به گزارش جام جم آنلاین،وی در ادامه دفاعیات خود، اظهار داشت: من پس از پیشنهادات مختلفی که دادم و از سوی وزارت نفت رد شد، از یک مجموعه مالی خارجی نام بردم، اما آن را هم جعلی خواندند و با این عمل مهلت یک ماهه من تمام شد که حاصل آن واگذاری دکل حفاری به وزارت نفت و کسر 30 میلیون دلار از بدهیهایم بود.
زنجانی تصریح کرد: در پایان مهلت یک ماهه، دادگاه جلسهای را گذاشت و اعلام کرد که فردای آن روز تحریمهای ایران برداشته میشود. در همین راستا صورتجلسهای تنظیم شد که طی آن بانک مرکزی باید شماره حسابی را اعلام و آمادگی بانک گیرنده را نیز به دادگاه اعلام میکرد.
وی افزود: بعد از چند روز وزارت نفت از بانک مرکزی درخواست شمارهحساب کرد و بانک مرکزی بعد از گذشته 10 روز دیگر اعلام کرد که باید جلسهای بگذاریم و درست همین موقع بود که وکیل شرکت نفت در رسانهها از اعلام یک شمارهحساب به دادگاه خبر داد. زمانی که در جلسه از ایشان سؤال کردم که کدام شمارهحساب را میگویید ایشان در پاسخ گفتند ما فکر میکردیم نامه بانک مرکزی دارای شمارهحساب است.
متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی تأکید کرد: 48 ساعت بعد شمارهحساب هالکبانک ترکیه به ما اعلام شد و در ادامه برای انجام عملیات پرداخت به وزارت نفت گفتیم دستور پرداخت و دلیل آن را اعلام کند تا عملیات آغاز شود. و خوشبختانه مدارک ظرف مدت 4 روز از سوی وزارت نفت تهیه و برای ما ارسال شد.
زنجانی با اشاره به اینکه بانک مالزی اتصال به خط سوئیفت را آغاز کرد، گفت: اما بانک مرکزی مالزی اعلام کرد که اتصال به خط سوئیفت باید زیر نظر یک بانک آمریکایی باشد، زمانی که علت را جویا شدیم گفتند تحریمهای ایران برداشته نشده، تنها معلق شده است.
زنجانی تأکید کرد: در نهایت دستور پرداخت به کارگزاران داده شد، اما باتوجه به اینکه لایسنس بانک ابطال شده بود، بانک کارگزار تقاضا را رد کرد و مجدداً دستور پرداختها به مالزی بازگشت تا صاحب امضاهای مجاز تأیید شود.
متهم نفتی به درخواست کارگزاران بانک مالزی مبنی بر دریافت وجه قابلتوجه بهعنوان هزینه ارسال اشاره کرد و گفت: مذاکرات آغاز شد، اما متأسفانه به تعطیلات چین برخورد کردیم که این بانکها به تاریخ ما تا 3 اسفند تق و لق هستند، به خاطر همین تصمیم گرفتیم از طریق شعبه بانک چینی در هنگکنگ اقدام کنیم؛ چراکه آنها 3 روز بیشتر تعطیل نیستند.
وی با بیان اینکه بانک یادشده برای پرداخت این مبلغ از طریق بانکهای اروپایی وارد مذاکره شده، گفت: این در حالی است که آنها گفتند وجوه درخواستی را فقط در قالب چک به بانک مالزی ارسال میکنند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه شب گذشته چکها دریافت شده، گفت: این چکها حدود 6 فقره چک یک میلیاردی است که طی روزهای آتی از سوی بانک مالزی یا کارگزاران اروپایی آنها یا بانکهای چینی و هنگکنگی کارسازی میشود.
زنجانی ابراز امیدواری کرد که بهزودی پاسخ لطف دادگاه را بهنحو احسن داده و از این موضوع سرافراز بیرون بیاید.
زنجانی در ادامه دفاعیات خود به دریافت مدارک از وزارت نفت اشاره کرد و گفت: من زمان دریافت مدارک، مطالب جالبی به چشمم خورد، برای مثال در نامهای که 11 بهمنماه امسال، وکیل وزارت نفت به دادگاه داده، مستنداً آمده که مدارک فروش نفت در گذشته، در اختیار بانک مالزی بوده و آن بانک بر اساس مدارک دریافتی اقدام به تأیید LCها و واریز پولها کرده، این در حالی است که قبلاً مسئولان وزارت نفت و وکلایشان مدعی بودند که من پولی واریز نکردهام.
زنجانی تصریح کرد: با این نامهای به آن اشاره کردم مشخص میشود صحبتهایی که میگویند من از پول نفت برای سرمایهگذاری شخصی استفاده کردهام، کذب محض است.
متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی با بیان اینکه وجوه شرکت اچ کی ۲میلیارد و 66 میلیون یورو بود، گفت: بعد از تحریمها از این محل، وجوهی به پیمانکاران پرداخت شد و مبلغ به یک میلیارد و 967 میلیون یورو کاهش پیدا کرد که از این مبلغ 1.2 میلیارد یورو مربوط به محمولههای نفتی و 767 میلیون یورو مربوط به وجه بانک مرکزی بود.
زنجانی خطاب به قاضی صلواتی گفت: من یک سؤال دارد و میخواهم بدانم چرا بعد از دو سال من هنوز در انفرادی به سر میبرم، مگر نباید قرار بازداشت موقت من به قرار وثیقه تبدیل شود که صلواتی در پاسخ گفت: درخواست وکیل شما از سوی دادگاه در حال بررسی است.
منبع:فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت