«زورو» دوباره شمشیر از نیام می‌کشد

کاراکتر زورو تولد دوباره‌اش را روی پرده سینما جشن می‌گیرد. صنعت سینما که در سال‌های اخیر دست به احیا و دوباره‌سازی تعدادی از محصولات موفق و پر سر و صدای خود زده، قصد تولید نسخه تازه‌ای از ماجراجویی‌های زورو را دارد.
کد خبر: ۸۴۹۴۹۳
«زورو» دوباره شمشیر از نیام می‌کشد

به گزارش جام جم آنلاین، این در حالی است که فیلم کلاسیک «زورو» حدود دو دهه قبل هم یک‌بار احیا و دوباره‌سازی شد، اما منتقدان سینمایی عقیده دارند این نسخه نتوانست به خوبی حق مطلب را درباره مرد عدالت‌طلب نقابدار و سیاهپوش این داستان ادا کند. از قرار معلوم، به همین دلیل است که صنعت سینما به فکر ساخت نسخه دیگری از ماجراجویی‌های زورو افتاده است. شرکت مستقل فیلمسازی لانتکامدیا تهیه‌کننده نسخه تازه «زورو» است. مسئولان این شرکت هم‌اکنون در حال مذاکره با چند فیلمساز سرشناس هستند تا وظیفه کارگردانی آن را به دست یکی از آنها بسپارند. در این رابطه، نام برایان سینگر، خالق مجموعه فیلم ابرقهرمانانه و کمیک‌استریپ «مردان ایکس» بیشتر از بقیه فیلمسازان شنیده می‌شود. منابع نزدیک به تهیه‌کنندگان فیلم می‌گویند قصد آنها انتخاب یک بازیگر اهل آمریکای مرکزی (و نه یک ستاره هالیوودی) برای ایفای نقش زورو است. از آنجا که کاراکتر زورو در اصل اسپانیایی‌زبان بود، ترجیح تهیه‌کنندگان زورو تازه هم انتخاب بازیگری اسپانیایی‌زبان است.

در بین نام‌هایی که گزینه اصلی بازی در نقش زورو هستند، نام گائل گارسیا برنال مطرح‌تر از بقیه است. او در میان بازیگران اسپانیایی‌زبان مقیم آمریکا، شهرت و اعتبار بیشتری دارد. وی هنوز قرارداد بازی در فیلم را امضا نکرده، ولی از مدت‌ها قبل از علاقه‌اش برای بازی در نقش این انقلابی شورشی عدالت‌خواه صحبت کرده است. در حقیقت نام برنال از حدود هفت ماه قبل در این رابطه مطرح شد. در آن زمان،‌کمپانی فوکس قرن بیستم اعلام کرد در تدارک تولید نسخه تازه و احیا شده زورو است. این کمپانی از برنال برای بازی در نقش کاراکتر اصلی دعوت کرد و گفت در حال مذاکره با ریکاردو دمونتریل و رپین سواتا است تا کارگردانی فیلم را به آنها بسپارد. اما کمی بعد رسانه‌های گروهی از انصراف کمپانی فوکس از تولید این فیلم دادند و پروژه به قفسه بایگانی سپرده شد. تهیه‌کنندگان زوروی تازه در شرکت فیلمسازی لانتیکا مدیا می‌گویند فیلم آنها هیچ ارتباطی به پروژه بایگانی شده کمپانی فوکس قرن بیستم ندارد و یک کار کاملا مستقل است. فیلمنامه اکشن ماجراجویانه آنها آماده تولید است. این فیلمنامه را یک تیم سه‌نفره نوشته و از داستان کلاسیک زورو، فقط خط اصلی قصه و کاراکترهای اصلی آن را قرض گرفته است.

تحلیلگران سینمایی می‌گویند این به معنی آن است که این نسخه زورو تفاوت‌های آشکاری با نسخه‌های قبلی آن خواهد داشت و زورو را وارد دنیایی با حال و هوایی تازه و متفاوت خواهد کرد. شنیده‌ها حکایت از آن می‌کند که داستان نسخه احیا شده زورو در یک آینده آپوکالیپس‌گونه اتفاق می‌افتد. این آینده آپوکالیپس‌گونه شباهت زیادی به حال و هوای نسخه جدید «مکس دیوانه» تام هاردی و شارلیز ترون دارد. در این دنیای سرد و بی‌روح است که کاراکتر زورو (مثل همتایان قبلی‌اش در نسخه‌های پیشین زورو) به کمک مردم بی‌دفاع و رنج برده می‌آید که تحت سلطه یک حکومت ستمگر هستند. تهیه‌کنندگان زوروی جدید اعلام کرده‌اند اواسط ماه مارس سال جدید میلادی، کلید فیلمبرداری آن را می‌زنند. جمهوری دومینیکن و استودیوی قدیمی پاین وود شهر لندن، لوکیشن‌های اصلی آن است. جلوه‌های ویژه، نقش مهمی در داستان و ماجراجویی‌های آن بازی می‌کند. همین نکته، هزینه‌های تولید فیلم را کمی بالا می‌برد. با آن که این نسخه زورو یک محصول مستقل سینمایی است و توسط یک شرکت مستقل فیلمسازی تهیه می‌شود، اما رقم هزینه‌های تولید آن کمتر از صد میلیون دلار نخواهد شد. برای همین، رسانه‌های گروهی از این پروژه به‌عنوان یک کار پرسروصدای هالیوودی اسم می‌برند که قرار است فصل تابستان جدول گیشه نمایش سینماها را در سال 2017 داغ‌تر و هیجان‌انگیزتر کند.

ماجراجویی‌های زورو در اوایل قرن هجدهم میلادی و در بخش اسپانیایی‌زبان‌شهر کالیفرنیا اتفاق می‌افتد، مثل تمام داستان‌های فانتزی و ابرقهرمانانه، کاراکتر اصلی داستان زورو هم هویتی دوگانه دارد. دن دیه‌گو دلاوگا یک نجیب‌زاده محلی است که در مواقع ضروری و برای کمک به مستمندان، هویت عوض کرده و با نام زورو وارد صحنه می‌شود. کسی اطلاعی از هویت دوم ولاوگا ندارد و زورو با نقابی به صورت و شنلی سیاه بر دوش، با شمشیر خود ماجرا‌هایی دیدنی خلق می‌کند. صنعت تلویزیون اولین‌بار در سال 1957 سراغ این داستان رفت. گای ویلیامز با بازی در نقش زورو تبدیل به یکی از چهره‌های مطرح آن دوران شد. این مجموعه که در ایران هم به نمایش درآمد و موفقیت زیادی کسب کرد، در دو فصل 82 اپیزودی روی آنتن رفت و بخش آن تا سال 1959 طول کشید. دومین زوروی تلویزیونی در سال 1990 ساخته شد و تا سال 2011 تعداد 89 اپیزود آن بخش شد. وانکن رگر، زوروی این مجموعه بود. دنیای سینما در سال 1998 «نقاب زورو» را براساس ماجراجویی‌های این کاراکتر کلاسیک ساخت. مارتین کمپل کارگردان فیلم و آنتونیو باندراس اسپانیایی تبار در نقش زوروی داستان ظاهر شد. فیلم به‌تنهایی در آمریکای شمالی 250 میلیون دلار فروش کرد و لقب یک بلاک باستر سینمایی را گرفت.

اما قسمت دوم فیلم «افسانه زورو» نتوانست موفقیت اولین قسمت را در جدول گیشه نمایش تکرار کند. دوباره مارتین کمپل و آنتونیو باندراس کارگردان و بازیگر اصلی آن بودند. هزینه تولید فیلم که حدود 75 میلیون دلار شد، 20 میلیون دلار کمتر از قسمت اول بود، ولی فروش 142 میلیون دلاری آن در آمریکای شمالی، نتوانست رضایت خاطر تهیه‌کنندگانش را فراهم کند. منتقدان سینمایی هم برخلاف قسمت اول، استقبال زیادی از دنباله آن نکردند و نقدهایی منفی برای آن نوشتند. از قرار معلوم، این مسائل باعث شد تا سازندگان فیلم قید تولید قسمت‌های بعدی آن را بزنند. این اتفاق در حالی رخ داد که زمان تولید قسمت اول فیلم، تهیه‌کنندگانش صحبت از تولید آن به صورت یک مجموعه فیلم دنباله‌دار کرده بودند. این همان حرفی است که تهیه‌کنندگان نسخه جدید و احیا شده، زورو هم به زبان آورده‌اند. با این اوصاف باید منتظر ماند و دید زوروی جدید می‌تواند برای مدت زمانی طولانی به حضور و حیات خود روی پرده سینماها ادامه دهد یا خیر.

کیکاووس زیاری

جام‌جم

منبع: اسکرین اینترنشنال

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها