به دنبال شکایات مردمی اهالی منطقه شهرک دانشگاه اهواز از قطعی چهار روزه آب که سبب ایجاد مشکلات بسیاری برای ساکنان این منطقه شده بود، متوجه شدیم که قصه افت فشار آب اهواز و مشکلات فاضلاب مناطق آن، سر دراز دارد که باید برای آن چاره اندیشی اساسی شود.
به طور معمول قطعی آب حتی برای چند ساعت هم برای مردم سخت است چه رسد به اینکه چهار روز را بدون آب سپری کنند.
ثریا زندیار یکی از اهالی منطقه شهرک دانشگاه گفت: طی چهار روز فقط چند بار آب داشتیم. روز جمعه صبح که حدود سه ساعت آب وصل بود و بعد دوباره قطع شد. پنج شنبه نیز چند دقیقه آب وصل شده بود.
دشتی زاده معاون آبفا اهواز پنج شنبه در شبکه استانی اعلام کرد که آب مشکلی نداشته و فقط دو ساعت قطع بوده، روز پنج شنبه هم که با براتی مدیر آبفای اهواز تماس گرفتیم به علت سفر به تهران اظهار بی اطلاعی کرد. یکی از اهالی پمپ فشار قوی زد ولی فاضلاب بالا آمده و به وی پاشید.
یکی دیگر از اهالی شهرک دانشگاه نیز می گوید: چهار روز قطعی آب در خیابان ۵۵ شهرک دانشگاه اهواز وضعیت بدی را برای ما ایجاد کرده است. امیدوارم مسئولان امر تذکرات لازم را برای رفع این مشکلات داشته باشند.
وی می افزاید: متاسفانه قطعی مداوم آب در روزهای گذشته نارضایتی شدید اهالی را در پی داشته، حتی برخی از مردم مجبور به پرداخت هزینه های ۱۵ هزار تومانی برای خرید آب معدنی شده و از این طریق تامین نیاز می کردند.
عدم مدیریت صحیح یا نبود اعتبارات کافی؟
عضو شورای شهر اهواز نیز گفت: ساکنان شهرک دانشگاه گزارش قطعی آب را اعلام کرده بودند که من نیز به رئیس شورا اطلاع دادم تا موضوع پیگیری شود. مسائل و مشکلات آب و فاضلاب تنها یک یا دو مورد نبوده و در همه مناطق چه برخوردار مانند کیانپارس و چه کم برخوردار مانند آسیاباد و حصیرآباد وجود دارد. حداقل ۹۰ درصد شهر مشکل فاضلاب و حدود ۷۰ درصد نیز مشکل آب دارند.
مریم ابریشم کار افزود: بارها در این رابطه با آبفا صحبت کرده ایم و حتی به آنجا مراجعه کرده و یا اینکه آنها به شورای شهر آمده و تشکیل جلسه داده ایم ولی متاسفانه مشکلات بسیاری حل نشده باقی مانده اند. این مشکل با بهداشت مردم ارتباط داشته و یکی از نیازهای اساسی مردم است که باید حل شود. این موضوع سالهاست که گریبان گیر ما شده است.
وی تصریح می کند: وقتی آسفالت خیابان ها انجام می شود و به دنبال آن فاضلاب سرازیر می گردد بیشتر از اثر آسفالت، این حقوق مردم است که از بین می رود و ضایع می شود. مسئولان هر طور شده باید اعتباراتی را جذب کنند تا مشکلات آب و فاضلاب مردم حل شود. این گونه مشکلات یا ناشی از عدم مدیریت صحیح و یا عدم اعتبارات کافی است.
قطعی آب ۶ ساعته بود نه چهار روزه!
مسئول بهره برداری شرکت آبفای اهواز نیز در توضیح این مساله گفت: از روز سه شنبه گذشته شکستگی و مشکل در شبکه آبرسانی جاده اصلی گلستان که باعث آبگرفتگی معابر شده و مشکلات بسیاری را ایجاد کرده بود شدت گرفت که مجبور به قطع آب و تعمیر آن شدیم. تعمیرکاران آبفای اهواز بین ۱۲ تا ۱۶ ساعت وقت گذاشته و شبکه آب را تعمیر کردند.
سعید دشتی زاده می افزاید: این قطعی آب فقط حدود ۵ تا ۶ ساعته بود ولی در شبکه آب شهرک دانشگاه یک تنشی ایجاد شد که مشکلاتی را برای اهالی به دنبال داشت. برخی از خیابان ها فکر می کنم خیابان۵۱ تا ۵۶ که از چند سال پیش اصلاح شبکه را برای آنها انجام دادیم، قطعی آب بیشتری نسبت به سایر خیابان های شهرک دانشگاه داشتند. شبکه اصلی خیابان های مذکور دو اینچ بود که آن را به چهار تا ۶ اینچ افزایش دادیم ولی متاسفانه در این مدت گذشته به دلیل اینکه شرایط فشار شبکه مناسب بوده انشعابات را هنوز از روی دو اینچ به چهار یا ۶ اینچ جدید منتقل نکرده بودند.
وی گفت: این شوکی که ایجاد شد باعث ایجاد اشکال در شبکه آب دو اینچی اهالی خیابان های ۵۱ تا ۵۶ شد. برای این خیابان ها یک حالت خاص پیش آمده که کارشناسان آبفا به صورت پیوسته برای حل مشکل آنها فعالیت می کردند تا اینکه بامداد شنبه آب وصل شد. البته مراجعه کننده به این صورت نداشتیم که چهار روز مداوم و تنها برای سه بار آب وصل باشد. در حقیقت طی این چهار روز قطعی آب داشتیم اما به صورت مداوم نبود.
مسئول بهره برداری شرکت آبفا اهواز افزود: ولی برخی از مجتمع های ۱۸ واحده شهرک دانشگاه که از شبکه دو اینچ آب می گرفتند نسبت به سایر اهالی قطعی آب بیشتری داشتند، برای همین تا روز دوشنبه فعالیت های کارشناسان ادامه داشته و شبکه آب دو اینچی را به شبکه های چهار و ۶ اینچی انتقال دادیم.
دشتی زاده در پایان می گوید: از روز شنبه و یک شنبه این هفته تمام انشعابات دو اینچی را به شبکه های ۶ اینچی انتقال دادیم که هنوز هم عملیات انتقال در حال انجام است.
آب اهواز مشکل زیرساختی دارد
نماینده مردم شهر اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در رابطه با بحث آب و فاضلاب اهواز واقعیتی وجود دارد که برخی مناطق دچار افت فشار، قطعی آب و نبود آب شرب استاندارد هستد. همه این مسائل باعث ایجاد مشکلاتی برای مردم شده به عنوان مثال شهرک دانشگاه از روز سه شنبه به مدت چهار روز دچار قطعی آب شده و شرایط غیر قابل تحملی را برای مردم به وجود آورده است.
سید شریف حسینی افزود: در برخی مناطق بحث کیفیت وجود دارد که از استاندارد کافی برخوردار نیست. در زمینه افت فشار هم با توجه به ساخت و سازهایی که شهرداری مجوز می دهد، باعث افت فشار آب شده است.
وی یادآور می شود: مشکلات مذکور ممکن است دلایل مختلفی از جمله اعتبارات، زیر ساخت ها و یا مدیریتی داشته باشد. من اعتقاد دارم که تمامی این دلایل دست به دست هم داده اند تا بحث آب اهواز از نظر زیر ساخت دچار مشکل شود. متاسفانه حتی در زمینه نیروهای متخصص آبفا نیز مشکلاتی داریم.
نماینده مردم شهر اهواز در مجلس تاکید می کند: در بخش اعتبارات نیز شرایطی به وجود آمده که اوراق مشارکتی که تنها راه کمک به آبفا بود نیز دچار افت مشارکت و کمک مردم شده و این مسئله آبفای اهواز را دچار مشکل کرده است.
حسینی می گوید: بحث فاضلاب نیز همچون آب شرب دارای اهمیت بوده و متاسفانه شاهد جزیره ای عمل کردن آبفا در مناطق مختلف شهر اهواز هستیم که باعث شده مشکلات فاضلاب برای مردم دردسر ساز شود. در اهواز با اولین و کمترین بارندگی حتی بهترین مناطق برخوردار مانند کیانپارس هم دچار مشکل شده و فاضلاب به سطح خیابان سر ریز می کند.
وی افزود: مناطق کوی رمضان، پردیس، حصیرآباد و زرگان بعد از مشکل آب شرب، در زمینه فاضلاب مشکل دارند. استفاده از مشارکت های بخش خصوصی برای جمع آوری و تصفیه مجدد آب های فاضلاب در حال حاضر در کشور رایج شده است. روز گذشته برای شهرستان کارون با معاون آبفا و وزیر کشور جلسه ای برگزار کردیم تا فاضلاب این شهرستان جمع آوری و تصفیه شده و در نهایت به آبفای کشور، صنعت و یا توسعه نیشکر به صورت تضمینی به فروش برسانیم.
نماینده مردم شهر اهواز در مجلس گفت: تصفیه فاضلاب به منظور آب شرب استفاده نشده و تنها برای کشاورزی و صنعت خواهد بود که اگر تامین شود دیگر برداشت از رودخانه های استان به منظور استفاده در بخش های کشاورزی و صنعت را نخواهیم داشت.
امیدوارم هر چه سریعتر مشکلات آب و فاضلاب مردم اهواز حل شود تا دیگر شاهد نگران بودن مردم نباشیم. خوزستان منابع آبی بسیار خوبی نسبت به سایر استان ها دارد اما با این وجود این احتمال وجود دارد که در هیچ استانی تا این اندازه مشکل آب و فاضلاب وجود نداشته باشد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد