به این شکل اشعه ماورای بنفش خورشید به زمین میرسد و به انسان، حیوانات و گیاهان آسیب جبرانناپذیری میزند. برای نمونه، چنانچه انسان در معرض تابش این اشعه قرار گیرد، به بیماریهای مختلفی مانند سرطان پوست و آب مروارید مبتلا میشود. در کل میتوان گفت این اشعه توان سیستم دفاعی بدن را کاهش میدهد.
علاوه بر این، اشعه ماورای بنفش روی سیستمهای آبی نیز اثر میگذارد و سبب اختلال در فعالیت فیتوپلانکتونها میشود که نقش مهی در حیات آبزیان دارند. فیتوپلانکتونها را باید اولین حلقه زنجیره غذایی در اقیانوس و دریاها دانست و با توجه به اینکه این پهنههای آبی حدود 30 درصد پروتئین مورد نیاز انسان را تامین میکنند، باید نگران کاهش جمعیت آبزیان تحت تاثیر تخریب لایه ازن بود و تاثیر این اشعه بر محصولات کشاورزی را نیز نباید نادیده گرفت، زیرا اشعه ماورای بنفش فعالیتهای فتوسنتز را نیز دچار مشکل خواهد کرد و در نتیجه انسان با کاهش محصولات کشاورزی روبهرو خواهد شد.به این ترتیب میزان تولید محصولات استراتژیک مانند گندم، سیبزمینی و برنج کاهش پیدا میکند.
این در حالی است که تخریب لایه ازن، سبب افزایش دمای کره زمین خواهد شد. براساس تحقیقات دانشمندان میتوان گفت، تخریب لایه ازن تاثیر مستقیم بر افزایش دمای هوا ندارد بلکه سبب تغییر جهت باد در ارتفاع بالا میشود و به این شکل در افزایش دمای کره زمین نقش خواهد داشت. آلودگی شدید هوا را نیز باید یکی از پیامدهای تخریب لایه ازن دانست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت