نورتابان «محمد» (ص) بر سینمای ایران

رئیس سازمان سینمایی از تجهیز صد مجتمع فرهنگی در استان‌ها و تبدیل آنها به سینما، همزمان با اکران فیلم محمد(ص) به کارگردانی مجید مجیدی خبر داد و گفت: این مجتمع‌ها در شهرهای مهم یا شهرهایی که جمعیت بیشتری دارد، تجهیز خواهد شد.
کد خبر: ۸۲۰۰۳۷
نورتابان «محمد» (ص) بر سینمای ایران

به گزارش جام‌جم، کمتر علاقه‌مند به حوزه فرهنگ و هنر و خاصه سینمایی است که نسبت به کمبود محسوس سالن‌های سینما در کشور، آگاهی نداشته باشد.

بارها در گزارش‌های صفحه فرهنگ و هنر روزنامه جام‌جم، به ضرورت توجه به سالن‌سازی و تجهیز سالن‌های فرسوده و قدیمی سینماهای کشور اشاره و برآن تاکید شده است.

این واقعیت تلخ فرهنگی که 95 درصد شهرهای کشور سالن سینما ندارد، در نگاهی عمیق‌تر و کارشناسانه‌تر صورت ناگوارتری به‌خود می‌گیرد.

البته می‌دانیم که ساخت و تجهیز سالن‌های سینمایی فقط یکی از بخش‌های مهم بهبود وضع سینمای کشور است و برای موفقیت در این زمینه، به فیلم‌های خوب و جذاب و تماشاگرپسند و سازوکار مناسب تولید و اکران هم نیاز هست.

تجهیز 100 مجتمع فرهنگی و تبدیل آن به سینما

درچنین شرایطی، اظهارنظر رئیس سازمان سینمایی درخصوص تجهیز برخی مجتمع‌های فرهنگی استان‌های کشور و تبدیل آنها به سالن‌های سینما، خبر بسیار خوش و امیدوارکننده‌ای است که حکایت از توجه ویژه، جدی و عملی وزارت ارشاد به مقوله اکران و نمایش فیلم و چرخیدن کم‌عیب و‌نقص‌تر صنعت سینمای کشور دارد.

ضمن این که بهانه و مناسبت این اقدام موثر و شایسته سازمان سینمایی، نمایش یکی از بزرگ‌ترین و مفتخرترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران، یعنی «محمدص» ساخته مجید مجیدی است که هنوز نیامده، برکت خود را به سینمای ایران ارزانی داشت. فیلمی که براساس شنیده‌ها و آخرین اظهارنظرها در ابتدای نیمه دوم سال به صورت گسترده و سراسری و از سوی شرکت سینمایی نور تابان اکران می‌شود.

حجت‌الله ایوبی در جلسه روز گذشته مدیران سینمایی با مدیران کل وزارت ارشاد که در سازمان سینمایی برگزار شد، گفت: سینما خیلی در دستور کار کشور نیست و مدیران کل هم گرفتار امور دیگری هستند. الان فقط بخشی از فعالیت‌های ما استانی است و بیشتر کارهای ما در تهران تولید می‌شود؛ در حالی که باید به سمت تمرکززدایی برویم.

رئیس سازمان سینمایی افزود: در کنار تولید فیلم‌های بلند سینمایی و مسائل پیرامون این مهم، تلاش می‌کنیم سالن‌های سینمایی را افزایش دهیم. ایران با این تولیدات خوب سینمایی در خیلی شهرستان‌ها سینما ندارد و باید اراده ملی در این زمینه وجود داشته باشد.

ایوبی خطاب به مدیران کل ارشاد استان‌ها گفت: انجمن سینمای جوان مهم‌ترین حلقه وصل ما با شماست و از روز نخست نیز سیاست وزارت ارشاد و شخص دکتر علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تمرکززدایی و تقویت شاخه‌های شهرستانی بود. دراین مدت سعی شد به انجمن‌های سینمای جوان در استان‌های مختلف اختیارات بیشتری داده شود و از تمرکزگرایی جلوگیری شود.

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: برگزاری جشنواره‌های شهرستانی و استانی، انگیزه ما را برای بردن کارها به شهرستان‌ها بیشتر کرد. استقبال هنرمندان و مردم به ما انگیزه داد و دریافتیم که در این راه اشتباه نکردیم.

انتقال جشنواره‌های زاید تهران به شهرستان‌ها!

ایوبی افزود: برگزاری جشنواره‌های ملی در استان‌ها شور و شوق ایجاد می‌کند و باعث بیداری اراده‌های استانی می‌شود. ما باید مزیت نسبی هر استان را پیدا کنیم و هر جشنواره‌ای را که وجود آن در تهران زاید است، حذف و در استان‌ها برگزار کنیم!

او با اشاره به برپایی جشنواره یاس در مازندران و دیگر جشنواره‌های سینمایی در آبادان و دیگر استان‌ها عنوان کرد: از جنبه زیرساخت‌ها، با برخی استان‌ها وارد تعامل شدیم و 15 تا 20 سالن در استان‌ها ایجاد شده است. در شهر نیشابور سه سالن خوب ایجاد شده و همین اتفاق در شهرهای دیگر هم در‌حال رخ دادن است.

فیلم محمد (ص)؛ بهانه‌ای برای سالن سازی

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: فیلم «محمد (ص)» بهانه‌ای شد تا بودجه‌ای فراهم و صد مجتمع فرهنگی در سراسر کشور شناسایی و تجهیز شود. این مجتمع‌ها در شهرهای مهم یا شهرهایی که جمعیت بیشتری دارد، تجهیز خواهد شد.

ایوبی تصریح کرد: این صدمجتمع از میان مجموعه‌هایی انتخاب می‌شود که قابلیت تبدیل شدن به سینما را دارد. فقط نگرانی عمده ما این است که این مجتمع‌ها پس از فعالیت و تجهیز فعال نباشد. درواقع مهم ترین دغدغه ما سینما ماندن این مجتمع‌هاست و این کوتاه‌ترین راه برای حل بحران سینما در شهرهای مختلف است. اکنون تعداد سالن‌های سینمایی کشور ما 350 است و معتقدم افزوده شدن صد سالن سینما می‌تواند به بهبود وضع سینمای ایران کمک کند.

استان‌ها هم می‌توانند فیلم بسازند

رئیس سازمان سینمایی همچنین از حمایت از تولید فیلم‌های ویدئویی در استان‌ها خبر داد و گفت: استان‌هایی را که می‌توانند شورای پروانه ساخت داشته باشند شناسایی و تائید می‌کنیم و برای صدور پروانه ساخت فیلم‌های ویدئویی به آنها اختیارات می‌دهیم. این امر به استان‌ها کمک می‌کند که فرصتی برای ساخت فیلم‌های ویدئویی برای جوانان شهرستانی ایجاد کنند. این اقدام بسیار خوب است و اصلا بنای ما در سازمان سینمایی واگذاری امور به اصناف و بخش خصوصی است. او تصریح کرد: انتظار ما این است که مدیران کل ارشاد در شهرهای مختلف، برای گرفتن و در اختیار گذاشتن امکانات استانی به سینما تلاش کنند. اگر قرار باشد به بودجه اندک وزارت ارشاد بسنده کنیم راهی پیش نمی‌بریم و اتفاقی رخ نمی‌دهد.

رئیس سازمان سینمایی با بیان این‌که اگر فرهنگ و سینما به اولویت سوم و چهارم استان‌ها تبدیل شود اتفاق خوبی رخ می‌دهد، یادآور شد: همکاران ما نگاه استانی و تمرکز‌زدایی دارند و بیشتر اختیاراتِ قابل واگذاری به استان‌ها در دستور کار ما قرار دارد.

افزایش مخاطبان سینما

ایوبی دربخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: در گذشته، قسمت فروش شهرستان‌ها غیر قابل مقایسه با تهران بود و فقط 10 درصد کل فروش سینماهای کل کشور مربوط به شهرستان‌ها می‌شد و موج تعطیلی سالن‌ها راه افتاده بود، اما امروز با همت مدیران کل ارشاد وضع متفاوت شده است. غیر از آرامش موجود در سینما، ما تنها کشوری در دنیا هستیم که 100 درصد افزایش تعداد مخاطب در سینما داشته‌ایم. امسال هم پیش بینی می‌کنیم 30 درصد افزایش مخاطب و فروش داشته باشیم.

او با اشاره به دیجیتال شدن همه سالن‌های کشور و تجهیز 190 سالن به سیستم صوتی توضیح داد: اگر بخواهیم ملی فکر کنیم باید سیستم دیجیتال را در جایی ببریم که بهترین استفاده از آن شود؛ ضمن این که با بودجه اندک نمی‌توانیم سالن بسازیم و به کارگیری مجتمع‌های فرهنگی به عنوان سالن نمایش فیلم اقدام موثری است. این مجتمع‌ها را باید تبدیل به سالن کنیم و در اختیار افراد فعال قرار دهیم.

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به استفاده از فضاهای آزاد برای نمایش فیلم هم گفت: کشور چین 27 هزار سالن ثابت و 50 هزار سالن سیار دارد. اگر دوستان دیدند که سالن‌های سیار قابل استفاده است این کار را هم انجام دهند.

در ادامه این جلسه و پس از سخنان ایوبی، مدیران کل استانی ارشاد هم مشکلات و مسائل موجود مناطق مختلف کشور را مطرح کردند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها