یا مدام در حال پچ پچ کردن با گوشیاش است.»، «یک روز که داشتم دنبال شمارهای در تلفن همراه زنم میگشتم، اتفاقی وارد پیامکهایش شدم و دیدم که با یکی از همکاران مردش صحبتهایی کرده است.
چیز خاصی نگفته بودند، اما احساس صمیمیتی که بینشان بود، خواب و خوراک را از من گرفته و حس میکنم به من خیانت میکند.» اینها حرفهای زنان و مردانی است که توهم خیانت همسر مثل خوره به جانشان افتاده و خواب و خوراک را از آنها گرفته است.
گروهی با دیدن این شرایط تصمیم به جدایی میگیرند و گروهی دیگر ماندن و سوختن را به رفتن ترجیح میدهند. بیتا هم با وجود داشتن یک دختر چهارساله بر سر دو راهی ماندن یا رفتن مانده است.
نمیدانم شوهرم خیانت میکند یا نه شک دارم
بیتا با مراجعه به اتاق مشاوره دادگاه خانواده به مشاور گفت: 28 ساله هستم و دختر چهار سالهای دارم. من هم مثل بعضی از زنها به شوهرم شک کردهام و نمیدانم به من خیانت میکند یا نه؟ رفتارهایش میگوید خیانتکار است، اما حرفهایش نه.
وقتی درخانه است، یک لحظه هم گوشیاش را از خودش جدا نمیکند. وقتی گوشی تلفن همراهش روی زمین بود پیامکهایش را چک میکردم، اما چیزی نداشت و خالی بود.
اما چند روز قبل وقتی گوشی تلفن همراهش را دیدم اتفاقی متوجه پیامکهای زنی شدم که از شوهرم گلایه کرده بود که تو چرا به من بیتوجهی میکنی و حواست به من نیست؟ مگر دائم همسرت کنارت است که جوابم را نمیدهی؟ من همان آدم قبلی هستم و عوض نشدهام.
پس چرا دیگر دوستم نداری؟ خلاصه از اینجور حرفها بینشان رد و بدل شده بود. در آن چند روز مدام خودخوری میکردم که در مورد این پیامکها با شوهرم حرف بزنم یا نزنم که بالاخره نتوانستم تحمل کنم و از او سوال کردم.
اما شوهرم آیه و قسم خورد که آن زن را اصلا نمیشناسد و روحش از پیامکها هم بیخبر است. گفت گوشیاش را به یکی از دوستانش داده و این پیامکها هم به او مربوط است و نه من.
البته از قبل در جریان بودم که گوشی دست یکی از دوستانش است، با اینحال نمیتوانستم با خودم کنار بیایم. شک دارم به او.
این شک یک طرف، مشکل دیگرم تماسهایی است که افراد ناشناس با من میگیرند و میگویند که شوهرت چیزی که میبینی نیست و با چند زن و دختر دوست است، اما باز هم باور نمی کردم.
وقتی از همسرم میپرسیدم به عالم و آدم قسم میخورد که چنین نیست و چنان است و هرگز به من خیانت نکرده است.
اوضاع طوری شده که هر بار در مورد این موضوع از او سوال می کنم عصبانی میشود و قهر میکند. نمیدانم با این تردیدها چه کنم اما همیشه میگوید آدم مجرد هر کاریکه کرده و تمام شده و رفته است، اما آدم وقتی زن و بچه دارد دیگر باید متعهد باشد و من هم متعهد هستم.
نمیدانم با حرفهایی که میزند به او اعتماد داشته باشم یا نه؟
او هرگز میل به ابراز علاقه و روابط عاطفی نداشته و فقط نیازهای مادیام را برطرف میکند و احساس و عشق اصلا برایش مهم نیست.
بشدت از نظر عاطفی تنها هستم و احساس کمبود میکنم. قبل از اینکه با او ازدواج کنم همه میگفتند او اصلا بلد نیست چطور باید با یک زن برخورد کند.
.من به پول و تفریح اهمیت نمیدهم و دائم به همسرم فکر میکنم. سعی می کنم چیزی برایش کم نگذارم.مدتی است که به حرفهای افرادناشناسی که با من تماس میگرفتند فکر میکنم و کم کم دارم مطمئن میشوم که او به من خیانت میکند.
وسط دو راهی گیر کرده ام و نمی دانم چکار کنم. از طرفی تصور میکنم که اگر طلاق بگیرم و بعد مشخص شود همسرم اهل خیانت نبوده، زندگیام را راحت از دست دادهام.
از طرف دیگر نمیخواهم شاهد خیانت او باشم و یک روز همسرم را با زن دیگری ببینم. این تردید در زندگی ما تاثیر گذاشته و زندگی ما هر روز سردتر میشود.
همسرم هم از این موضوع خسته شده و هر وقت در این باره صحبت میکنم پایانی جز دعوا و قهر ندارد. از حق خودم هم بگذرم نمی دانم با دخترم چه کنم. او هم قربانی این تردید من میشود. روزهای بدی را سپری می کنم و انگار در برزخ هستم.
دلایل توهم خیانت
دکتر پرویز رزاقی/ روانشناس: اینکه چرا مرد یا زن توهم خیانت دارد را باید در دو عامل روابط زوجین با یکدیگر و در روابط زوجین با دنیای بیرون جستجو کنیم.
در رابطه با عامل اول، زمانیکه روابط درون فردی زوجین خوب نباشد و تعاملات ارتباطی به شکل مطلوب با یکدیگر نداشته باشند، زوجین توهم خیانت طرف مقابل را در سر میپرورانند.
دوم؛ زمانی است که زوجین تمایلات احساسی و خصوصی متناسب با شرایط خودشان نسبت به هم ندارند و همین قضیه باعث میشود تا این سوال در ذهن ایجاد شود که چرا من جذابیت لازم را برای همسرم ندارم؟
چرا نیاز خصوصیاش به سردی گرائیده است؟ این در ذهن زوجین میتواند تنش و درگیری ایجاد کند و به تبع آن رفتارها، قهر و دعوا واکنشی است که نشان داده میشود.
گاهی وقتها زوجین روابط پنهان از یکدیگر در زندگی دارند یا از خود نشان میدهند که این لزوما بر وجود خیانت در زندگی مشترک نیست.
چه بسا یک زوج که تعامل اجتماعی لازم را در زندگی خود ندارند، این را در فضای خارج از خانه پیدا میکنند.
در بعضی موارد دیده شده که مرد یا زن به قدری مشغول کار و شغل خود هستند که به مسائل احساسی و رفتاری درون خانواده توجه نمیکنند و طرف مقابل رفتار ارتباطی یا پنهانی یا غیرکلامی با فرد دیگر میگیرد.
گاهی وقتها عقدههای روانی فرد که در مراحل رشد شکل گرفته در او تثبیت شده و ممکن است در زندگی مشترک نمود پیدا کند. برای مثال یکی از زوجین ارتباط درون خانواده را به حدی پیش میبرد که نیازهای روانی و عاطفی خودش تامین شود.
این نوع طرز تفکر باعث میشود که در زندگی مشترک نیازهای احساسی و عاطفی و خصوصی طرف مقابل تامین نشود. زمانیکه به همسرش توجه نمیکند، باعث میشود از هم فاصله بگیرند و همین سبب ایجاد توهم خیانت در ذهن همسر میشود.
داشتن افکار وسواسی بین زوجین نیز میتواند به شک و تردید منجر شده و توهم خیانت را ایجاد کند، در صورتیکه شاید اصلا مساله خیانت در میان نباشد.
علت بعدی را میتوان در ضعفهای شخصیتی و جسمی فرد جستجو کرد. خانمی که از همسرش زیباتر است یا زنی مشکل جسمی دارد، چون هم مرد و هم زن در دو زندگی جداگانه احساس ضعف میکنند، هر رفتار یا کمتوجهی از طرف مقابل به احساس خیانت ختم میشود.
مدام این فکر در سرش جولان میدهد که نکند برای همسرم جذاب نباشم؟ این ترس در مردان به شکل قدرت بدنی و در زنان به شکل زیبایی خود را نشان میدهد.
ضمن اینکه توهم خیانت در مردان بیش از زنان است و علت را هم میتوان در کاهش تعاملات اجتماعی و عاطفی بین زوجین جستجو کرد.
اما در بعد دوم داستان یعنی روابط بیرون از خانواده، فضای مجازی افراد را در سلطه خود گرفته و جذب زیباییهایش کرده است.
به طوری که فرد از برقراری ارتباط معمولی با همسرش جا مانده به جایش نیازهای افراد گروه را برطرف میکند. چون این فرد زمان زیادی را صرف گروه میکند، توهم خیانت در ذهن همسرش شکل میگیرد و میتواند زمینه ایجاد تنش و دعوا و حتی جدایی را فراهم کند.
با همسرتان در همه حال همگام باشید
برای جلوگیری از ایجاد این ذهنیت منفی در افراد، توصیه میکنیم افراد پیام کلامی آشکار به هم داده و وقت بیشتری را به هم اختصاص دهند. اگر در گروههای مجازی یا فضاهای اجتماعی هستند، این فضا را در اختیار همسر خود نیز بگذارند.
مخفیکاری نکنند، گاهی اوقات یکدیگر را در گروههای اجتماعی مشارکت دهند تا ذهنیت منفی از بین برود، در تعاملات با گروههای اجتماعی مخفیکاری نداشته باشند. چه بسا بسیاری از ارتباطات اجتماعی باعث از هم پاشیدگی نظام خانواده شده و این موضوع میتواند یک روانشناس تا یک فرد عامی جامعه را درگیر خود کند.
نیازهای عاطفی و احساسی و خصوصی توسط زوجین تامین شود. تامین شدن این نیازها باعث میشود تا زوجین تمایل بیشتری به هم پیدا کرده و این نیازها را نه در بیرون بلکه در درون خانواده به دست آورند.
لیلا حسین زاده - تپش
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد