اصلیترین علت اینکه اغلب افراد، شاغل هستند و فرصت تهیه میانوعدههای خانگی را ندارند و در محل کار برای سیر کردن شکم به مصرف تنقلات حاضر و آماده کارخانهای روی میآورند و مهمتر آن که اگر افراد شاغل هم بخواهند به سلامت خود بها دهند، در خارج از خانه هیچ انتخابی جز نوشیدنیها و تنقلات شور، شیرین یا پرچرب کارخانهای ندارند. این موضوع وقتی تاسفآور میشود که اگر در خانه هم باشیم، طبق عادت به جای آن که سراغ یخچال و نوشیدن شیر یا تهیه لقمهای نان و پنیر و صرف میوه برویم، سراغ کابینت و خوردن انواع تنقلات بیارزش میرویم.
بهترین میانوعدهها کدامند؟
خوردن میانوعده به دلیل آن که از افت قندخون و بروز حس گرسنگی جلوگیری میکند توصیه میشود. بهتر است میانوعده از دو گروه غذایی مختلف انتخاب شود. برخلاف میانوعده صبح، عصرانه باید سیرکنندهتر باشد. بهترین میانوعدهها از نظر متخصصان علوم غذایی انواعی از میوه، یک لیوان شیر، لقمهای نان و پنیر و مغزهای آجیلی است. میوهها هر چه پررنگتر و آب و فیبر زیادتر و شیرینی ملایمتری داشته باشند، مناسبترند.
دو پیشنهاد
ـ با توجه به آنکه تمایل خانوادههای ایرانی به مصرف انواع میوه و سبزیجات کم شده، بهتر است در سطح شهر مراکزی ایجاد شود و مسئولیت عرضه میوههای شسته و آماده مصرف در بستهبندیهای یک نفره یا چند نفره را بر عهده گیرند. به این طریق افراد شاغل، بیماران و افرادی که خارج از خانه هوس خوردن تنقلاتی دارند، میتوانند میوه را یکی از انتخابهایشان قرار دهند.
ـ هماکنون بطری یا پاکتهای شیر در حجمهای 200، 230 و 1000 سیسی عرضه میشود، بهتر است برای ترغیب و تشویق افراد به مصرف بیشتر شیر با اعمال نظر صاحبنظران بطریهای شیر در حجمهای مختلف 300 و 500 سیسی نیز عرضه شود تا افراد بالغ بتوانند با نوشیدن یک بطری آن در یک میانوعده حداقل نصف نیاز روزانه خود به محصولات لبنی را تامین کنند. ضمن این که بطریهای کوچک شیر مشابه بطریهای یک لیتری به انواع کم چرب، بدون چرب و کملاکتوز تقسیمبندی شوند.
فاخره بهبهانی
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد