پس از آنکه قوای متفقین ایتالیا را به اشغال خود درآورد پادشاه ایتالیا موسولینی را از نخست وزیری عزل کرد؛ بسیاری در آن زمان تصمیمات غلط موسولینی در جنگ جهانی دوم را یکی از دلایل مهم به تنگنا افتادن هیتلر و در نهایت شکست جبهه متحدین میدانستند.
گرچه در سال های نخستین جنگ جهانی دوم ایتالیا توانست پیشرفت هایی در آفریقا کسب کند اما روند شکست های این کشور در این قاره نبرد را به سود جبهه متفقین تمام کرد.
ارتش ایتالیا گرچه صاحب زرهپوشهای بهتر و قدرتمندتری شده بود و نیروی هوایی کارآمدی داشت اما دارای فرماندهی مناسبی نبود طوری که گفته می شود از ارتش مسلح به تیر و کمان اتیوپی شکست خورد و مجبور به عقبنشینی شد.
با اعلان جنگ انگلستان به ایتالیا درگیری آغاز شد و موسولینی در حالی که بنغازی و دژ بزرگ طبرق را از دست داده بود از آلمان کمک خواست؛ هیتلر نیز مجبور شد فیلدمارشال اروین رومل یکی از بهترین افسران خود را به صحرای آفریقا اعزام دارد.
اما روند شکست های موسولینی از جولای 1943 به نقطه بحرانی رسید. در این تاریخ نیروهای متفقین ابتدا در جزیره سیسیل پیاده شدند و سپس وارد خاک اصلی ایتالیا شدند؛ پادشاه ایتالیا در 25 جولای موسولینی را از نخست وزیری عزل کرد و ارتش ایتالیا زمام امور را بدست گرفت.
در همین تاریخ سربازان آلمانی مستقر در ایتالیا کنترل نیمه شمالی شبه جزیره را به دست گرفته و همچنان به مقاومت ادامه دادند. موسولینی به دستور آدولف هیتلر ، رهبر آلمان نازی در یک عملیات حیرت آور توسط یک گروه کماندویی اس اس و چتربازان آلمانی از "لانه عقاب" فرار میکند و به آلمان منتقل میشود.
اما وی سرانجام در پایان جنگ جهانی دوم در حالی که به اتفاق کلارا پتاچی معشوقه اش در حال فرار از ایتالیا بودند در مزرعهای توسط پارتیزانهای ایتالیایی دستگیر شده و در همان جا به همراه سایر همراهانشان که از مقامات حکومت فاشیستی بودند، پس از محاکمه صحرایی به اعدام محکوم میشوند.
در 28 آوریل 1945 هنگام تیرباران شخصی با چاقو به او حمله می کند و موسولینی نیمه جان از شکنجه به زمین می افتد؛ مردم به او حمله می کنند و با لگد به جنازه او ضربه می زنند و جمجمه اش را متلاشی می کنند.
جسد موسولینی و معشوقهاش در "پیاتزا لورتو" شهر میلان، برای نمایش عموم با قلاب های مخصوص آویزان کردن گوشت قصابی ها از سقف یک ایستگاه پمپ بنزین وارونه آویخته شده تا آنکه با دستور پاپ جنازه ها را را پایین آوردند؛ گفته میشود جسد او را به آتش کشیدند و خاکسترش را نیز به دریا ریختند.
منبع عکس: فرارو
تدوین و جلوه های ویژه: جواد ودودزاده/جامجم نما
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد