این فیلمساز انگلیسیتبار سینما فکر میکند این شخصیت سرشناس و محبوب دنیای ادبیات هنوز ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به یک مجموعه فیلم تازه سینمایی را دارد. به همین دلیل، وی با همکاری کمپانی فوکس قرن بیستم، درامی اکشن و ماجراجویانه براساس زندگی و فعالیتهای فلاش من تهیه میکند.
کاراکتر فلاش من اولین بار در نوول پرخواننده و معروف تامس هیوز به نام «روزهای مدرسه تام براون» در سال 1857 ظاهر شد. وی بعدها در 11 کتاب بلند داستانی دیگر و مجموعهای از داستانهای کوتاه (که به «نامههای فلاش من» معروف شد) حضور یافت و به ماجراجویی پرداخت. این کتابها را جورج مکدانلد فریز، نویسنده ایرلندی تبار معاصر براساس کاراکتر فلاش من تامس هیوز نوشت. با آن که فلاش من یک کاراکتر خیالی و غیرواقعی بود، در داستانهای کتابها با گروهی از آدمها و موقعیتهای واقعی روبهرو شد.
ماجراجوییهای فلاش من در این کتابها، او را وارد یکسری اتفاقات و وقایع بزرگ و قابل توجه میکند. این اتفاقات شامل یکسری وقایع و حوادث واقعی میشود که نسل بشر طی چند سده آنها را تجربه کرده بود. شخصیت فلاش من در این حال که به نوعی ناتوان و ضعیف به نظر میرسد، اما جنگنده و مبارزی سرسخت و قابل است. او در زمان لازم، تواناییهایی استثنایی و منحصر به فرد را از خودش به نمایش میگذارد. حتی یک جورهایی او را میتوان با شخصیت جیمزباند مقایسه کرد.
ریدلی اسکات درباره نسخه تازه سینمایی فلاش من میگوید: «این داستان یکی از داستانهای مورد علاقهام است و طی دو دهه گذشته، در فکر تولید نسخه سینمایی تازهای از آن بودم. احساسم این است که نسخه قبلی نتوانست حق مطلب را در مورد این داستان ادا کند و به صورت فیلمی مهجور در آمد. کاراکتر فلاش من قابلیت زیادی برای تبدیل شدن به یک مجموعه فیلم سینمایی دنبالهدار و موفق را دارد. مهم نیست که من پشت دوربین فیلمبرداری این فیلمها قرار بگیرم یا فیلمسازان دیگر، نکته اصلی ادامه حیات موفق آن روی پرده سینماست. این روزها تماشاگران سینما شاهد نمایش عمومی انواع و اقسام فیلمهای ابرقهرمانانه و کمیک استریپی هستند. در چنین اوضاع و احوالی، لازم است کسی مثل فلاش من هم وارد ماجرا شود و داستانهای خودش را تعریف کند. البته این نکته را بگویم که فیلم ما یک کار اکشن ماجراجویانه ابرقهرمانانه و کمیک استریپی از قبیل بتمن یا سوپرمن نخواهد بود و حال و هوای خاص خودش را خواهد داشت. این یک فیلم خاص با کاراکتری خاص در یک موقعیت خاص خواهد بود. فکر میکنم منتقدان و تماشاگران هم پس از دیدن قسمت اول فیلم، همین عقیده را داشته باشند.»
فیلمی که صنعت سینما قبل از این از داستان کتاب جورج مکدانلد فریزر تهیه کرد، سال 1975 روی پرده رفت. ریچارد لستر کارگردان آن بود و مالکوم مکداول در آن در نقش کاراکتر فلاشمن ظاهر شد. الیور رید و آلن بیتس، دو بازیگر مطرح سینمای انگلستان هم در دو نقش مهم دیگر این فیلم بازی کردند. فیلمنامه اقتباسی فیلم براساس دومین نوول فریزر به نام «رویال فلاش» نوشته شد. بودجه فیلم حدود چهار میلیون دلار شد که در آن زمان، رقم خیلی زیادی به حساب میآمد.
ریچارد لستر کارگردان فیلم در آن ایام «سه تفنگدار» را کارگردانی کرده بود که فروش بالایی در سینماها داشت. همین نکته به او کمک کرد تا بتواند برای داستان مورد علاقهاش، فلاشمن، تهیهکنندهای پیدا کند. نوول رویال فلاش سال 1970 منتشر شده بود و تهیهکنندگان فیلم پس از مطالعه دو جلد اول و دوم نوولها، ترجیح دادند دومی را برای تولید یک فیلم سینمایی انتخاب کنند. جان آلوریچ انتخاب اول سازندگان فیلم برای ایفای نقش فلاشمن بود. اما او که درگیر بازی در فیلم دیگری بود، جای خود را به مکداول داد. منتقدان نقدهایی منفی روی فیلم نوشتند و تماشاگران هم استقبال خوبی از آن نکردند.
ریدلی اسکات، از کاراکتر سرهری پاگت فلاشمن به عنوان یک ضدقهرمان اسم میبرد که صنعت سینما تا قبل از این، کسی مثل او را مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار نداده است.
به گفته او، کار نگارش فیلمنامه نسخه تازه، اواخر فصل بهار پیش رو نوشته میشود. قرار است کلید فیلمبرداری این نسخه اوایل یا اواسط فصل تابستان آینده زده شود. برای اسکات و کمپانی فوکس قرن بیستم، بازیگر نقش فلاشمن از اهمیت خاصی برخوردار است. شنیدهها حکایت از آن میکند که یک بازیگر تازهوارد ـ که تا به حال در هیچ فیلم سینمایی دیگری دیده نشده است ـ برای بازی در نقش این کاراکتر خاص انتخاب خواهد شد. هزینهای که برای تولید فلاشمن تازه در نظر گرفته شده، بین 90 تا 110 میلیون دلار است.
این رقم برای فیلمی به کارگردانی ریدلی اسکات، رقم بالایی به حساب نمیآید. او که متخصص ساخت درامهای تاریخی است، آخرین فیلم خود «خروج: خدایان و شاهان» را با هزینه تولید 140 میلیون دلاری تهیه کرد. این فیلم در سطح جهانی (آمریکا و بقیه کشورهای دنیا) 277 میلیون دلار فروش کرد.
«مریخی» درام علمی ـ تخیلی این فیلمساز، تابستان سال جاری میلادی روی پرده سینماها میرود. مت دیمون و جسیکا چاستن نقشهای اصلی این فیلم را بازی کردهاند. فیلمنامه فیلم با نگاهی به نوول پرفروش سال 2012 اندی ویر به همین نام نوشته شده و درباره سفر فضانوردی به نام مارک به سیاره مریخ است.
او از یک توفان فضایی جان سالم به در برده و تلاش دارد راهی برای برقراری ارتباط با زمین و همکارانش پیدا کند. این در حالی است که همکارانش فکر میکنند او مرده است. بخش اعظم صحنههای فیلم در شهر بوداپست مجارستان و صحرای وادی رم اردن فیلمبرداری شده است. این صحرا چند دهه قبل، محل فیلمبرداری درام تاریخی و کلاسیک «لاورنس عربستان» بود.
امپایر آنلاین / مترجم: کیکاووس زیاری
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
گفتوگوی «جامجم» با یک متخصص تغذیه درباره اینکه چطور فودبلاگرها در فضای مجازی عادات غذایی ما را شکل میدهند