فاطمه آلیا در خصوص وضعیت کارتن خواب ها گفت: یکی از عوارض ناشی از جامعه ماشینی، وجود عده ای فاقد امکانات اولیه زندگی است، افرادی که در گذشته «خانه به دوش» نام داشتند و امروز به آنها «کارتن خواب» گفته می شود. کارتن خواب ها اغلب افرادی هستند که به دلایل متعدد خانواده خود را ترک کرده اند و در سطح شهر پراکنده هستند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مناطق مختلف تهران، از غرب و شمال و یا حتی در بلوارها محل اسکان کارتن خواب ها در شب ها شده است، افزود: متاسفانه در فصل زمستان به خاطر سرمای شدید بیشتر مورد توجه واقع می شوند و در فصل تابستان این میزان توجه کمتر می شود؛ در هر صورت افزایش کارتن خوابها نگران کننده است.
وی با بیان اینکه شهرداری ها و سازمان بهزیستی متولی اصلی ساماندهی کارتن خواب ها هستند، گفت: بر اساس مشاهدات بازدید شبانه در دو هفته قبل، تعداد کثیری از کارتن خواب ها در تهران را شهرستانی ها تشکیل می دهند که بخش عمده آنها مشکل اعتیاد و قاچاق مواد دارند؛ البته افراد سالم هم بین کارتن خوابها وجود دارد که در شهر سرگردانند.
آلیا با اشاره به تجمع افراد سالم و مشکل دار در میان کارتن خواب ها و لزوم تفکیک این افراد، افزود: در بین کارتن خواب ها تاسف بارترین گروه ها را زنانی تشکیل می دهند که امروزه تعدادشان هم افزایش یافته است، با توجه به اینکه در جامعه اسلامی قرار گرفته ایم حضور زنان در این میان نه تنها شایسته نیست بلکه خطرآفرین است.
این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به وجود گرمخانه های شهرداری، گفت: با وجود گرمخانه نیاز است تا شناسایی این افراد صورت بگیرد، با این اقدام، افراد سالم به شهرهای خود بازگردننده خواهند شد در واقع اگر به موقع به آنها رسیدگی نشود در دام های خطر آفرین اعتیاد و یا قاچاق مواد مخدر گرفتار می شوند.
وی با اشاره به اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی، افزود: اورژانس اجتماعی بهزیستی نیز موظف به ساماندهی کارتن خواب ها است، با توجه به اینکه محل تجمع کارتن خواب ها در شهر مشخص است، علاوه بر بهزیستی و شهرداری، نیروی انتظامی نیز باید در ساماندهی این افراد کمک رسانی کند.
آلیا با اشاره به وجود مراکز بازپروری، گفت: آنچه مهم است؛ هم اندیشی دستگاه های متولی است تا کارتن خواب ها پس از نگهداری در محل های مربوطه، مهارت های لازم را دیده و زمینه اشتغال آنها فراهم شود، در این زمینه می توان از سازمان فنی و حرفه ای در راستای به کارگیری این افراد و کارآموزی آنها کمک گرفت.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس نهم، تاکید کرد: دستگاه های متولی با در دست داشتن بودجه و امکانات، باید در حاشیه و حریم شهر مکان های برای این افراد بسازند و به آنها هویت بخشند.
وی با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد کارتن خواب ها در دست نیست، افزود: تعداد کارتن خواب ها متغیر است و برخی از آنها گاهی به دلیل ارتکاب به جرم بازداشت شده ولی بعد از مدت کوتاهی مجدد به مجموعه این افراد باز می گردد.
آلیا در واکنش به نهادهای مردمی که به ساماندهی کارتن خواب ها می پردازند، گفت: متاسفانه کارهایی تبلیغاتی زیادی برای کارتن خوابها از سوی ngoها و برخی نهادهای دولتی صورت گرفته است، ولی اگر این اقدامات اثرگذار بود، امروز باید شاهد کاهش میزان کارتن خوابها و آسیب های ناشی از آنها می بودیم.
این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به اینکه افزایش کارتن خوابها به لحاظ تربیتی هم تهدیدی برای سایر افراد جامعه دارد، افزود: بهتراست از کارهای کلیشه ای و تبلیغاتی کاسته شود و دستگاه های متولی با بودجه ای که دارند به ساماندهی و به کار گیری این افراد بپردازند.
وی افزود: چندی پیش از تعدادی از سامان سراها بازدید کرده ام، اما متاسفانه سامان سراها برنامه بلندمدت برای رسیدگی به وضعیت کارتن خوابها ندارند و فعالیت های آنها کوتاه مدت و مقطعی است. ضروری است تا به کارتن خوابها حس انسان بودنشان را گوشزد کرد، زیرا آنها حق داشتن زندگی سالم دارند.
آلیا با بیان اینکه مجمع نمایندگان استان تهران خواستار مسئولیت پذیری دستگاه های متولی است، گفت: در نخستین جلسه ای که مجمع از دستگاه متولی رسیدگی به کارتن خواب ها دعوت به عمل آورد، هر سازمان گزارشی از فعالیت خود به مجمع دادند تا تقسیم کاری درستی بین نهادهای مربوطه صورت بگیرد، ولی گام مهمتر قدم بعدی است که در جلسات بعد دعوت می شوند تا گزارش کار کاربردی ارائه کنند که به نظر می رسد؛ شناسایی و دسته بندی کارتن خوابها مهم ترین کار است.
وی با بیان اینکه تعداد سامان سراها باید افزایش یابد، افزود: شهرداری پیشتر باید سامان سراها را ایجاد کند زیرا شهرداری متولی ساخت است، البته باید حمایت های کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی نیز صورت بگیرد.
نماینده مردم تهران یادآور شد: در مورد زنان کارتن خواب؛ نگاه ما این است که اکثر آنها را زنان بد سرپرست تشکیل می دهند و تاکید می شود تا کمیته امداد امام خمینی(ره) برنامه ای برای سرپرستی آنان به کار گیرد. البته به دلیل هم پوشانی های بین بهزیستی و کمیته امداد طرح تلفیق وظایف این دو نهاد در نظر گرفته شده تا امور حمایتی به کمیته امداد و امور توانبخشی به بهزیستی سپرده شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: از کمیته امداد امام خمینی(ره) تقاضا داریم تا وظیفه حمایت از زنان بد سرپرست که اغلب هم از شهرستان ها هستند و به دلایل مختلف از خانواده طرد شده و با امید واهی راهی تهران شدند، حمایت کند.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: