«مسنجر» نام یکی از پیشرفته ترین فضاپیماهای ناسا است که تاکنون اطلاعات زیادی را در مورد وجود یخ و سایر ترکیبات در این سیاره در اختیار دانشمندان قرار داده است.
این فضاپیما چهارسال است که به دور سیاره عطارد می چرخد و با توجه به داده های بهدست آمده از ابزارهای کنترل کننده فضاپیما، از دست دادن سوخت و کاهش ارتفاع باعث خواهد شد که فضاپیما امروز پنجشنبه 10 اردیبهشت (30 آوریل) طبق برنامهریزی های انجام شده به ماموریت خود پایان دهد و بر سطح عطارد سقوط کند.
چون فضاپیما از پشت سیاره عبور می کند در لحظه سقوط از دید زمین خارج خواهد شد. برخورد فضاپیما با سیاره عطارد با سرعت 14040 کیلومتر در ساعت حفره بسیار بزرگی ایجاد خواهد کرد که قطر آن در حدود 16 متر خواهد بود و بهعنوان یک نقطه مرجع برای مطالعات بعدی فضاپیمای اروپایی با نام «بِپی کُلمبو» که سال 1403 شمسی/ 2024 میلادی به مدار این سیاره می رسد، در نظر گرفته خواهد شد.
حفره عظیم ایجاد شده در اثر برخورد مسنجر با سطح عطارد به دانشمندان در درک و جمعآوری اطلاعات در مورد فرآیندهای فرسایش خاک بر اثر تغییرات سریع آب و هوا و پارامترهای جوی کمک میکند و در حقیقت یکی از اهداف عمده فضاپیمای مسنجر محسوب می شود.
منبع: رویترز
مترجم: نرگس عبداللهی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد