رئیسجمهور هم در سخنان خود در این همایش، ایجاد امنیت را در سایه همدلی و هماهنگی و همکاری بین دولت، نیروهای مسلح و نیروهای اطلاعاتی امکانپذیر دانست و بر هماهنگی نیروی انتظامی و دیگر نیروهای مسلح برای حفظ امنیت تاکید کرد. به گزارش فارس، حسن روحانی اظهار کرد: یکی از برنامههایی که دولت از آغاز اهمیت ویژهای برای آن قائل بوده مسأله امنیت در کنار مسأله سلامت بوده است. وی افزود: با وجود مشکلات ضمن اینکه بودجه جاری را پرداخت کردهایم، بودجه عمرانی را افزایش دادهایم و اتکای ما به نفت از همیشه تاریخ پایینتر بوده است، با این حال بودجه نیروهای مسلح را 100درصد و بیشتر از آن پرداخت کردیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: برخی از ما ایراد میگیرند و میگویند دولت بنا بوده که پلیسی نباشد و فضای امنیتی را کم کند، پس چرا بودجه نیروهای مسلح را اضافه میکند.
وی ادامه داد: یک اشکالی که در ذهن برخی وجود دارد این است که بین جامعه پلیسی با جامعه دارای پلیس خوب؛ و امنیت جامعه با امنیتی کردن جامعه تفاوتی قائل نیستند. رئیسجمهور با اشاره به اهمیت موضوع امنیت و جایگاه آن در برنامههای دولت تاکید کرد: ما در جامعه نیازمند امنیت هستیم و برای ایجاد امنیت باید هزینه کنیم، اما امنیت جامعه با امنیتی کردن جامعه متفاوت است.
روحانی با بیان اینکه مؤثرترین نیرو کمهزینهترین نیروست، گفت: اگر این موضوع را مدنظر قرار دهیم و اثربخشی پلیس را افزایش دهیم، یک حرکتی خوب و مؤثر انجام دادیم.
وی در ادامه اظهار کرد: سال همدلی و همزبانی است و باید این را مورد توجه قرار دهیم که همدلی باید در میان بخشهای مختلف ناجا افزایش پیدا کند. پلیس در سراسر کشور مسئولیت سنگینی را بر عهده دارد. از حراست و حفاظت مرزها گرفته تا حراست از تمام نقاط کشور.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: اگر میخواهید همدلی را برقرار کنید، اول باید در داخل بخشی که هستید این را انجام دهید و بعد همدلی با دیگر نیروهایی که امنیت را برقرار میکند. ایجاد امنیت در سایه همدلی و هماهنگی و همکاری بین دولت، نیروهای مسلح و نیروهای اطلاعاتی امکانپذیر است. روحانی تصریح کرد: برای ایجاد امنیت ابتدا باید به ریشهها در این موضوع توجه کنیم، اولین دلیل ایجاد ناامنی، فقر و بیکاری است و باید آنها را از بین ببریم، چسبیدهایم به چند فرع اسلام و فکر میکنیم دنیای منکر و معروف آنجاست.
اجرای قانون مصوب، شرعا لازم است
وی افزود: منکر چیزی است که وقتی پلیس برای اجرای قانون به سمت آن میرود همه پلیس را تحسین میکنند؛ یکی از بزرگترین هنرهای اسلام، مردمسالاری و ترکیب آن با دینسالاری است. افتخار ما این است که اجرای قانون مصوب ما شرعا لازم است و حکومت اسلامی یعنی حکومت قانون و این را امام (ره) در سخنرانیهایشان دهها بار مطرح کردند. رئیسجمهور ادامه داد: ما باید قانون را با دقت اجرا کنیم و خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران شرع و قانون در کنار هم قرار میگیرند.
وی افزود: پلیس موظف به اجرای اسلام نیست، هیچ پلیسی نمیتواند بگوید من این کار را کردم چون خدا گفته است، پلیس یک وظیفه بیشتر ندارد و آن هم اجرای قانون است.
ضرورت آموزش نیروهای پلیس
روحانی با بیان اینکه برای برخورد با مردم آموزش بسیار مهم است، گفت: شما (پلیس) اولین جمعی هستید که با مردم مستقیم سر و کار دارید، از طرف دیگر شما مظهر اقتدار از طرف نظام هستید، البته اقتدار غیر از زور است، اقتدار یعنی قدرت مشروع مقبول.
رئیسجمهور تصریح کرد: در برخی موارد برخورد سخت و مشکل میشود که اینجا آموزش نیاز است و حسن خلق میخواهد. یادمان نرود که صاحبان کشور مردم هستند و همه ما باید نوکر مردم باشیم، تمام کارگزاران نظام نوکر ملت هستند و هیچ سمتی بالاتر از این نیست که ما خادم مردم باشیم. روحانی ادامه داد: پلیس افتخارش این است که خادم مردم در بخش امنیت است، مردمی که راحت سر کار میروند و راحت میخوابند، اعتمادشان به پلیسی است که امنیت را در جامعه برقرار کرده است. رئیسجمهور با مهم خواندن چگونگی برخورد با مردم گفت: ما باید بدانیم وقتی با مجرم برخورد میکنیم باید با جرم برخورد کنیم، آنجا که با طرف برخورد میکنید به خاطر قانون است. معیار شما قانون است و وقتی کسی قانون را میشکند شما به او متعرض میشوید اما در برخورد با مردم اخلاق حسنه، روی خوش، تواضع و ادب جزو وظایف همه ماست؛ خصوصا نسبت به جوانان و زنان که این دو طبقه بسیار حساس هستند.
روحانی با بیان اینکه آموزش برای اجرای قانون مهم است، یادآور شد: قانون برای همه مساوی است اما نحوه برخورد با زن فرق میکند پس برای اجرای قانون، آموزش اولویتبندی و شناخت تهدیدات فرضی مهم است.
رئیسجمهور در ادامه گفت: گاهی نیروهای مسلح یا خود دولت درگیر تهدیداتی میشود که اصلا تهدید نیست و بافته ذهن یک عدهای است، من در این خصوص مثال زیاد دارم که در 6 مورد کشور را از جنگ نجات دادیم. از اینکه اطلاعات غلط میدادند که مثلا فلان کشور میخواهد به ما حمله کند یا فلان دسته میخواهد شهر را به هم بریزد.
وی خاطرنشان کرد: گاهی در تهدیدات اغراق نیز میشود، همین الان هفتهای نیست که یک تهدید چه اقتصادی، چه فرهنگی و موارد دیگر برای من بیاورند که من وقتی چند سوال میکنم، میبینم که چیزی نیست.
روحانی با بیان اینکه تهدید فرضی تهدید واقعی ایجاد میکند، اظهار کرد: عکسالعمل شما در تهدیدات فرضی در ادامه به تهدید واقعی تبدیل میشود.
رئیسجمهور با بیان اینکه ما باید ریشههای امور را پیدا کنیم، گفت: پلیس در ظاهر امر با مجرم برخورد میکند اما ما باید ریشهها را پیدا کنیم در این خصوص گاهی دولت، گاهی قوه قضاییه، گاهی قوه مقننه و گاهی دستورات و هدایتهای سطح بالاتر از سوی رهبر معظم انقلاب وارد عمل میشوند که ما همه اینها را نیاز داریم.
رئیسجمهور با بیان اینکه امنیت تنها مسائل انتظامی نیست، خاطرنشان کرد: امنیت، مسائل اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی و مسائل فرهنگی را نیز در بر میگیرد.
روحانی با اشاره به اهمیت اولویتبندی خاطرنشان کرد: دولت قدردان شماست و مردم نیز قدر کار شما را میدانند، این نکته را یادمان باشد که در اجرای قانون و در مبارزه با انواع تخلف و جرائم اولویتها را مدنظر قرار دهیم، شما ضابط قانون هستید و باید قانون را اجرا کنید، یکی از مواردی که مردم عصبانی میشوند آن است که اولویت رعایت نمیشود و باید جرایم پرخطرتر در اولویت قرار بگیرد. وی تأکید کرد: مواد مخدر در عدم استحکام خانواده اولویت آسیب اجتماعی است که این مسائل ریشه در بیکاری و فقر دارند.
هشدار وزیر کشور درباره دامن زدن به مطالبات تنشزا در انتخابات
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور روز گذشته در همایش سراسری فرماندهان، رؤسا و مدیران ناجا با بیان اینکه در سال ۹۴ در پی برگزاری انتخاباتی با شکوه، سالم و قانونی هستیم، گفت: جدای از اینکه انتخابات امر مبارک و معقولی است، مدیریت آن، موضوع مهمی است و ضعف در آن میتواند دامنه تنشها یا خدای ناکرده تضادها را بیشتر کند که میتوان با آمادگی کامل از اتفاق چنین مسائلی جلوگیری کرد.
در برخی موارد به مطالباتی دامن زده میشود که ما را به حاشیههای تنش اجتماعی میبرد. وی افزود: در انتخابات با برخی عوارض و حواشی نیز مواجه بودهایم که اینها اگر مدیریت و کنترل نشود، میتواند مانند حوادث سال 88 برای کشور هزینه داشته باشد.
اشتری: پلیس حافظ امنیت مردم است
سردار سرتیپ حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی هم گفت: پلیس حافظ امنیت و آرامش مردم با بهرهگیری از اقتدار قانونی در کنار رافت و مهربانی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس ، فرمانده نیروی انتظامی گفت: خوشبختانه در سال گذشته به همت و تلاش فرماندهان، مدیران و کارکنان خدوم نیروی انتظامی برای گسترش امنیت در حوزه های مختلف شاهد بهبود شاخصهای امنیتی مانند مبارزه با مواد مخدر، کشف جرم، جرایم فضای مجازی، جرایم اقتصادی و غیره بودیم.
اشتری به تشکیل قرارگاه مبارزه با سرقت در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این قرارگاه برای پاسخگویی به یکی از دغدغهها و انتظارات مردم تشکیل شده و در این راستا شاهد کاهش وقوع و افزایش کشف بودیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت