به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این 4 مرد از روز شنبه در دادگاه بدوی در کابل محاکمه شدند. این دادگاه همچنین درمورد این پرونده که افکار عمومی در افغانستان و خارج از این کشور را در بهت و حیرت فرو برد 8 نفر دیگر را به زندان محکوم و 18 نفر دیگر را تبرئه کرد.
یک روحانی خودخوانده که نزدیک مسجدی در کابل دعانویسی میکرد و منشأ آغاز خشونتها علیه این زن جوان بود، از جمله محکومان به اعدام است.
صفیالله مجددی، قاضی دادگاه هنگام قرائت حکم علنی اعلام کرد: «ما، قضات دادگاه بدوی با توجه به جنایت بر ضدامنیت ملی، به اتفاق آرا به محکومیت زینالعابدین، محمد یعقوب، محمد شریف و عبدالبشیر به اعدام رأی دادیم.»
این دادگاه در مجموع 49 نفر را در ارتباط با این ماجرا محاکمه کرد. اتهام برخی ارتکاب خشونت و شراکت در جرم و اتهام برخی دیگر قتل بود.
فرخنده 27 ساله 19 مارس به دست جمعیتی خشمگین که او را به سوزاندن کتاب مقدس اسلام متهم کرده بودند، به حد مرگ مورد ضرب و شتم قرار گرفت. جنازه او سپس سوزانده شد و در بستر رودخانهای در کابل انداخته شد.
فرخنده قرآن را نسوزانده بود بلکه برعکس کارهای دعانویس را محکوم کرده و گفته بود خلاف اسلام است. دعانویس که از حرفهای فرخنده خشمگین شده بود، او را به کفرگویی متهم کرده و مردم را برای اعدام او بسیج کرده بود. براساس تصاویری که به صورت ویدئو و عکس در شبکههای اجتماعی منتشر شد، مأموران پلیس که در صحنه حضور داشتند، فقط شاهد ماجرا بودند و هیچ کاری برای نجات فرخنده انجام ندادند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»: