سید رضا نورانی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه در هفته های گذشته محموله هندوانه صادراتی ایران به امارات و قطر به علت وجود مشکلاتی در کیفیت ظاهری روی آب معطل مانده بود ، افزود: هندوانه امسال به علت طغیان نوعی آفت به لحاظ ظاهری شرایط مطلوبی ندارد و سوراخ های کوچک و بزرگ روی پوست هندوانه صادراتی قابل مشهود است ، این محموله به علت بی توجهی سازمان حفظ نباتات و رتبه بندی نامناسب راهی امارات و قطر شد که به علت ظاهر نامناسب و برخی شایعات در خصوص آلوده بودن اجازه ورود به کشورها را دریافت نکرد و روی لنج ها معطل ماند.
وی گفت: سلامت هندوانه ها از لحاظ آلودگی به مواد شیمیایی مورد آزمایش قرار گرفت که ثابت شد هیچ مشکلی ندارد اما چون ظاهر مطلوبی نداشت و کیفیت خارج از استانداردهای جهانی بود، محموله 1200 تنی به ایران بازگردانده شد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران افزود: بخشی از محموله هندوانه صادراتی که در حال فاسدشدن بود ، در دریا تخلیه شد.
نورانی با انتقاد از عملکرد سازمان حفظ نباتات در نظارت بر محموله صادراتی هندوانه و تاخیر این سازمان در مبارزه با آفت تصریح کرد: این مسائل سبب شد بازار مناسب و با ثبات هندوانه و خربزه ایران متزلزل شود.
صادرات فله ای باید متوقف شود
وی با تاکید بر اینکه باید صادرات فله ای متوقف شود ، افزود: اتحادیه های کشاورزی با صادرات فله ای موافق نیست و نباید هندوانه و خربزه در لنج های قدیمی که شرایط مناسبی برای صادرات ندارند و کیفیت محصول صادراتی را تهدید می کند ، به بازارهای هدف ارسال شود.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران درباره آینده صادرات هندوانه به کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت: پس از مذاکرات و رفت و آمدهای نمایندگان بخش خصوصی ممنوعیت صادرات هندوانه به کشورهای حاشیه خلیج فارس و امارات برداشته شد و امروز یک محموله هندوانه با لنج با رعایت شرایط و استاندارد به امارات صادر شد.
نورانی افزود: متاسفانه در اطلاعیه برخی از شرکت های تعاونی کشور قطر اعلام شد که میوه ایرانی توزیع نشود و این در حالی است که بازار این کشورها به مصرف میوه صادراتی ایران علاقه مند است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت