سردار مسعود رضوانی با حضور در باشگاه خبرنگاران جوان گفت: رسیدگی به پرونده ها بستگی به شکل قوانین کشورهای مورد نظر دارد در بحث استرداد موضوع از سطح پلیسی وارد سطح قضلیی و دیپلماتیک می شود در مورد خاوری اینترپل این فرد را به کانادا اعلام کرده و از نظر دبپلماتیک و قضایی باید در سیستم قضایی کانادا پیگیری شود.ضمن اینکه آقای خاوری و همه کسانی که ایم جعل می کنند اگر به کشور دیگری نیز بروند دستگیر و شناسایی می شوند.
رضوانی اذعان کرد: هستند کسانی که جزو گروهک ها و اقدامات تروریستی فعالیت می کند که بر اساس اساسنامه سازمان اینترپل اعلان قرمز می شوند و ما آنها را تحت تعقیب قرار می دهیم.
2 سال قبل برادر ریگی استرداد شد که از طریق بین الملل و سازمان های دیگر استرداد صورت گرفت فرد دیگری در پاکستان به مقامات پاکستانی اعلام کردیم که هنوز دستگیر نشده است.
وی خاطر نشان کرد: منافقینی که از اوایل انقلاب هم فعالیت انجام می دادند اعلام و دستگیر شده اند و اینترپل پذیرفته این افراد دستگیر شوند برای شرکای بابک زنجانی پرونده دست مقامات قضایی و دستگاه قضایی به ما اعلام می کند که این مجرم تحت تعقیب است.
رئیس پلیس اینترپل کشور گفت:پلیس بینالملل و اینترپل که در مجموع نیروی انتظامی فعالیت می کند جزء پلیس های تخصصی به شمار می رود و وظایف پلیس اینترپل ارتباط و پیگیری در خارج از کشور است و از دیگر وظایف ما این است که رابط قضایی با خارج از کشور باشد.
وی در ادامه افزود : مأموریت پلیس بینالملل ارتباط با پلیس سایر کشورها در قالب دیپلماتی پلیسی و پیگیری موضوعات قضایی به عنوان رابط قضایی است. وظایف ما ایجاب می کد در قالب همکاری های دو جانبه با کشورهای دیگر ارتباط داشته باشیم این در حالیست که در سیستم امن 190 کشور به صورت انلاین ارتباط لحظه به لحظه ای دارند.
سردار رضوانی بیان کرد: در سال گذشته موفق شدیم مجرمانی که تخت تعقیب بودن دستگیر و نهایتا به کشورهایشان استرداد کنیم؛ ردیابی و شناسایی یک گام مناسب برای محدود کردن مجرمان محسوب می شود.
این مقام مسئول انتظامی گفت: در 6 ماهه نخست سال 93 تعداد 35 تن از مجرمان ردیابی شدن که این عدد در 6 ماهه نخست سال جاری به 55 تن افزایش یافت و در خصوص دستگیری برابر آمار در سال گذشته 27 تن و امسال نیز 31 تن دستگیر شدن که این نشان از افزایش 14 درصدی دستگیری مجرمان است.
رئیس پلیس اینترپل کشور افزود: در بخش استرداد در 6 ماهه اول سال 93 یک تن پس از دستگیری تحویل کشور داده شده که این عدد در سال جاری به 3 تن رسیده است البته در این بین بعضی از پرونده ها که منجر به دستگیری مجرمان شده به دلیل اینکه شاکی خصوصی یا شاکی دولتی داشته که نهایتا مجرم پس از احقاق حق در حق شاکی رضایت شاکی را و جلب کرده است که در سال گذشته 2 مورد ودر 6 ماهه نخست سال جاری 6 پرونده منجر به مصالحه شده است .
وی در ادامه اذغان کرد از نمونه های دستگیری در سال 94 که پس از ردیابی و شناسایی بوده در کشورهای نیوزلند انگلستان سوئیس آلمان قبرس فرانسه استرالیا کانادا افغانستان ترکیه تایلند و آمریکا اتفاق افتاده است و از نمونه های بازداشت بیشتر در کشورهای آذربایجان امارات پاکستان اسپانیا ارمنستان اکراین مجارستان عراق افغانستان و در کشورهای امارات، عراق ازبکستان، کویت، بحث استرداد مجرمان را به کشور داشته ایم ضمن آن که در خصوص مجرمانی که منجر به مصالحه شده می توان به تایلند کانادا و مالزی اشاره کرد؛ البته در کشورهای روسیه و قبرس پس از اینکه تبعه ای دستگیر می شود برای همیشه از ان کشور اخراج می شود.
سردار رضوانی افزود: در واقع مجرمانی که تخت تعقیب هستند پلیس در جهت ردیابیاشان اقدام می کند به عنوان نمونه اتباع افغان به اتهام قتل تحت تعقب بودن پس از دستگیری به کشورشان استرداد شدن البته از ترکیه هم مجرمانی دستگیر شدن که نهایتا تحویل مقامات کشورشان شدند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت