غواصی در امواج رسانه

امر به معروف اینستاگرامی

غواصی در امواج رسانه‌های اجتماعی

شایعات را جدی نگیرید

«چمدان» به عنوان یک رسانه (وابسته به رسانه بزرگ‌تری به نام روزنامه جام‌جم) وظیفه خود می‌داند که مخاطبان را از وضعیت دیگر رسانه‌ها در دنیای ارتباطات کنونی مطلع کند. مخصوصا با توجه به این ‌که در جهان کنونی، رسانه‌هایی چون شبکه‌های پیام‌رسان تلفن همراه و نیز شبکه‌های اجتماعی اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده‌اند. از همین رو تلاش خواهد شد هر هفته در این صفحه، نگاهی کوتاه به چند مساله اجتماعی کشورمان از دید رسانه‌ای داشته باشیم.. حال ممکن است این وقایع را در اصل رسانه‌ها آفریده باشند یا موضوع ما نحوه پرداخت رسانه‌ها به این مسائل باشد.
کد خبر: ۸۰۶۸۹۸

زایمان یک بازیگر در کانون توجه

موضوع بچه‌دار شدن مهناز افشار یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد توجه در فضای مجازی بود. افشار که یکی از کسانی است که بیش از یک میلیون دنبال‌کننده در شبکه اجتماعی اینستاگرام دارد؛ دو عکس از فرزند تازه رسیده خود منتشر کرد که با استقبال و تبریک بسیاری از کاربران روبه‌رو شد. با این حال بودند کاربرانی که به مهناز افشار انتقادهایی وارد می‌کردند. مهم‌ترین انتقاد این بود که او چرا برای انجام زایمان از ایران خارج شده است. این موضوع شخصی وقتی بعد اجتماعی پیدا می‌کند که بدانیم برخی معتقدند حضور افشار در خارج از کشور، احتمالا برای اخذ تابعیت برای فرزند خود بوده است. در کنار این انتقادها، طعنه‌ها و ناسزاهای معمول برخی کاربران هم باعث شده که نهایتا مهناز افشار عکس فرزند خود را پاک کند و به جای آن عکس گل بگذارد و در توضیحات عکس بنویسد: «من اجازه ندارم که فرزند 6 روزه خودم را وارد حواشی و صحبت‌هایی بکنم که حقش نیست.»

شایعات هفته

شایعه قابل توجه این هفته موضوع جمع کردن درهای شیشه نوشابه برای کمک به یک خیریه برای خرید ویلچر بود. در متن این شایعه آمده بود که با جمع‌آوری 300 درب شیشه نوشابه یا آب معدنی و دلستر، یک ویلچر به معلولان اهدا خواهد شد. این شایعه از متن یک کمپین واقعی و ارزشمند یک دختر تبریزی برآمد که از مردم خواست درهای قابل بازیافت را جمع کنند و در نهایت با 650 هزار در شیشه نوشابه که یک تن وزن داشت؛ توانستند 6 ویلچر تهیه کنند.

اما مشکل این شایعه این بود که نام یک خیریه در آن آمده بود که ربطی به ماجرا نداشت و ضمنا ادعا شده بود هر 300 در نوشابه یک ویلچر است در حالی که مطابق آمار ذکر شده توسط کمپین، هر 110 هزار در نوشابه چنین ارزشی دارد! دیگر شایعات این هفته، متولد شدن خوک از یک زن داعشی، شیوع بیماری ناقل از یک حشره عجیب و پیدا شدن تمساح در عسلویه بود که همگی تکذیب شد.

غصه غواصان دست بسته ادامه دارد

آخرین مورد برجسته در شبکه‌های اجتماعی را باز هم به غواصان شهید اختصاص می‌دهیم. غواصانی که هنوز موضوع داغ شبکه‌های اجتماعی هستند و شعرها و آثار گرافیکی مختلفی در مورد آنها منتشر می‌شود.

در این میان شبکه‌های اجتماعی از عکس‌های مربوط به این غواصان شهید هم پر شده است، ولی یکی از فعالان عضو کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح در این باره به خبرگزاری تسنیم گفته است: «هیچ کدام از عکس‌ها، فیلم‌ها و تصاویری که با عنوان عملیات تفحص پیکر 175 شهید غواص در فضای مجازی منتشر شده است توسط کمیته تفحص تائید نمی‌شود.

زیرا این عکس‌ها قدیمی و مربوط به عملیات دیگر تفحص می‌شود و از تفحص اخیر هیچ تصویری تاکنون منتشر نشده است.»

رمضانیان در شبکه‌های اجتماعی

پدیده قابل توجه دیگر این روزها در شبکه‌های اجتماعی استقبال از ماه رمضان است. تقارن ماه رمضان با روزهای طولانی تابستان و نیز گرمای هوا باعث شده، کاربران شبکه‌های اجتماعی از هم‌اکنون به فکر روزهای بلند روزه‌داری باشند که البته با توانی که خداوند به روزه‌دار می‌بخشد در همان روزهای اول تبدیل به عادتی شیرین می‌شود. شیرینی ماه خدا البته از الان با خواندن پست‌های جالب زیر زبان‌ها آمده است. مثلا این ‌که بخوانی فردی نوشته در صورتی که در ماه رمضان پست غذا، آب، میوه و هر نوع خوراکی بگذارید؛ بلاک می‌شوید.

وقتی همه را به یک چوب می‌رانیم

اما یکی دیگر از ترندها یا به عبارت فارسی، مسائل داغ فضای مجازی در هفته اخیر، پست نادر فتوره‌چی، روزنامه‌نگار ایرانی در صفحه شخصی خود بود. فتوره‌چی که پیش از این در جدال با بهاره رهنما، به صدر اخبار شبکه‌های اجتماعی آمد، این مرتبه اقدام به طرح سوالات متعددی درباره رفتار مردم کرده و به نوعی همه را متهم کرده که مثل هم رفتار می‌کنیم.

برای مثال او نوشته «چرا کار و بار لوس‌بازی سکه شده، چرا همه مثل هم حرف می‌زنند؟ چرا همه گرافیک و بازاریابی و هنرهای تجسمی می‌خوانند؟ چرا همه عاشق فوتبال و تیم بارسا و یووه شده‌اند؟» مخالفان فتوره‌چی و نیز منتقدان این صحبت او معتقدند که فتوره‌چی نباید همه را با یک چوب براند و باید سعی کند ابعاد بیشتری از جامعه را ببیند. آنها این روزنامه‌نگار را متهم می‌کنند که فقط اطرافش را دیده و قضاوت کرده است.

مصطفی مسجدی آرانی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها