این مزدوران برای حمله به ساختمان امنیت مرکزی و کاخ جمهوری در استان تعز تلاش میکردند که در این راه ناکام ماندند. شکست مزدوران سعودی در حالی بود که پایگاه اخبار الساعه امارات روز یکشنبه از تصمیم دولت این کشور برای اعزام نیروهای تازه نفس برای اشغال استان تعز خبر داده بود. دولت امارات این ماموریت را در پاسخ به درخواست منصور هادی رئیسجمهور مستعفی و فراری یمن که در ریاض به سر میبرد، انجام داد. دولت امارات پس از عقبنشینی از شهر عدن که به دلیل انفجار در محل اقامت نیروهای نظامی این کشور رخ داد و دهها اماراتی کشته یا مجروح شدند، به اشغال استان تعز با همکاری نیروهای نظامی سودانی روی آورده است.
این اقدامات در حالی است که «آنتوئینگراند» رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ نسبت به تاثیر درگیریها بر غیرنظامیان شهر تعز یمن به شدت ابراز نگرانی و تاکید کرده است: اوضاع در شهر تعز بسیار اسفبار است و تقریبا نیمی از بیمارستانها در این شهر بسته و زخمیشدگان مستاصل از درمان هستند. گراند افزوده است: در حال حاضر میتوانیم غذا و کمکهای اولیه را در حومه تعز توزیع کنیم، اما وارد کردن مایحتاج ضروری به این شهر بسیار دشوار است.
شکست راهحلهای سیاسی
این اتفاقات در حالی رخ میدهد که تلاشهای جدید نماینده سازمان ملل متحد برای حل سیاسی بحران یمن یک بار دیگر به دلیل کارشکنیهای عربستان سعودی به بن بست رسیده است. در همین رابطه محمدعلی الحوثی، رئیس کمیته انقلابی انصارالله دیروز در دیدار با اعضای ائتلاف مدنی صلح و آشتی ملی گفت: مولفههای سیاسی در شرف دستیابی به بهترین راهحل بودند، اما رژیم آل سعود با تجاوز به یمن عملیات سیاسی را به شکست کشاند، همانطور که صریحا جمال بنعمر فرستاده سازمان ملل این مطلب را در شورای امنیت اعلام کرد.
الحوثی ضمن درخواست آشتی ملی میان همه مولفههای سیاسی کشور یمن گفت: آشتی ملی، پیروزی برای هر فرد یمنی است و وطن متعلق به همه است و لغو یا به حاشیه راندن هیچ گزینهای پذیرفتنی نیست. الحوثی با اعلام آمادگی خود برای همکاری با ائتلاف مدنی صلح و آشتی ملی بر حفظ همبستگی و وحدت و دفاع از اصول ثابت ملی و تشکیل دولت مقتدر و دارای حاکمیت تاکید کرد.
عربستان و 9 کشور عربی دیگر بهجز عمان با حمایت آمریکا از ششم فروردین، حملات هوایی، دریایی و زمینی را علیه نیروهای مقاومت مردمی یمن آغاز کردهاند و تاکنون بیشتر تاسیسات زیربنایی، خدماتی، بیمارستانها، مدارس و منازل مردم این کشور را بمباران کردهاند. در اثر این حملات تاکنون هزاران یمنی از جمله زنان و کودکان شهید یا مجروح شدهاند.
تشدید اختلافات بین بحاح و یاسین
از سوی دیگر گفته میشود اختلافات بین خالد بحاح، معاون منصور هادی رئیسجمهور فراری و ریاض یاسین، وزیر خارجه دولت مستعفی یمن افزایش یافته است. یک منبع یمنی که نخواست نامش فاش شود، تاکید کرد: ریاض یاسین جزو گروه و جریان منصور هادی است و همین یکی از مهمترین عوامل افزایش اختلافات بین طرفین است.
وی گفت: خالد بحاح با برخی تصمیمیات منصور هادی از جمله تصمیم مربوط به انتخاب محمد الشادلی به عنوان معاون استاندار عدن مخالفت کرد.
به گزارش روزنامه اماراتی «رصد24»، از دیگر دلایل اختلافات که این منبع به آن اشاره کرد، این است که دولت شامل وزرایی است که حوثیها را تائید میکنند، این در حالی است که خالد بحاح خواستار برکناری آنها نشد، اما منصور هادی اخیرا این وزرا را برکنار کرد.
استفاده از سلاح شیمیایی و مزدور خارجی
یک مسئول جنبش انصارالله یمن از وجود گزارشهایی درخصوص استفاده عربستان از سلاح شیمیایی در این کشور خبر داد و گفت: اخبار و گزارشهایی درباره استفاده متجاوزان از سلاح شیمیایی وجود دارد.
برخی نمونههای فرستاده شده به آزمایشگاهها این ادعا را ثابت کرده است. این مسئول همچنین تصریح کرد: مشکل اصلی عربستان این است که در صفوف خود ارتشی مثل ارتش یمن ندارد و از این رو، دست به دامن خارجیها و به مزدوری گرفتن آنها شده است.
وی با حالت تمسخر این پرسش را مطرح کرد که رابطه کلمبیاییها با امنیت قومی عربی که عربستان و کشورهای ائتلاف از آن دم میزنند و به همین بهانه علیه یمن جنگ به راه انداختهاند، چیست؟
مریم کاظمی
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد