بعد ادامه میدهد: «فیلمهای ایرانی روی پردهرو هم دارم؛ عصر یخبندان، نهنگ عنبر، گینس و خداحافظی طولانی.» از فروش دی.وی.دی فیلمهای روز آمریکایی و اروپایی مدتهاست که تعجب نمیکنی، اما عرضه فیلمهای ایرانی که همین الان روی پرده سینماست، باعث تعجب و کنجکاوی بیشتری میشود. بخصوص اگر از علاقهمندان فرهیخته و اهل ادب و فرهنگ و هنر باشید و دوست دارید با خرید محصولات قانونی به پدیدآورندگان آن احترام بگذارید، دلتان به درد میآید و از این مبادله قاچاقی و مسروقه محصولات آثار فرهنگی و هنری به هیچ وجه خشنود نمیشوید.
چون در آن صورت شما هم شریک دزد و رفیق قافله راهزنان فرهنگی خواهید بود.
به گزارش جامجم، وضعی که شرح آن در مقدمه رفت فقط مشتی است نمونه خروار و حتما شما هم بارها شاهد فروش فیلمهای قاچاق سینمای ایران در گوشه و کنار خیابانها بودهاید. اما روز گذشته شاهد اقدامی بودیم که اکنون تنها چاره مقابله با این وضعیت قرمز به نظر میرسد و میتواند چراغ مبارزه با قاچاق و سرقت فیلمهای سینمای ایران را روشن نگه دارد.
دیروز در نمایشگاه دستاوردهای کمیته صیانت با مبارزه با قاچاق فیلمهای سینمایی و با حضور حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، سردار سعید منتظرالمهدی معاون اجتماعی نیروی انتظامی، حبیب ایلبیگی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، سیدصادق موسوی مدیرکل شبکه نمایش خانگی و سینماگرانی چون حسین فرحبخش، علیرضا رئیسیان، سیدجمال ساداتیان، عبدالله علیخانی، میلاد کیمرام، داریوش فرهنگ و جمعی از اصحاب رسانه سه میلیون نسخه مکشوفه غیرمجاز آثار سینمایی و سمعی و بصری امحا شد.
مبارزه سراسری با قاچاق فیلم
رئیس سازمان سینمایی ضمن اشاره به کارهای زیرساختی برای ریشهکن کردن قاچاق فیلم گفت: قاچاقچیان فیلمهای سینمایی از راه تکثیر و توزیع آثار غیرمجاز، ۵۰۰ میلیارد تومان به جیب میزنند. در برخورد با قاچاق دی.وی.دی آثار سینمایی راهی جز برخورد و جمعآوری نسخههای غیرمجاز نیست و تلاش میشود فضای ناامنی از منظر روانی برای این افراد ایجاد شود. البته این مشت نمونه خروار است و حجم قاچاق فیلمهای سینمایی بیش از سه میلیون نسخه مکشوفه است و تلاش ما این است که برخورد سلبی با قاچاق فیلم در شهرستانها نیز انجام شود. رئیس سازمان سینمایی همچنین تصریح کرد: سایتهای عرضهکننده نسخه غیرقانونی فیلمهای سینمایی شناسایی و اقدامات لازم برای بستن و فیلتر کردن این سایتها آغاز شده است.
آموزش خانوادهها
رئیس ستاد صیانت از آثار سمعی و بصری به منظور مبارزه با عرضه غیرقانونی آثار سینمایی هم در این مراسم، جمعآوری سه میلیون نسخه غیرمجاز آثار سینمایی را حاصل تلاش حسین فرحبخش، انوشیروان نعیمی و هیات رئیسه ستاد صیانت از آثار سمعی و بصری و حراست سازمان سینمایی و صنوف سینمایی دانست و گفت: کپی آثار تولیده شده در داخل کشور دزدی است و مافیایی در این زمینه شکل گرفته و بخش بزرگی از درآمد شبکه نمایش خانگی به جیب این گروه میرود.
مصطفی ابطحی ادامه داد: مقابله با ارائه فیلمهای خارجی بدون مجوز و ممیزی نشده از دیگر اقدامات ستاد است. متاسفانه مافیای موجود از مجوزهای اخذ شده از وزارت ارشاد برای تولید نرم افزار برای عرضه نسخه قاچاق فیلم و تهیه نسخه قاچاق استفاده کرده که با آن مقابله شده است.
دبیر ستاد صیانت گفت: در بخشی دیگر از فعالیتهای خود در حال آموزش خانوادهها هستیم و تلاش میکنیم نسبت به سختیهای پیش روی تهیهکنندگان و هزینههای آنان برای تولید یک اثر سینمایی، به خانوادهها آگاهیهای لازم ارائه شود.
نشانه گرفتن فرهنگ و اخلاق
حسین فرحبخش، تهیهکننده و کارگردان سینما و یکی از مهمترین افراد پیگیر قاچاق فیلم که از ارکان برگزاری مراسم امحا سه میلیون نسخه فیلمهای غیرمجاز بود، در گفتوگو با جامجم توضیح داد: بخشی از این فیلمهای کشف و امحاشده، به فیلمهای سینمای ایران اختصاص داشت، اما بخش دیگری از این آثار متاسفانه به فیلمهایی خلاف عفت عمومی مربوط میشود که فرهنگ و اخلاق کشور را نشانه گرفتهاند. این وضعیت اصل سینمای ایران را نشانه گرفته است و سارقان در سال 500 میلیارد تومان کسب درآمد میکنند. در حالی که کل بودجه سینمای ایران با حقوق همه کارمندان نهادهای سینمایی، 106 میلیارد تومان است!
علی رستگار - فرهنگ و هنر
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد