری های مزمن تنفسی پس از بیماری قلبی و عروقی، سرطان و دیابت، چهارمین عامل مرگ ناشی از بیماری در دنیا محسوب می شود.

دکتر مهدی نجمی اظهار کرد: بین بیماری های مزمن تنفسی دو بیماری آسم و انسدادی مزمن ریه بیشترین شیوع را در دنیا به خود اختصاص داده است.

وی، آسم را شایع ترین بیماری مزمن دوران کودکی اعلام کردو گفت: شایع ترین علت بستری در دوران کودکی نیز به دلیل این بیماری مزمن تنفسی است.

نجمی به بار مالی ناشی از بیماری آسم اشاره کرد و گفت: بار مالی آسم با بیماری هایی مانند دیابت، ایدز و سل برابری می کند و بار بسیار زیادی را به خانواده ها و جامعه تحمیل می کند.

وی اظهار کرد: برآورد می شود که مجموع هزینه های ناشی از بیماری آسم اعم از مستقیم و غیر مستقیم سالانه برای هر فرد بیمار بین 1.5 تا 2 میلیون تومان است. باتوجه به شیوع تقریبی آسم در کشور این رقم سرسام آوری می شود که بخشی از آن به عهده خانوارها و بخش دیگر نیز بر عهده نظام سلامت است.

وی گفت: بیماران و خانواده های آنها اگر نسبت به این بیماری و راه های پیشگیری از آن آگاه باشند، سعی می کنند هم با عوامل خطرآفرین کمتر مواجه شوند و هم مراقبت های لازم را به عمل آورند.

نجمی به گروه های در معرض خطر اشاره کردوگفت: دانش آموزان، کارگران، پلیس راهنمایی و رانندگی و رانندگان حمل و نقل عمومی از جمله گروه های پرخطر این بیماری هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها