به گزارش فارس، «باراک اوباما» درباره مسائل کشورهای مختلف، اعم از ایران، سوریه، روسیه و اوکراین اظهارنظر کرد.
رئیسجمهور آمریکا نطق خود را با برشمردن آنچه به گفته وی دستاوردهای سازمان ملل طی هفتاد سال گذشته بوده، آغاز کرد.
اوباما، تلاش برای بنا گذاردن نظامی متشکل از «هنجارها و قواعد بینالمللی» را یکی از همین دستاوردها خواند که به زعم وی به ایجاد سطح بیسابقهای از رفاه و پیشرفت منجر شده است.
رئیس دولت آمریکا با بیان اینکه این پیشرفتها «واقعی» است اضافه کرد میتوان آن را بر اساس «جانهای نجاتداده شده، بیماریهای درمانشده و گرسنگیهای برطرفشده» سنجید و اندازه گرفت.
رئیسجمهوری آمریکا سپس به بیان خطراتی ادعایی پرداخت که به گفته وی ذهنش را مشغول کرده، اما اضافه کرد که انها را نمیتوان با «روشهای قدیمی جنگ و زور» حل و فصل کرد.
او گفت: :در مقام رئیسجمهور آمریکا، نگران خطراتی هستم که پیش روی ما است، اما معتقدم نمیتوانیم به روشهای قدیمی جنگ و زور بازگردیم.»
رئیسجمهور آمریکا سپس تأکید کرد: «هیچ ملتی نمیتواند خودش را از خطر تروریسم، سیل مهاجران یا خطر گرم شدن هوا جدا کند.»
اوباما در ادامه تصریح کرد کشورش صرفنظر از قوت اقتصاد یا ارتش نمیتواند به تنهایی مشکلات را حل کند.
او گفت: «فرقی نمیکند ارتش یا اقتصاد ما چقدر نیرومند باشد، نمیتوانیم مشکلات را به تنهایی حل کنیم. باید با ملل دیگر همکاری کنیم.»
اوباما سپس درباره مسائل داخلی کشورها و نحوههای حکومتداری به اظهارنظر پرداخت و گفت: «سرکوبگری نمیتواند پایهگذار انسجام اجتماعی مورد نیاز برای موفقیت کشورها باشد. شما میتوانید مخالفانتان را حبس کنید، اما ایدهها را نمیتوان زندانی کرد.»
وی همچنین تأکید کرد: «در جهان امروز، معیار قدرت، نه کنترل اراضی یا منابع، بلکه موفقیت مردم آنها است.»
رئیسجمهور آمریکا در تأکید بر نقش همکاریها و چندجانبهگرایی گفت: «بنیانگذاران سازمان ملل میدانند که ملتهای ما هنگامی که گام در راه مشارکت میگذاریم، امنیت بیشتری دارند تا زمانی که بهع تقابل رو میآوریم.»
رئیسجمهور آمریکا مذاکرات هستهای ایران که به انعقاد توافقی چندجانبه منجر شد را نمونهای از موفقیت همکاریها در عرصه بینالمللی دانست.
اوباما درباره سند «برجام» گفت: «نظام منع اشاعه سلاحهای هستهای تقویت، جنگ بالقوه دفع و جهان ما امنتر شد.»
رئیسجمهوری آمریکا در بخشی از اظهاراتش درباره ایران ادعا کرد هدف تحریمها تنبیه ایران نبوده و اضافه کرد هدف از این اقدامات، آزمودن اراده ایران برای تغییر دادن رویهها و خطمشیها خود در پرونده برنامه هستهای این کشور بوده است.
اوباما سپس به مسائل روسیه پرداخت و با متهم کردن این کشور به نقض حاکمیت ارضی اوکراین به شدت از مسکو انتقاد کرد.
رئیسجمهور آمریکا با ادعای اینکه واشنگتن منافع اندکی در اوکراین دارد، گفت: «هنگامی که حاکمیت و تمامیت ارضی کشوری آشکارا نقض میشود، نمیتوانیم بیتفاوت باشیم.»
اوباما درباره کوبا هم ادعا کرد دلیل تغییر رویه در قبال این کشور، ناکارآمدی آن در ارتقاء زندگی مردم بوده است: «برای ۵۰ سال ما سیاستی در کوبا را دنبال میکردیم که کمکی به بهبود زندگی مردم کوبا نمیکرد. ما این را تغییر دادهایم.»
رئیسجمهوری آمریکا درباره مبارزه بر داعش، بر ضرورت همکاری کشورها تأکید کرد اما گفت که این فرایند زمانبر خواهد بود.
اوباما با بیان اینکه مسلمانها باید با کسانی که اسلام را تحریف میکنند مقابله کنند خاطرنشان کرد «داعش برای بقاء به جنگ نیاز دارد.»
رئیسجمهوری آمریکا، هنگام اظهارنظر دربار نقش دموکراسی در تقویت بنیان حکومتها دولت بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه را به قتلعام متهم کرد و در اظهاراتی ادعامحور، افزود فجایع سوریه در کشورهایی که دموکراسی در آنها حاکم است رخ نمیدهند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
دویت آمریكا برا كدوم كشور تا الان غیر خونریزی و تجاوز غارت چیز دیگه ای آورده
عراق و سوریه و افغانستان و بحرین و یمن و.... بس نیست؟
...