مجمع اقتصادی جهان گزارش داد

رتبه 74 برای ایران از میان 140 کشور

در آخرین گزارش مجمع اقتصادی جهان، جمهوری اسلامی ایران از میان 140 کشور با رتبه 74 در لیست کشورهای برتر اقتصاد جهانی قرار گرفت و کشورهای سوییس، سنگاپور و ایالات متحده آمریکا بار دیگر توانستند سه جایگاه برتر اقتصادی جهان را از آن خود کنند.
کد خبر: ۸۴۰۸۸۶
رتبه 74 برای ایران از میان 140 کشور

مجمع اقتصاد جهانی در آخرین گزارش خود از جایگاه اقتصادی کشورها که با ارزیابی 113 شاخص مؤثر در تعیین شدن پویایی تولیدی در اقتصاد بدست آمده به ترتیب 10 کشور رقابتی برتر اقتصاد جهان را معرفی کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ،لیست 10 کشور برتر رقابتی در اقتصاد جهانی به شرح زیر است:

1. سوییس

2. سنگاپور

3. ایالات متحده آمریکا

4. آلمان

5. هلند

6. ژاپن

7. هنگ کنگ

8. فنلاند

9. سوئد

10. اتگلستان

بلومبرگ در بررسی این گزارش می‌نویسد، از نظر تغییرات پیشرفتی کشورها در حوزه اقتصادی که در لیست بلند بالای 140 تایی این گزارش بدست آمده است، سه کشور نخست سوییس، سنگاپور و آمریکا هم چنان نسبت به گزارش سال گذشته توانستند رتبه خود در جهان را نگاه دارند. با این حال پیشرفت هایی نیز در میان برخی کشورها از منظر اقتصادی رخ داده است. کشور هلند توانسته از رتبه هشتم خود در گزارش اخیر مجمع اقتصادی جهان به رتبه پنجم دست یابد.

هم چنین کشور هند توانسته با صعودی 16 رتبه‌ای از جایگاه قبلی خود با ایستادن در رتبه 55 لیست بخوبی از نگاه اقتصادی بدرخشد.

از طرفی دیگر کشور برزیل با سقوط جایگاه پیشرفت اقتصادی از رتبه 18 به رتبه 75 رسیده و عنوان بدترین بازیگر اقتصاد جهانی در گروه کشورهای بریکس (گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) لقب گیرد.

واژه "رقابتی" که در این گزارش به آن اشاره شده است نشان دهنده سطح پویایی اقتصادی مجموع مؤسسات، سیاست‌ها و شاخصه‌هایی است که سطح کامیابی کشورهاست.

113 شاخص بررسی شده در ارایه این گزارش مربوط به حوزه‌های زیرساختی، نوآوری و حوزه‌های اقتصاد کلان است.

در بررسی ایسنا از داده‌های اقتصادی بدست آمده از گزارش اصلی این مجمع به نظر می‌رسد که علی رغم پیشرفت اقتصادی که از بحران‌های مالی در این گزارش بدان اشاره شده، اقتصاد جهانی به سرعتی که در گذشته وجود داشته پیش نرفته است.

به فرض اگر رشد تولیدی را طی 10 سال اخیر بعنوان شاخص متغییر در نظر بگیریم بیشتر کشورهای قدرتمند اقتصادی جهان به استثنای دو کشور چین و هند پسرفت داشتند.

رشد تولیدی طی 10 سال اخیر

نکته قابل توجه در مورد کشور ایران با رتبه 74 در این لیست پیشرفت اقتصادی حاصل شده ای است که با بررسی 113 شاخص در حوزه‌های زیرساختی، نوآوری و اقتصاد کلان نسبت به رتبه 83 در گزارش پیشین مجمع اقتصاد جهانی صعودی 9 پله ای را از نردبان رقابتی کشورهای برتر اقتصادی داشته است.

اگر چه با مقایسه ایران با دیگر کشورهای منطقه هم چون قطر با رتبه 14، امارات17، اسراییل27، بحرین39، ترکیه51، عمان 62، اردن 64 و مراکش با رتبه 71 پایین بودن سطح اقتصادی ایران در کشورهای منطقه دیده می شود، اما جایگاه بهبود یافته ایران از 83 به 74 بالاتر از پنج کشور مسلمان الجزیره، تونس، لبنان، مصر و پاکستان است

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها