به گزارش جام جم سیما به نقل از فارس، اولین رسانه تعاملی تلویزیونی (Iptv) «کانون 24» از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رونمایی شد.
مردم از فعالیتهای کانون اطلاعات به روز ندارند
این شبکه در فاز اول به مراکز کانون اختصاص دارد اما علیرضا حاجیانزاده در این مراسم ابراز امیدواری کرد تا با فراهم شدن زیرساختها، امکان استفاده تمام کودکان دنیا از این رسانه فراهم شود.
مدیرعامل کانون ضمن معرفی ویژگی این رسانه تعاملی کانون گفت: آنچه برای ما مطرح است این است که در کانون توانمندیهای بسیار زیادی وجود دارد. چه در حوزه تولید فیلم کودک، چه در تئاتر، سرگرمیها، کتاب و موسیقی سالیان سال است که کانون توانمندیهای خود را اثبات کرده و افکار عمومی اذعان میکنند که این نهاد تخصصی و فعالیتهای آن قابل اعتناست.
وی تاکید کرد که غیر از بحث تولید، فعالیتهایی داریم که در ارتباط مستقیم با کودکان و نوجوانان تعریف میشود: مربیانی توانمند داریم که بچهها را به مسایل فرهنگی و هنری علاقهمند میکنند و رشد و پویایی کودکان در حوزه تفکر و مهارت به نمایش گذاشتهاند.
در همین حال حاجیانزاده ادامه داد: آنچه که در آن احساس کمبود میشود این است که این توانمندیها در یک هالهای از محدودیت باقی مانده و مردم از فعالیتهای کانون اطلاع بهروز ندارند. آنها در جریان کتابها و فیلمهای خوب کانون هستند و مراکز جذاب کانون را میشناسند اما امکان استفاده از آن را ندارند و کانون در یک جریان از محدودیت در افکار عمومی باقی مانده است.
ضروری بود تا از فضای سنتی خارج شویم
به گفته مدیرعامل کانون، درباره دلایل طراحی این رسانه تعاملی و فعالیتهای اینچنینی، با توجه به امکاناتی که امروز نسبت به گذشته وجود دارد ضروری بود تا کانون از فضای سنتی خارج شود و از این فضای ارتباطی استفاده کند. از طرفی کانون نیز نیاز به اطلاعرسانی دارد. وی تاکید کرد که ما احتیاج داریم تا از طریق رسانه بخشی از توانمندیها را در دسترس قرار دهیم.
او گفت: رسانه امروز در شکل شبکههای اجتماعی، صدا و سیما و... توانسته است فرصت و امکان این ارتباط را فراهم بیاورد. در همین حال، امروز کانون تصمیم دارد تا با استفاده از فضاهای جدید از این توانمندی استفاده کند. در حوزه رسانه هم از منظر اطلاعرسانی و هم تسهیل دسترسی و عرضه محصولات و توانمندیها باید ورود پیدا کنیم.
حاجیانزاده به توسعه ارتباط و عرضهی محصولات اشاره کرد و افزود: ما میخواهیم عمدتاً به نوع دوم نیاز رسانه بپردازیم؛ یعنی توسعه ارتباط و عرضه محصولات به این معنا که ما فیلمهایی داریم که مردم به آن دسترسی ندارند. عرضه فعالیتها، تصاویر و گزارشهای کانون و تولیدات آن در برنامه ما قرار دارد.
مانند یک شبکه تلویزیونی میتوانیم برنامهسازی کنیم
وی گفت: میتوانیم مثل یک شبکه تلویزیونی به برنامهسازی بپردازیم و در آن فضایی از مراکز فرهنگیهنری را به نمایش بگذاریم. در این طرح جدید، توانمندی عرضهی فعالیتهای ادبی، تئاتر کتابخانهای، تولیدات انیمیشن و تمام توانمندیهای 920 مرکز کانون در سطح کشور روی مانیتور خواهد آمد.
او توضیح داد که کانون برای این پروژه، تیم محتوا تشکیل داده و گروههای تخصصی آن به تامین برنامه خواهند پرداخت و مثل یک شبکه تلویزیونی، محتوای شبکه را در اختیار مخاطبان قرار خواهند داد.
حاجیانزاده در مورد مخاطبان این شبکه تاکید کرد که شبکه کودکان در دو مرحله فعالیتش را آغاز میکند: ابتدا به توسعه آن در مراکز کانون میپردازیم که کودکان به همراه مربیان و خانوادهها میتوانند از آن استفاده کنند. در فاز بعدی شبکه وارد همه خانهها میشود و این شبکه در کل کشور قابل دسترسی خواهد بود.
مدیرعامل کانون به همکاری آموزش و پرورش در راهاندازی این رسانه تعاملی پرداخت و بیان کرد که میتوانیم با بخشی از دستگاههای مشابه خودمان مانند آموزش و پرورش تعامل کنیم تا برای مثال آنها هم بخشی از آموزشهای لازم را از طریق این شبکه انتقال دهند.
او در انتها با اعلام آغاز به کار این شبکه، تصریح کرد که کانون با بارگزاری این فنآوری و محتوای کامل آن، رونمایی اصلی را به زودی برگزار میکند.
شبکه تعاملی کانون در فاز اول خود با ارایه فیلمها و تئاترها و برنامههای متنوع، میان مراکز سراسر کشور فعال خواهد بود.
براساس این گزارش محمدعلی شامانی معاون فرهنگی کانون نیز در ابتدای این مراسم گفت: دنیای ما دنیای فاصله شده است و ما از هم دور میشویم. با اینحال علیرغم نگرانیهای موجود، هنر ما کاهش این نگرانی و فاصله است. یکی از این نگرانیها فاصله با فرزندان و مخاطبان است که میتوان آن را کاهش داد. مربیانی هستند که باید دانش خود را به اشتراک بگذارند.
شامانی بار دیگر تاکید کرد که دنیای کودکی این روزها، دنیای متفاوتی شده است؛ یک دنیای هوشمند با تجربه دنیای دیجیتال.
او گفت: تکنولوژی کنار ما و کنار بالش فرزند ما قرار گرفته است. میتوانید انکار کنید یا با آن آشتی کنید. این انتخاب شماست که به تکنولوژی جهت میدهد. اما تردیدی نیست که از فرصت به وجود آمده باید خوب استفاده کنیم.
در این جلسه مهدیار نوید ادهم، سرپرست دفتر تازه تاسیس فنآوری اطلاعات و تحول اداری کانون، درباره قابلیتهای این سامانه توضیحاتی داد و گفت: پخش انواع رسانهها، فیلم، صوت، متون و محتوا، امکان عرضه و خرید محصولات فرهنگی و آموزشی برای کودکان از مهمترین قابلیتهای این سامانه است.
وی همچنین گفت: نوجوانان و دانشآموزان و همچنین معلمان، مربیان و افرادی که تولید محتوا میکنند امکان استفاده از این رسانه را خواهند داشت. در مرحلهی اول مراکز کانون به آن دسترسی خواهند داشت تا این امکان تازه، در وهلهی اول با تجمیع محتویات مختلف، پلی ارتباطی بین مربی، اعضا و تولیدکنندگان آثار باشد.
در این مراسم که معاونان، مشاوران و مسئولان کانون در کنار مربیان و خبرنگاران حوزهی کودک گرد هم آمده بودند، این شبکه تعاملی کودکان رسماً کار خود را آغاز کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد