سیگار الکترونیکی از آن جمله اقلامی است که این روزها نوجوانان بویژه در آمریکا به آن علاقه زیادی نشان دادهاند و به جرأت میتوان گفت مصرف این نوع سیگار به سه برابر رسیده است. (دیر یا زود ممکن است مصرف این نوع سیگارها در ایران نیز رایج شود و از اکنون باید علاج واقعه کرد)
سیگارالکترونیک فرآیند سیگارکشیدن را با هدف ترک دادن سیگاریها شبیهسازی میکند. دودی که این دستگاه تولید میکند ممکن است حاوی یا فاقد نیکوتین باشد. بوی آن دارای اسانسهای مختلف است و برای کسی که آن را استنشاق میکند، آزاردهنده نخواهد بود. برای استفاده از این نوع سیگار دیگر نیازی به استفاده از فندک و کبریت نیست و انرژی مورد نیاز دستگاه از طریق یک باتری متصل به آن تامین خواهد شد. در انتهای دستگاه، مخزنی وجود داردکه حاوی اسانس و نیکوتین محلول در روغن جامد است و نقش فیلتر سیگار را ایفا میکند. همچنین بعد از پایان محتویات مخزن سیگار الکترونیک میتوان آن را تعویض کرد. به علت اینکه سیگارهای الکترونیک با نوع سنتی تفاوت دارند، نوجوانان بیشتر به سمت آن گرایش پیدا میکنند و به استفاده از دستگاه مزبور به عنوان نوعی پرستیژ و رفتار اجتماعی مهم نگاه میکنند.
مرکز کنترل بیماریهای ایالات متحده، رواج سیگارهای الکترونیک و تبدیل آن به عنوان یک عادت در میان نوجوانان را یک زنگ خطر قلمداد کرده و تاکید میکند که باید این مساله بیشتر مورد توجه کارشناسان قرار بگیرد. نهتنها میزان استفاده از سیگارهای الکترونیک نگرانکننده است، بلکه میزان نیکوتین موجود در دستگاه نیز قابل توجه است و جای تامل دارد. زیرا هیچگونه کنترلی روی میزان نیکوتین به کار رفته در دستگاه وجود ندارد. درنتیجه احتمال زیادی وجود دارد که بر مغز در حال رشد آثار مخربی بگذارد. آن بخش از مغز که سیستم لیمبیک نامیده میشود در مقابل تاثیرات نیکوتین آسیبپذیراست و معمولا با کنترل رفتار و رشد هیجان و عواطف رابطه مستقیمی دارد. میزان نیکوتینی که در سیگارهای الکترونیک به کار رفته با گذشت زمان اعتیاد را برای نوجوان به ارمغان میآورد. نیکوتین به مغز در حال رشد آسیب میرساند. واقعیت این است که باز هم نوجوانان با ساخت یک سیگار از نوع الکترونیک و پیشرفته و با ظاهری شیک در دام صنعت دخانیات افتادهاند.
Perfscience / مترجم: نرگس عبداللهی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت