قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از اجرای طرح پرداخت وام به مردم برای خرید کالاهای ایرانی خبر داد و گفت: این طرح به منظور تحریک تقاضای داخلی و رونق تولید در نظر گرفته شده که بر مبنای آن قرار شده تسهیلاتی برای خرید کالا به مردم اختصاص یابد و مبلغ آن از طریق پرداخت وام و اقساط بازپرداخت شود.
کد خبر: ۷۹۱۷۲۵
پرداخت وام به مردم برای خرید کالاهای ایرانی

به گزارش ایسنا، مجتبی خسروتاج امروز در نشستی خبری اظهار کرد: وزارت صنعت به دنبال طرح‌هایی است که بتواند از طریق اختصاص وام کالایی به مردم، زمینه تقاضا را فراهم کند تا از محصولات داخلی حمایت شود.

وی گفت: بنا داریم بتوانیم در قالب اختصاص وام به مردم تسهیلاتی فراهم کنیم تا کالاهای بادوام بخرند و این اقدام در راستای تحریک تقاضا بر بازار داخلی همزمان با رونق تولید است.

به گفته خسروتاج این طرح مشترک با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده که بر اساس آن قرار است تسهیلات در قالب قانون کار به کارمندان و حقوق بگیران دولت اختصاص یابد و امیدواریم امسال اجرایی شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر این‌که یکی از دغدغه‌های دولت هجوم کالاهای خارجی به بازار است که این امر فرصت را برای کالاهای داخلی محدود می‌کند، تصریح کرد: تلاش داریم جلوی تبلیغات کالاهای خارجی را در یک برنامه زمان‌بندی شده بگیریم.

خسروتاج در عین حال بیان کرد: فضای جدید پس از مذاکرات برای انتقال فناوری در بخش صنعت، معدن و تجارت فراهم شده و تعداد هیات‌های خارجی‌ که قصد دارند به ایران بیایند بسیار زیاد است که بنا داریم در بخش جایگزینی ماشین‌آلات و تکنولوژی‌های روز وارد شویم و افزایش تولید و بهره‌وری را شاهد باشیم.

وی همچنین از سه برنامه بهبود فضای کسب و کار، پشتیبانی از تولید و تحریک تقاضا در بازار داخلی و خارج به عنوان برنامه اصلی وزارت صنعت برای رونق تولید سخن گفت.

هنوز تصمیمی برای حذف یارانه نان گرفته نشده

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین درباره آزادسازی نان و با بیان این‌که دولت هنوز تصمیمی برای حذف یارانه نان و آزاد شدن قیمت‌ها نگرفته است، گفت: طبق مصوبه هیات وزیران در آذر سال گذشته، برای جبران هزینه‌های نانوایی‌ها در کارگروه‌هایی که در استانداری‌ها تشکیل می‌شود می‌توانند قیمت نان را تا سقف 20 درصد اصلاح کنند و در مصوبه دولت به صراحت عنوان شده که اگر نانوایی در منطقه‌ای درخواست آزادپزی دارد حتما باید در آن منطقه چهار نانوایی یارانه‌ای داشته باشیم.

خسروتاج با بیان این‌که ارزش تولیدات صنعتی در سال گذشته 610 هزار میلیارد تومان بود، پیش‌بینی کرد در سال جاری 15 درصد تولیدات صنعتی داشته باشیم که براین اساس ارزش تولیدات صنعتی به 700 هزار میلیارد تومان می‌رسد.

وی با اشاره به این‌که ارزش تولیدات صنعتی در سال 1392 معادل 440 هزار میلیارد تومان بود، گفت: در سال گذشته با وجود تحریم‌ها، تبادل تجاری ایران با دنیا 160 میلیارد دلار بود.

خسروتاج افزود: سرمایه در گردش مورد نیاز در سال گذشته 216 هزار میلیارد تومان بود که این رقم در سال جاری باید به 350 هزار میلیارد تومان برسد. همچنین تسهیلات مورد نیاز برای سال جاری حدود 175 هزار میلیارد تومان است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: صادرات کالا در سال گذشته 50 میلیارد دلار و واردات کالا حدود 53 میلیارد دلار بود.

وی همچنین درباره لایحه رفع موانع تولید گفت: ایرادات مورد نظر شورای نگهبان هفته گذشته در مجلس برطرف شد و امیدواریم این لایحه در کنار لایحه مالیات بر ارزش افزوده بتواند برای بهبود وضعیت تولید مؤثر باشد و به طور کلی مصوبات خوبی برای اصلاح دستورالعمل‌های صنعتی، معدنی و حتی بخش تجارت مانند ثبت سفارش و واردات در دستور کار است.

افزایش قیمت خودرو در دستور کار نیست

همچنین دیگر معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نشست خبری با اعلام این‌که هیچ افزایش قیمتی برای خودرو در دستور کار نیست، گفت: اگر در فاکتور خودروسازان مالیات بر ارزش افزوده یا نرخ بیمه ملاک قرار گیرد مشکلی نیست ولی اگر خارج از این موضوع باشد شرکت‌های خودروساز باید افزایش قیمت را به شورای رقابت ارائه کنند.

محسن صالحی‌نیا اظهار کرد: با توجه به مصوبه شورای اقتصاد که تعیین و فرمول قیمت خودرو باید توسط شورای رقابت انجام شود، از سال گذشته این شورا نرخ تورم و کیفیت محصولات را بخشی از این فرمول قرار داده است.

وی گفت: بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، خودروی سواری در فهرست کالاهای انحصاری قرار گرفته که نیاز است از سوی شورای رقابت بر اساس فرمول تعیین شده قیمت‌گذاری شود. بر این اساس هزینه‌های تاثیرگذار بر تولید از جمله نرخ تورم باید لحاظ شود.

صالحی‌نیا ادامه داد: درخواست وزارت صنعت به شورای اقتصاد برای خروج خودرو از فهرست کالاهای انحصاری هنوز بررسی نشده و در دستور کار شورای اقتصاد قرار دارد.

وی همچنین درباره یارانه‌ای که قرار است در سال جاری به بخش تولید اختصاص یابد، تصریح کرد: قرار است یارانه در قالب سود تسهیلات برای واحدهای تولیدی در اولویت اختصاص یابد که مبلغ پیشنهادی اولیه 2000 میلیارد تومان است که از دو هفته قبل کارگروهی در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تشکیل شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها