آیا می توانید تصور کنید پنج ماه بدون تابش مستقیم نور خورشید زندگی کنید؟اگر این اتفاق سال ها و سال ها تکرار شود چه اتفاقی می افتد؟ شهر ۳۵۰۰ نفری ریوکان نروژ در این وضیعت زندگی می کند. شهر ریوکان در دره ای قرار دارد که اطراف آن را کوه ها فرا گرفتهاند و باعث می شود نور خورشید در پنج ماه زمستان به این شهر نتابد.
اما در این ماه های تاریک مکانی هست که شهروندان در آنجا لذت ببرند. با استفاده از آیینه های بسیار بزرگ میدان شهر در این پنج ماه روشن می شود. این آیینه های غول پیکر با کمک هلیکوپتر بر بالای بلندترین قله ها نصب شده اند تا نور خورشید را به داخل دره منعکس کنند. اگرچه حرارت این نور به قدری نیست که یخ ها را آب کند اما ساکنین این شهر از این آفتاب مجازی می توانند لذت ببرند.
مجله مهر نوشت، این پروژه حدود ۸۳۵ هزار دلار هزینه داشته و کاملا بر اساس تکنولوژی روز طراحی شده است. این آیینه ها توسط یک رایانه مخصوص کنترل می شوند تا کاملا نور خورشید را جذب و دقیقا آن را به میدان شهر منعکس کنند. برای پروژه آیینه ها هم از انرژی باد و هم از انرژی خورشیدی استفاده شده و این آیینه ها در ارتفاع ۱۵۰۰ فوت از سطح زمین نصب شده اند.
کیفیت این کار در ماه سپتامبر آزمایش می شود. اگر همه چیز درست کار کند مردم این شهر میتوانند مثل آفتاب تابستان از این آفتاب مجازی استفاده کنند. هرچند که بعضی ها معتقد هستند که این ایده احمقانه است اما مهمترین نکته این است که این پروژه زندگی مردم را تغییر داده است.
در سال ۲۰۰۶ پروژه ای مشابه در شمال ایتالیا انجام شد. روستای کوچک ویگانیلا ایتالیا با مشکلی مانند مشکل ریوکان مواجه بود. آنها هم با نصب آیینه های بسیار بزرگ روی قله کوه ها این مشکل را بر طرف کردند.
مقامات نروژی پس از بازدید از این ویگانیلا بسیار تحت تاثیر قرار گرفته و تصمیم گرفتند تا همین روش را انجام دهند. البته این روش هزینه زیادی داشت و پنج سال طول کشید تا شورای شهر به این نتیجه برسد تا این بودجه را برای این پروژه واریز کند. حالا مردم ریوکان امیدوارند تا این پروژه به زندگی آنها رنگی دیگر بدهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت