دانشیار روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد و مجری طرح «ردیاب چشمی برای سنجش سطح هشیاری» در گفتگو با مهر با بیان اینکه سالانه ۱۷ هزار نفر در صحنه تصادفات جان خود را از دست می دهند، گفت: افراد بسیاری، در نتیجه از دست دادن سطح هشیاری خود دچار سایر حوادث می شوند که می تواند برای شخص و سایرین عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
دکتر جواد صالحی فدردی با بیان اینکه در این صورت هزینه های زیادی را به جامعه از ابعاد مختلف تحمیل می کند، افزود: از این رو، وجود دستگاهی که بتواند با سنجش سریع سطح هشیاری افراد از این حوادث جلوگیری کند، ضروری است.
وی اظهار کرد: بخش زیادی از تصادفات و حوادث شغلی به دلیل خطای انسانی است که دلایلی همچون خستگی، مصرف مواد و نوشیدنی های غیر قانونی و یا حتی داروهای مجاز می تواند باعث این رویدادها باشد.
صالحی فدردی با بیان اینکه همیشه تصادفات و سوانح هزینه های زیادی را برای خانواده ها و کشور دارد، افزود: با استفاده از تکنیک ردیاب چشمی می توان واکنش های مغز و سرعت تصمیم گیری و عکس العمل افراد را اندازه گیری کرد به همین دلیل به فکر ساخت ردیاب چشمی افتادیم.
دانشیار روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: ردیاب چشمی در واقع رفتارهای طبیعی و غیر طبیعی چشم را می سنجد و مردمک، میزان خیرگی و حرکات درشت و ریز چشم را اندازه گیری می کند.
مجری طرح «ردیاب چشمی برای سنجش سطح هشیاری» اظهار داشت: مطالعات ما نشان داد که الگوی خاصی از این رفتار چشمی، حاکی از از دست دادن سطح هشیاری و سرعت عمل فرد است که وی را در معرض خطا قرار می دهد.
وی تاکید داشت: اگر پلیس بتواند در مبادی خروجی جاده ای، برخی رانندگان را برای اطمینان از سطح هشیاری شان آزمایش کند، می تواند در کاهش تصادفات جاده ای موثر باشد، اما پلیس راه نمی تواند به دلیل مشکلات عملیاتی حتی از رانندگان خاصی، آزمایش ادرار و تست های خستگی بگیرد، از این رو، استفاده از تکنیک مبتنی بر رد یاب چشمی می تواند ضروری به شمار رود.
صالحی فدردی با بیان اینکه این تکنیک مبتنی بر بررسی رفتار چشم است، عنوان کرد: اکنون مطالعات آزمایشگاهی این روش و امکان سنجی ساخت این دستگاه انجام شده و بناست تا دستگاه ردیاب چشمی ویژه و قابل حملی ساخته شود تا امکان غربالگری فوری و اولیه برای سنجش سطح هشیاری و عملکرد افراد میسر شود.
دانشیار روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه ردیاب چشمی می تواند در ابعاد یک عینک ساخته شود، افزود: از این سیستم می توان در ایمن تر ساختن مشاغل حساس نظیر نگهبانی ها، کار با دستگاه های حساس و خدمات پرواز نیز استفاده کرد.
وی با بیان اینکه همه افراد می توانند با این روش یک غربالگری ساده شوند، گفت: گاه افراد از داروهای درمانی استفاده کرده اند ولی اطلاع ندارند که این دارو در هوشیاری آنها تاثیر منفی داشته، از این رو استفاده از این روش به فرد کمک می کند تا سطح هوشیاری وی بررسی شود تا اگر از یک سطح خاصی پایین تر بود، برای مثال، به رانندگی ادامه ندهد.
مجری طرح «ردیاب چشمی برای سنجش سطح هشیاری» افزود: تست های اولیه این سیستم انجام و مشخص شده که قابلیت اجرایی دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب