محققان دریافتند که برخورداری از دو ویژگی رفتاری مثل سرعت در تفکر و رفتار، نقشی اساسی در داشتن شخصیت کاریزما یا مورد علاقه توده مردم دارد.
دکر ویلیام وان هایپل، محقق دانشگاه کوئینزلند اظهار کرد: در مطالعات ما مشخص شد که هوش اجتماعی مفهومی فراتر از توانایی درک کارهای درست است.
وی افزود: مهارت هوش اجتماعی ترکیبی از دقت و سرعت ذهنی در انجام کارهای بسیار مهم است.
در این تحقیق، پژوهشگران با بررسی شخصیتهای برخی افراد محبوب منتخب دریافتند که مهمترین مولفه رفتاری آنها قدرت تصمیمگیری سریع بوده است.
پژوهشگران همچنین با انتخاب گروهی از داوطلبان و دوستان صمیمی آنها اقدام به برگزاری یک نظرسنجی بر مبنای شخصیتهای کاریزماتیک، خندهدار و تیزهوش کردند.
به گزارش ایسنا، آنها در ادامه از داوطلبان خواستند تا به 30 سوال عمومی با سرعت پاسخ دهند. پس از بررسی نتایج آزمون محققان دریافتند داوطلبانی که به سوالات ذهنی با سرعت بیشتری پاسخ دادهاند احتمال دریافت عنوان شخصیت کاریزماتیک از سوی دوستانشان بیشتر از سایرین است.
دکتر وان هایپل، محقق ارشد این پژوهش، در مورد مولفههای رفتاری سازنده شخصیت کاریزماتیک اظهار کرد: در گذشته نیز از نقش مولفه سرعت ذهنی در ایجاد شخصیت کاریزما سخن به میان آمده بود، اما اکثر روانشناسان معتقد بودند که فاکتور هوش یا IQ مهمترین مولفه است.
وی افزود: در این مطالعه مشخص شد که توانایی پاسخ به سوالات سخت به نسبت توانایی واکنش در موقعیتهای مختلف اجتماعی در کمترین زمان، اهمیت کمتری دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت