نکته بعد ضرورت اولویتبندی در روابط خارجی است و کشورهایی که بیشتر میتوانند به ما در پیشبرد اهداف سیاست خارجیمان کمک کنند باید در اولویت برقراری روابط باشند که در این چارچوب برقراری رابطه با کشورهای همسایه و منطقه در اولویت است.
اولویت سوم نیز برای یک دولت در روابط خارجی این است که به کشورهایی که دارای موقعیت برتر و آیندهای پررنگ در معادلات بینالمللی هستند، توجه ویژه داشته باشد و در راستای همین سیاست ما با برخی کشورها از جمله چین به دلیل موقعیت بینالمللی، موقعیت جغرافیایی و همچنین امکانات گسترده این کشور، رابطه گستردهای داریم.
هیچ کشوری در سیاست خارجی، تمام تخممرغهای خود را در یک سبد نمیگذارد و بر همین اساس اگرچه در شرایط پسابرجام و رفع تحریمها، روابط ایران با کشورهای غربی و اروپایی، رو به گسترش است اما نمیتوان از کشورهایی که در دوره گذشته روابط خود را با کشورمان حفظ کردند، غفلت کرد.
علاوه بر این باید به رقابتی که میان کشورهایی چون چین و روسیه با غرب و اروپا و آمریکا وجود دارد توجه کرد و از فرصتهای این رقابت به نفع خود بهره گرفت.
به امکانات فوقالعاده و موقعیت بینالمللی چین نیز باید توجه داشت و باید دانست که قطعا حفظ و گسترش روابط با این کشور در چارچوب منافع ملی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
در چنین شرایطی رئیسجمهور کشور چین به تهران سفر کرده است و با توجه به روابط دو کشور در سالهای گذشته و نظر مثبتی که دو کشور به دلایل متعدد به یکدیگر دارند، میتوان از این فرصت برای گسترش روابط به بهترین نحو استفاده کرد.
جواد منصوری - سفیر پیشین ایران در چین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد