
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
نویسنده در فصل اول با اشاره به تاریخچه پیدایش رسانهها از رسانههای چاپی تا فیلم، رادیو و تلویزیون و رسانههای الکترونیک آورده است: رسانههای جدید از تفاوت میان رسانههای گوناگون کاسته و فعالیتهای ارتباط جمعی را به هم نزدیک کردهاند.
در ادامه مک کوایل مفهوم توده و مقایسه آن با دیگر اشکال جمع یعنی گروه، همگان و انبوه خلق را تشریح میکند و به مقایسه فرهنگ توده با فرهنگ سطح بالا و فرهنگ عامه میپردازد.
«نظریه رسانهها و نظریه جامعه» عنوان فصل سوم کتاب است که نظریههای ارتباطات همچون نظریه میانجی، جامعه تودهوار، اقتصاد سیاسی رسانهها، مکتب فرانکفورت و هژمونی رسانه را مورد بحث قرار داده است.
مک کوایل در این کتاب نظریههای مربوط به رسانهها را دستهبندی کرده و در تشریح نظریه هنجاری ساختاری و عملکرد رسانهها این بعد از نظریهها را به شش گروه تقسیمبندی کرده است.
تحلیل و بررسی نظریه اقتدارگرا، مطبوعات آزاد، مسئولیت اجتماعی، نظریه رسانههای شوروی و نظریه رسانههای توسعه بخش از دیگر مباحث مطرح شده در این کتاب است.
نویسنده معیارهای ارزیابی عملکرد رسانهها را آزادی و استقلال، نظم و همبستگی، گوناگونی و دسترسی، عینیت و کیفیت اطلاعات و کیفیت فرهنگی میداند.
مک کوایل در این کتاب ضمن تشریح روش تحلیل محتوا و برشمردن ضعفها و کاستیهای آن امیدبخشترین راهکارهای پژوهش در وضع کنونی را تحلیل نشانهشناختی و ساختگرایی میداند که بر روابط درونی عناصر متن متمرکز میشود.
این کتاب در 10 فصل نوشته و توسط پرویز اجلالی ترجمه شده است. دفتر مطالعات و توسعه رسانهها این کتاب را منتشر کرده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد