دمای هوای زیر 18 درجه سانتیگراد سبب شده است تا شرایط برای پرورش ماهیان سردابی در این استان فراهم شود تا جایی که با وجود کاهش بارندگی در سالهای اخیر، نه تنها میزان تولید ماهی کاهش نداشته بلکه سود 15 تا 20 درصدی برای پرورش دهندگان ماهی به همراه داشته است.
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این استان برای دهمین سال پیاپی، رتبه نخست پرورش ماهیان سردابی در کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: پرورش ماهی در چهارمحال و بختیاری علاوه بر درآمدزایی بیش از 500 میلیارد ریال در سال، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم 7000 نفر را در تولید آبزیان، صید و صیادی، حمل و نقل، تأمین خوراک ماهی و صنایع بستهبندی فراهم کرده است و هماکنون از مهم ترین فعالیتهای اقتصادی بخش کشاورزی این استان محسوب میشود.
پرویز منصوری افزود: 35 مزرعه تکثیر ماهی در چهارمحال و بختیاری سالانه 45 میلیون قطعه بچه ماهی تولید میکنند و شش واحد تولید خوراک آبزیان هم با ظرفیت 136 هزار تن در این استان فعالند.به گفته وی، ماهیان سردابی تولیدی چهارمحال و بختیاری، علاوه بر فروش در بازار داخلی استان، به استانهای همجوار و کشورهای آسیای میانه صادر میشود.مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: هماکنون 90 درصد از مزارع غیرمجاز خاکی غیرفعال شده و اداره شیلات و آبزیان در حال بررسی وضع برای تعیین و تغییر مالکیت، اثرات تخریبی این مزارع بر رودخانهها و تخریب این مزارع است.
منصوری با بیان اینکه فعالیت مزارع غیرمجاز پرورش ماهی در همه استانها مشکل ساز شده است، افزود: چهارمحال و بختیاری از استانهای پیشقدم برای ساماندهی یا تخریب مزارع غیرمجاز است.رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به تولید سه نوع خوراک ماهیان خاویاری با کیفیت بالا و در حد استانداردهای بینالمللی در این استان گفت: خوراک ماهیان خاویاری در این کارخانه برای نخستین بار با کیفیتی برابر با محصولات اروپا تولید شده است.
سیدنعیم امامی افزود: تولیدات خوراک آبزیان چهارمحال و بختیاری علاوه بر توزیع در بازار داخلی، به کشورهای عراق، ترکیه، لبنان، گرجستان، ارمنستان و تاجیکستان صادر میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری هم با اشاره به فرآوری و بستهبندی 10 درصد ماهیان سردابی تولید شده در داخل استان، گفت: این عملیات شامل فریز کردن، انجماد، آماده طبخ، کنسرو و پودر ماهی است که در سه کارخانه فعال استان انجام میشود.رستم غیبی افزود: مجموع ظرفیت اسمی سه کارخانه فعال بستهبندی و فرآوری ماهی در چهارمحال و بختیاری، سالانه 2000 تن است اما هماکنون سالانه هزار تن گوشت ماهی در این استان فرآوری و بستهبندی میشود. فرماندار شهرستان اردل هم با اشاره به تخریب 15 مزرعه غیرمجاز پرورش ماهی در این شهرستان گفت: مسئولان دستگاههای اجرایی مربوطه، باید برای مکانیابی ساماندهی و تجمیع مزرعههای پرورش ماهی مجاز، اقدامات علمی و کارشناسی لازم را در سریعترین زمان ممکن انجام دهند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد