در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حدود یک میلیون و 170 هزار نفر معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند. از این تعداد، حدود169 هزار نفر افرادی هستند که اختلالات شنوایی دارند. البته باید یاد آور شد این آمار تمام معلولان کشور را شامل نمیشود، زیرا این آمار افرادی را شامل میشود که معلولیت شدید دارند.
زهرا نوعپرست، مدیر کل دفتر توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با جامجم اظهار میکند: سال گذشته از 13 هزار و 500 دانشجوی معلول که تحت پوشش بهزیستی بودند، 2691 نفر آنها اختلال شنوایی داشتند. این آمار سه سال قبل حدود 1900 نفر بود، بنابراین میتوان گفت توانبخشی و توجه خانواده باعث تقویت این افراد شده است.
توجه به غربالگری
مشکل اصلی افرادی که از اختلال شنوایی رنج میبرند، این است که والدین به موقع از اختلال آنها باخبر نشدهاند، زیرا درمان اختلالات شنوایی در دوره کودکی بهویژه نوزادی و شیرخوارگی بهتر به نتیجه میرسد.
مدیر کل دفتر توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور تاکید میکند: از خانوادهها میخواهیم پس از تولد کودکشان تصور نکنند کودک مشکل ندارد. آنها باید برنامه غربالگری را جدی بگیرند، چون شایعترین نقیصه بدو تولد شنوایی است و میزان شیوع این اختلال 2 در 1000 نوزاد متولد شده است. بنابراین اگر خانوادهها به موقع در جریان قرار نگیرند، علاوهبر آسیبدیدن شخص، هزینههای زیادی به جامعه تحمیل میشود. غربالگری شنوایی یکی از خدماتی است که سازمان بهزیستی ارائه میدهد و در بدو تولد نوزادان در تمام استانها ارائه میشود. به گفته نوعدوست، 60 درصد موالید کشور تحت پوشش غربالگری شنوایی قرار میگیرند و سال گذشته در این غربالگریها مشخص شد2270 کودک مشکل شنوایی دارند.
وی ادامه میدهد: یکی از خدماتی که بهزیستی ارائه میدهد، کمک هزینه سه میلیون تومانی کاشت حلزون شنوایی است. سال گذشته 1666 نفر کمک هزینه کاشت حلزون گرفتند و اکنون شخصی پشت نوبت دریافت کمک هزینه قرار ندارد. علاوهبر این، 62 مرکز غیر دولتی خانواده و کودک کمشنوا نیز به کودکان زیر ششسال خدمات ارائه میدهند.
این در حالی است که عمل جراحی کاشت حلزون مانند عملهای دیگر ممکن است عوارضی داشته باشد، اما باید تاکید کرد شخصی که عمل کاشت حلزون انجام میدهد شنوا نمیشود، مگر این که بعد از عمل جراحی در دورههای توانبخشی، گفتار درمانی و تربیت شنیداری حضور پیدا کند. تمام این خدمات هزینه بر است و بهزیستی فقط برای کاشت حلزون کمکهزینه پرداخت میکند. بنابر این بسیاری از افراد پس از عمل جراحی کاشت حلزون، شنوایی خود را بهدست نمیآورند.
علاوهبر این، خانوادههایی که چنین عمل جراحی انجام دادهاند، گلایههایی نیز دارند. برای نمونه برخی از آنها از به هم خوردن تعادل کودکشان بعد از عمل جراحی شکایت دارند یا بعد از عمل جراحی مشخص شده دستگاه سوخته در گوش کودک کار گذاشته شده و به همین دلیل نیاز به عمل مجدد بوده است. این در حالی است که از خانوادهها باید خواست به خواسته کودک کمشنوا یا ناشنوای خود احترام بگذارند. برای نمونه اگر کودک دوست دارد از زبان اشاره استفاده کند، مانع او نشوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم