خبرگزاری رویترز در گزارشی از پدیده ترور پزشکان در پاکستان پرده برداشته است. بر اساس این گزارش، رضا از اهالی کراچی ، که نام خانوادگی اش را برای حفظ امنیتش پنهان می کند، یکی از دهها پزشک پاکستانی است که در چند سال اخیر به دست تکفیری های پاکستان ترور شده اند.
خوش اقبالی رضا این بوده است که از میان 6 گلوله فقط یکی به سمت سرش شلیک شده و چون او دستش را روی سرش سپر کرده، گلوله به انگشتر سنگی اش خورده و کمانه کرده است.
رضا و خانواده اش حالا یک زندگی پنهان و بی نام و نشان دارند. او دیگر طبابت نمی کند چون مطمئن است از سوء قصد دوم جان سالم به در نمی برد. رضا شنیده است تقریبا همزمان با حادثه ای که برای او رخ داده ، همکار دیگرش هم ترور شده است که مثل او خوش شانس نبوده و حالا بچه هایش یتیم شدهاند.
رضا حتی داستان پزشکی دیگر را هم شنیده است که اخیراً در اتاق عمل تماسی تهدید آمیز دریافت کرد که می گفت او را بعد از جراحی خواهد کشت و این وضع باعث شد او با آمبولانسی به فرودگاه بگریزد و بلافاصله کشور را به همراه خانواده اش ترک کند.
در سال گذشته 26 پزشک پاکستانی بوسیله گروه های تندروی مذهبی در پاکستان کشته شدند که این رقم سه برابر شمار پزشکان ترور شده 5 سال پیش است. تقریباً همه پزشکان ترور شده پاکستانی در این سال ها شیعه بودهاند و «لشکر جنگوی»، مسئولیت آنها را به عهده گرفته است؛ جنگوی ها گروه تروریستی تندرویی هستند که شیعیان را می کشند.
جنگوی ها گاهی هم پزشکان را می دزدند و باج می گیرند اما چرا جامعه پزشکی این همه چشم جنگوی ها را گرفته است و مشتاق دزدیدن و کشتن شان شده اند؟ خودشان اعتقاد دارند علتش این است که دکترها محبوب جامعه اند و آزار دادن و کشتن شان احتمالا بیشتر جامعه شیعیان را متاثر می کند.
وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرده است که در صورت ادامه ترور پزشکان، سیلی از آنها برای حفظ جان شان جلای وطن می کنند نشان به آن نشان که از جمعیت 200 هزار نفری پزشکان در سه سال گذشته 9 هزار نفر کشورشان را ترک کرده اند که اگر این وضع ادامه پیدا کند مسلماً روند ارایه خدمات پزشکی به جمعیت 190 میلیون نفری این کشور مختل خواهد شد.
علاوه بر آنها که ترک آب و خاک کرده اند برخی پزشکان هم مطب ها را بسته اند و از ترس جان شان خانه نشین شده اند و گروهی دیگر هم از کویته که کانون خشونت ها علیه شیعیان است، به مناطق امن تر کوچ کرده اند. وزارت بهداشت پاکستان هشدار داده است که شاید اوضاع و احوال این کشور با فرار پزشکان تا یک دهه دیگر آنقدر بد شود که آنها ناچار شوند از خارج ، دکتر وارد کنند.
ترجمه و تالیف : مریم یوشی زاده – خبرنگارجام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان:
دکتر اکبر نصرالهی، استاد ارتباطات و رسانه با اشاره به پدیده تازه این روزها، از وارونگی افکار عمومی میگوید
در گفتوگوی «جامجم» با حسن کاظمی قمی دیپلمات نزدیک به حاجقاسم بررسی شد