به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الحره، دولت آمریکا به طور جدی تلاش میکند تا حمایت مناسب در کنگره را برای توافقنامه هستهای با ایران بدست آورد که هدف از آن جلوگیری از دستیابی این کشور به تسلیحات هستهای در برابر لغو تحریمها علیه تهران است. دو مجلس نمایندگان و سنا که جمهوریخواهان در آن اکثریت دارند در سه هفته آینده باید رای گیری درباره توافقنامه هستهای با ایران را انجام دهد. رد شدن این توافقنامه در سنا و مجلس نمایندگان به رای نیمی از اعضای آنها به اضافه یک، نیاز دارد که کارشکنی در اجرای توافقنامه خواهد بود و باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نخواهد توانست بیشتر تحریمهای این کشور علیه ایران را لغو کند.
در ادامه این گزارش آمده است: اوباما در این شرایط از حق وتوی خود در برابر تصمیم کنگره استفاده خواهد کرد. بی اثر کردن وتوی رئیس جمهور به آرای دو سوم اعضای کنگره نیاز دارد که بدون آرای یازده نفر از هفده سناتور دموکراتی که هنوز موضع خود را درباره توافقنامه هسته ای با ایران اعلام نکرده اند، امکان پذیر نخواهد بود. در سایه تلاش های دو طرف در داخل کنگره و خارج آن برای جلب حمایت ها در مخالفت یا موافقت با این توافقنامه، حدود دویست افسر و فرمانده بلند پایه بازنشسته آمریکایی در نامهای به کنگره از اعضای آن خواستند تا این توافقنامه با ایران را رد کنند.
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل در مقالهای که روز پنج شنبه منتشر شد، تاکید کرد رد این توافقنامه باعث انزوای دیپلماتیک آمریکا خواهد شد و قدرت آن را برای تحقق دیگر اهدافش در سیاست خارجی کاهش خواهد داد.
پاور گفت دیپلماتهای کشورهای عضو سازمان ملل همانطور که رقابت های جام جهانی فوتبال را دنبال می کنند، بحث های داغ در کنگره درباره این توافقنامه را پیگیری می کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: