براساس این گزارش، اکثریت لبنانی ها پذیرفته اند که کشورشان با خطر تروریسم تکفیری روبه روست و بلندی های القلمون سوریه و بلندی های عرسال لبنان واقع در مرزهای دو کشور نقطه ثقل این خطر و تهدید است.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله در سخنرانی 16 فوریه خود تاکید کرد که پس از ذوب شدن برف ها ، نبرد با تروریست های تکفیری در رشته کوه های شرقی لبنان حتمی است و این تهدید باید ریشه کن شود.
از آن روز تاکنون محافل مردمی ، رسانه ای و سیاسی نبردی را انتظار می کشند که با وجود گذشت یک ماه از فصل بهار هنوز آغاز نشده است.
تا پیش از بارندگی های شدید بهاری دو روز پیش که در چند سال گذشته بی سابقه بود، همه مقدمات لازم برای شروع این نبرد بزرگ و سرنوشت ساز انجام شده بود و همه منتظر اعلام ساعت صفر برای آغاز حمله طبق نقشه و برنامه طراحی شده بودند.
ولید سکریه سرتیپ بازنشسته ارتش و نماینده کنونی پارلمان لبنان در بعلبک گفت: این طرح و نقشه در اتاق عملیاتی مشترک تهیه شده و همه طرف هایی که در معرض این تهدیدات تروریستی هستند در تهیه آن مشارکت داشته اند.
یک افسرعالی رتبه میدانی سوری هم که در صحنه عملیاتی منطقه القلمون حضور دارد اظهار داشت: نبرد آینده با تروریست های تکفیری با نبردهای گذشته از لحاظ تعداد و تجهیزات کاملا تفاوت خواهد داشت و همه نیروها از مدت ها قبل به نحو بی سابقه ای برای آن آماده شده اند.
وی خاطرنشان کرد: در نبرد با گروه های تروریستی تکفیری موجود در بلندی های القلمون و الزبدانی سوریه ، نیروهای مختلفی مشارکت خواهند کرد.
این افسر سوری به جزییات آمادگی های میدانی نبرد القلمون اشاره ای نکرد اما رسانه ها از ابتدای فصل بهار درباره این نبرد می گویند و می نویسند و در دو روز اخیر گمانه زنی ها در این زمینه افزایش چشمگیری یافته است.
منابع آگاه از تماس های مستقیم وغیرمستقیم بین دو طرف نبرد گفته اند.
در جریان این تماس ها، گروه های تروریستی تکفیری آمادگی خود را برای خروج و عقب نشینی از القلمون بدون جنگیدن اعلام کرده اند و خواستار ضمانت هایی بری این عقب نشنیی شده اند به ویژه اینکه این گروه ها به اهمیت و بزرگی حمله همزمان مورد انتظار از دو محور لبنان و سوریه واقف شده اند.
افسر سوری که نیروهایش او را با عنوان «القائد» صدا می کنند، خاطرنشان کرد: نبرد جنوب سوریه به آغازعملیات در رشته کوه های شرقی لبنان با سوریه اشاره داشت به ویژه اینکه ارتش سوریه به کمک هم پیمانان خود توانست پیشروی ولو اندک در این منطقه داشته باشد و با ایجاد خط تماس مستقیم با رژیم صهیونیستی، جبهه النصره و دیگر گروه های مسلح تروریستی را از این مرزها کنار بزند و با این حساب نبرد القلمون بیسار نزدیک شده است.
القائد افزود: نبردجدید ارتباط مستقیمی با نبرد سوم الزبدانی دارد،ارتش سوریه موفق به مسدود کردن اغلب راه های کمک رسانی به گروه های مسلح شده است، اگر چه این مساله به صورت توافق اعلام نشده ای صورت گرفت که این خط کمک رسانی را به شرط عدم تهدید دمشق باقی می گذاشت.
گروه های مسلح به دنبال سیطره ارتش سوریه بر منطقه الکفیر، تهدید به بمب گذاری لوله های آبرسانی به دمشق کرده بودند و اکنون چند منطقه بیشتر باقی نمانده تا ارتش به طور کامل بر الزبدانی سیطره پیدا کرده و خطر را از دمشق پایتخت برای همیشه دور سازد.
القائد خاطرنشان کرد: الزبدانی به القلمون متصل است بنابراین نبرد در بلندی ها، محاصره گروه های مسلح را کامل خواهد کرد.
وی تصریح کرد:بین هر سه جهت شرکت کننده در این نبرد هماهنگی کامل در جریان است تا پیروزی آن را تضمین کند و مانع از رفتن عناصر مسلح موجود در بلندی ها به سمت شهرک های طفیل و عرسال در آن سوی مرزهای لبنان شود و بدین ترتیب این گروه ها تحت محاصره کامل قرار می گیرند.
سرتیپ بازنشسته ارتش لبنان هم در بعلبک به حمایت های لوجستیکی و بیمارستانی که گروه های تروریستی تکفیری از رژیم صهیونیستی دریافت می کنند، اشاره کرد و گفت که این حمایت ها به ویژه در منطقه القنیطره سوریه علنی شده است.
سکریه به رژیم صهیونیستی هشدار داد که مرتکب هرگونه حماقتی در کمک به گروه های تروریستی تکفیری در جریان نبرد القلمون نشود.
وی پیش بینی کرد که این نبرد پیش از پایان ماه جاری میلادی (آوریل) شروع شود چرا که عملیات شناسایی هوایی ، رصد و کنترل زمینی، جمع آوری اطلاعات از وضعیت نیرویی و تجهیزاتی و موقعیت های استقرار تروریست های تکفیری با موفقیت انجام شده است.
این کارشناس مسائل راهبردی نظامی تاکید کرد: با کمال اشتیاق منتظر پیروزی های فصل بهار در کوه ها و بلندی های القلمون سوریه و تحقق وعده سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله هستیم. (ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت