رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان در این باره به مهر گفت: طبق آمار موجود، کرمان نخستین استان از نظر میزان کشت و دومین استان از نظر تولید محصول گردو در کشور است و مشخصه تولید در کرمان عرضه گردوی ارگانیک است و به همین دلیل همیشه مشتریان خارجی دارد.
عباس سعیدی افزود: در حال حاضر ۱۷ هزار و صد هکتار باغ گردو در استان کرمان وجود دارد و بیشترین محصول نیز از شهرستانهای بافت، راور، بردسیر، سیرجان، زرند، شهربابک و کرمان برداشت میشود. هماکنون فصل برداشت این محصول در استان کرمان آغاز شده است و پیشبینی میکنیم در کنار تأمین نیاز داخل استان، قسمت عمده این محصول نیز صادر شود.
وی درآمد سالانه گردو در استان کرمان را ۴۰۰ میلیارد تومان دانست و افزود: برندسازی محصول گردو در استان کرمان از اهمیت بالایی برخوردار است و ایجاد خوشه صنعتی و تعاونیهای تولید میتواند در این خصوص بسیار تأثیرگذار باشد.
محمد اسلامی، کارشناس اقتصاد کشاورزی و فعال صادرات گردو در استان کرمان اظهار کرد: ما دومین تولیدکننده کشور هستیم، اما اگر همینالان به فروشگاههای کرمان مراجعه کنید گردوی تبریز و چین را در بازار میبینید. این یعنی ما سیستم توزیع و بازاریابی مناسبی در کشور نداریم و حتی در استان خودمان نیز نمیتوانیم بازار را حفظ کنیم. وی افزود: در واقع واردات بیرویه این محصول کار را به جایی رسانده است که حتی گردوی چینی هم وارد بازار کرمان شده است و کسی نیست جلوی آن را بگیرد. این کارشناس اقتصادی استان کرمان اظهار کرد: نگین کشاورزی استان کرمان متأسفانه بینشان است و هیچ برندی برای گردو نداریم به طوری که گردوی استان به صورت فله برداشت و به صورت فلهای هم فروش میرود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت