به گزارش جام جم آنلاین، رابرت کولانگلو، صاحب این مزرعه، سبزیجات متفاوت ازجمله ریحان به صورت هیدروپونیک (روش کشت بدون خاک) تولید کرده و با استفاده از یک جریان دائمی آب مغذی، آنها را بیوقفه آبیاری میکند. این سبزیجات در قفسههایی کاشته میشوند که هشت متر ارتفاع داشته، زیر آنها لامپهای مخصوص الایدی کار گذاشته شده است، به طور مرتب تحت نظر رایانهها قرار دارند و اغلب هفتهای دوبار محصول میدهند.
بنا به گفته کولانگلو، آنها در مکانی با مساحت کم، میتوانند در 365 روز سال، محصولاتی در حجم بالا برداشت کنند. محصولات هرگز در معرض بارانهای سیلآسا یا خشکسالی قرار نمیگیرند. هوای انبار براحتی کنترل میشود و همیشه در بهترین و عالیترین وضع قرار دارد.
این روزها کشاورزی عمودی در محیط بسته در بازار فروش گیاهان محلی و همچنین سبزیجات زود فاسد شدنی مانند کلمپیچ، شاهی آبی و کاهو جایگاه ویژهای پیدا کرده و بسیار سودآور است. این نوع کشاورزی، نیاز به آفتکشها را حذف کرده و از خرابشدن سبزیجات هنگام جابهجایی به اقصی نقاط کشور جلوگیری میکند.
همچنین به دلیل عدم نیاز به تراکتورهای مزرعه و کامیونهای یخچالدار، از تولید کربن رو به افزایش در اتمسفر به طور چشمگیری میکاهد. درضمن با کشاورزی عمودی، نیاز رو به رشد محصولات تازه بین ساکنان شهری طبقه متوسط برطرف میشود.
بسیاری از افراد معتقدند چنانچه کشاورزی عمودی در آینده جایگزین شیوههای کشاورزی رایج شود، میتواند بحران مواد غذایی سراسر دنیا را از میان بردارد. پیشبینی میشود تا اواسط این قرن، 66 درصد جمعیت کره زمین در شهرها ساکن خواهند بود و این موضوع بحرانی برای سیر کردن انسانهای روی زمین ایجاد خواهد کرد.
با افزایش تقاضای روزافزون و فشار به زمین های کشاورزی به همراه خشکسالی و سیل، بیشتر محصولات در معرض صدمه دیدن و از بین رفتن هستند. در نتیجه قیمت مواد خوراکی نیز افزایش می یابد. یک راهحل موثر برای مواجهه با این وضعیت، تولید مواد خوراکی در شهرهاست، جایی که مردم به آن نیاز مبرم دارند و کشاورزی عمودی میتواند اینجا به کمک بیاید.
بسیاری از افراد در سراسر دنیا از مدتها پیش سراغ فناوریهای موجود رفته و با صرف میلیونها دلار به پرورش محصولات عمودی در فضاهای بسته پرداختهاند. به طور مثال در شرق ژاپن، یک دانشمند گیاهشناس در کارخانهای با استفاده از کشاورزی عمودی توانسته است در عرض یک روز 10 هزار دسته کاهو برداشت کند. همینطور در نیوجرسی یکی از استادان کشاورزی دانشگاه کرنل با کمک همکاران خود توانست یک کارخانه قدیمی فولاد را به مزرعهای با مساحت 21 کیلومترمربع تبدیل کرده و به کشاورزی عمودی بپردازد. این مزرعه توان تولید 900 تن محصول را در سال دارد. این نوع مزارع جدید کمتر از مزارع معمول، آب مصرف میکنند و بیشترین بازدهی را دارند.
طیفی از نورهای آبی و قرمز، که برای فتوسنتز در سبزیجات برگدار مطلوب است، در این مزارع استفاده میشود و وقتی گیاهان زیر این نورهای تنظیم شده قرار میگیرند، انرژی را برای رشد طولی مصرف نمیکنند. بلکه به صورت عرضی رشد میکنند و برگهای آنها انبوه شده و مواد مغذی بیشتری در آنها تولید میشود. در ضمن طی زمان کمتری نیز رشد میکنند.
به طور مثال برخی سبزیجات کوچک تقریبا هر 12 روز یکبار تولید میشوند و برخی دیگر هر 30 روز یک بار. همچنین سبزیجاتی مانند کلم را هر 35 روز یک بار میتوان برداشت کرد. این در حالی است که در کشاورزی به شیوه سنتی معمولا در هر فصل یک یا دو بار میتوان محصول را برداشت کرد.
منبع: Popular science
مترجم: نادیا زکالوند
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم