معلولیت‌،‌ ضعف نیست

معلولیت طبق تعاریف رسمی موجود، عبارت است از محدودیت‌های دائمی در زمینه‌های مختلف جسمی، حسی یا ذهنی ـ روانی که شخص مبتلا به آن را در زندگی روزمره در مقایسه با دیگر افراد جامعه دچار مشکل یا محدودیت کند؛ عارضه‌ای طبیعی و اجتماعی که تقریبا در تمام جوامع دیده می‌شود.
کد خبر: ۸۸۶۴۹۸
معلولیت‌،‌ ضعف نیست

از این نظر رسیدگی به وضع روحی و روانی معلولان اولویتی است که باید مورد توجه اقشار مختلف جامعه بخصوص مسئولان قرار بگیرد، چراکه همین موضوع تاثیر مستقیمی در رشد و تعالی فرد معلول در جنبه‌های مختلف زندگی‌اش خواهد داشت.

از این جهت هنردرمانی و توجه به این مقوله در رسیدگی به شرایط این گروه از جامعه، موضوعی است که اگر مورد توجه قرار بگیرد می‌تواند نتایج فوق‌العاده‌ای به دنبال داشته باشد. چنانچه بارها دیده شده معلولان زیادی در رشته‌های مختلف هنری به موفقیت‌هایی قابل توجه دست یافته‌اند، اما همزمان با این قضیه خود فرد معلول هم باید از نظر روحی به درجه‌ای از خودآگاهی رسیده باشد، تا با شناسایی استعدادهای نهفته، این توانایی‌ها را جایگزین بخشی از مهارت‌هایی کند که به واسطه معلولیت از دست داده است، اما برای رسیدن به این توانایی، در مرحله اول فرد معلول باید بپذیرد حوادثی که در زندگی ما رخ می‌دهد در واقع نقش موثری در موفقیت ما در مسیر زندگی ندارد و موفقیت یا شکست ما به واکنش و پاسخی که ما نسبت به این رویدادها از خودمان نشان می‌دهیم.

نکته بعدی که در زندگی تمام انسان‌های موفق ازجمله معلولان دیده می‌شود تعیین هدف است، در حقیقت هدفگذاری، عنصر حیاتی و تاثیرگذاری است که می‌تواند نقش موثری در رسیدن به موفقیت داشته باشد. از اینجا به بعد، همه چیز به تلاش افراد بستگی دارد،‌این که چقدر برای رسیدن به آنچه در نظر گرفته‌اند انرژی و وقت بگذارند.

دکتر تقی ابوطالبی احمدی - روان‌شناس و عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها