در واقع نهر کرج که یادگار دوران امیرکبیر است به سمت اراضی بهجتآباد در حرکت بود و از این اراضی به سمت دارالخلافه تهران امتداد مییافت. تا قبل از لولهکشی تهران این نهر نقش عمدهای در تامین آب شرب بسیاری از شهروندان تهران قدیم داشت و حتی صرف آبیاری زمینهای کشاورزی میشد.
آب روان میان بلوار کشاورز امروزی از همان نهر کرج نشان دارد؛ بلواری که یکی از نخستین بلوارهای ایران است و در دوره پهلوی اول ساخته شد.
حالا این بلوار که بیشتر تهرانیها از آن خاطره دارند؛ پس از سه سال بالاخره شماره ثبت گرفته و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
پیش از این در 18بهمن 91 در هشتمین همایش شورای سیاستگذاری ثبت نیز عنوان شده بود که این بلوار تاریخی ثبت ملی شده، اما از آنجا که پس از آن هیچ شمارهای به نام شماره ثبت این محوطه تاریخی اعلام نشد، به نظر میرسید آنچه در آن زمان مطرح شده بود فقط یک موافقت برای ثبت این محوطه بوده است.
مدتی پیش شنیده شد برنامههایی برای عبور خط «بیآرتی» از بلوار کشاورز مطرح شده و بار دیگر پیگیریها برای ملی کردن این بلوار تاریخی از سر گرفته شد تا سرانجام دیروز فرهاد نظری، مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی در واکنش به این شایعات آب پاکی را روی دست شایعهپردازان بریزد و به ایسنا بگوید: «اگر چنین برنامهای مطرح شده باشد دیگر عملیاتی کردن آن ممکن نیست، زیرا 25 شهریور امسال این محوطه تاریخی به شماره 31321 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.»
به گفته او، محدوده ثبت ملی شده این محوطه تاریخی از پیادهرو جنوبی تا پیادهرو شمالی میدان ولیعصر(عج) تا ابتدای کارگر شمالی درنظر گرفته شده است.
کمیل انتظاری - فرهنگ و هنر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: