این جت مافوق صوت موسوم به اس- 512 (S-512) توسط شرکت اسپایک ایرو اسپیس که در بوستون قرار دارد طراحی و سال 2013 معرفی شد. این شرکت بتازگی اعلام کرده با به روز رسانی در طراحی هواپیما پرواز امنتری برای مسافران به ارمغان آورده است. همچنین نماینده شرکت اعلام کرده این به روز رسانی باعث سریعتر شدن جت مسافرتی شده است.
مهندسان شرکت طراح ادعا کردهاند وسیله ابداعی آنها میتواند به حداکثر سرعت 8/1 ماخ (معادل 2205 کیلومتر در ساعت) یعنی 8/1 برابر سرعت صوت برسد. برای مقایسه و درک بهتر این فناوری میتوان گفت سریعترین بوئینگ 747 تجاری (جمبوجت) میتواند به حداکثر سرعت 92/0 ماخ (1126 کیلومتر بر ساعت) برسد. اگر واقعا اس-512 بتواند به چنین سرعتی برسد، میتوان گفت به اندازه یک جنگنده نظامی اف ـ 18 هورنت سرعت دارد.
همچنین این هواپیما با این رکورد، 724 کیلومتر بر ساعت از سریعترین جتهای غیرنظامی موجود سریعتر خواهد شد. با چنین سرعت سرسامآوری مسافران میتوانند فاصله نیویورک تا لندن را ظرف سه ساعت بپیمایند.
این هواپیما آنقدر سریع است که مثلا مسافران اروپایی میتوانند با آن صبح از پاریس به دبی بروند و پس از خرید و سرگرمی برای شام خودشان را به منزل در پاریس برسانند.
به گفته اناتوش مویترا، یکی از مهندسان ارشد اسپایک ایرو اسپیس، این سفر مافوق سریع به لطف طراحی بالهای جدید موسوم به دلتا میسر شده است. این بالهای جدید باعث ارتقای کارایی آیرو دینامیکی و بهبود عملکرد پرواز در سرعتهای پایین و سرعتهای بالا میشود.
شکل بالها و دم تازه اصلاح شده باعث کاهش مقاومت در برابر حرکت و مقاومت هوا میشود. این عاملی بوده که همواره به کند شدن هواپیما و افزایش مصرف سوخت منجر شده است. دم جدید هواپیما همچنین باعث میشود هواپیما سبکتر شده که همین مساله بهنوبه خود به پرواز سریعتر هواپیما کمک میکند. سرعت این جت تنها بخشی از جذابیتهای آن است. طراحی داخلی کابین شبیه چیزهایی است که در فیلمهای علمی ـ تخیلی دیدهایم.
پنجرههای بزرگ این هواپیما امکان دید پانورامیک را برای سرنشینان فراهم میکنند. قابلیتهای صندلی در اس-512 نیز از صندلیهای یک پرواز درجه یک بسیار بیشتر است. البته این همه خدمات لوکس برای شما هزینهبردار است. اس-512 به عنوان یک جت تجاری طراحی شده و بر اساس پیشبینیها بین 60 تا 80 میلیون دلار (حدود 194 میلیارد تا 258 میلیارد تومان) هزینه ساخت آن است. ویک کاچوریا مدیرعامل شرکت اسپایک ایرواسپیس معتقد است پروازهای مافوق صوت آینده صنعت حمل و نقل هوایی را دگرگون خواهند کرد.
منبع: Live Science
مترجم: آتنا حسنآبادی
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت